Politik og udvikling
Forrige Side 1 af 118 (der er 1176 resultater) Næste
Rapport: Misinformation om klimaforandringerne har gjort klimakrisen værre
Mis- og disinformationen om klimaforandringerne og greenwashing er udbredt over hele verden, og såvel fossilindustrien som den animalske fødevaresektor, flyselskaber, turisme- og fastfood-industrien har en andel i det, viser en ny rapport. Det har forhalet den grønne omstilling, lyder det.
Forskere har nu fået svar på, hvorfor samdyrkning ikke er mere udbredt trods de mange fordele
Fordelene ved samdyrkning er tydelige, men hvorfor er landmændene så ikke parate til at tage denne praksis med at dyrke forskellige plantearter sammen til sig, og hvad er vejen frem? En international undersøgelse har fundet svarene.
EU's landbrugsjord er så usund, at den nu er på vej til at få sin første lov
Op mod 70 pct. af jorden i EU er i usund tilstand, og derfor har politikerne nu aftalt en jordlov, der skal vende udviklingen. Aftalen bliver kaldt et vigtigt første skridt, men sanktioner og krav til handling er blevet fjernet fra lovteksten. Det møder kritik fra flere NGO’er, som kalder aftalen utilstrækkelig og uambitiøs.
Pesticidgiganten Bayer kritiserer glyphosat-studie og en del af forskningsholdet bag
Pesticidproducenten Bayer sår tvivl om nyt studie, der har påvist kræft i rotter efter glyphosat-eksponering. Også en del af forskningsholdet får kritik fra producenten. EU vil nu vurdere, om studiet bør indgå i en ny risikovurdering af midlet.
Glyphosat gav rotter kræft selv i "sikre" doser, og det får nu EU til at reagere
Et nyt studie, der har fulgt rotter fra fosterstadiet til naturlig død, konkluderer, at aktivstoffet i verdens mest brugte sprøjtegift forårsager sjældne og dødelige kræftformer – også ved laveste eksponeringsniveau. Fundene udfordrer myndighedernes hidtidige vurdering af stoffets sikkerhed, og EU vil nu have analyseret studiets data.
Forskere fermenterede bælgfrugter, og så blev de pludselig endnu sundere
Et nyt studie viser, at fermentering af bælgfrugter kan gøre det nemmere for kroppen at optage planteproteinerne og jern, samtidig med at evnen til at regulere blodsukkeret bliver bedre, og bælgfrugterne antioxidantegenskaber blev styrket.
Nu er der navne på de prominente talere, som kommer til Organic Summit 2025
Det internationale økologiske topmøde, Organic Summit, som Økologisk Landsforening bl.a. er med til at afholde, har nu stort set hele programmet på plads.
Foreningen Grønne Fællesskaber er med i slutspurten om Nordisk Råds miljøpris 2025
Otte kandidater er nomineret til Nordisk Råds miljøpris, som i år sætter spot på befolkningens engagement i den grønne omstilling.
EU skal lære af Danmark: Nyt initiativ skal sprede dansk plantepolitik
Et nyt dansk initiativ skal udbrede erfaringerne fra Danmarks plantebaserede fødevarepolitik og inspirere hele EU til lignende tiltag, der styrker klima, sundhed og fremtidens landbrug.
Kun ét land i verden kan forsyne sig selv helt med fødevarer
International handel med fødevarer og samarbejde er afgørende for en sund og bæredygtig kost, men mange lande er dybt afhængige af ét andet land, hvilket gør dem særligt sårbare, hvis det pågældende land pludselig ikke kan levere til dem.