Politik og udvikling

Forrige Side 1 af 85 Næste

Øko-jord dyrkes nu konventionelt, efter at Naturstyrelsen har overtaget

Når landmænd skal afgive lavbundsjord, kan de bede om at få erstatningsjord, og på Djursland betyder det, at økologiske marker nu drives konventionelt og sprøjtes.

31-05-2023 4 minutter Miljø,   Klima,   Politik

Erhvervslivet danner alliance med Miljøministeriet for at hjælpe biodiversiteten

En række danske organisationer - både grønne NGO'er og repræsentanter fra erhvervslivet - skal samarbejde med forskere og Miljøministeriet om frivillige indsatser for biodiversiteten.

31-05-2023 2 minutter Biodiversitet,   Politik

Ny strategi skal skaffe mere kapital og jord til øko-fond

Dansk Økojord A/S forbereder sig på at investere i nogle af landets mange boringsnære beskyttelsesområder og leje dem ud til forsyningsselskaberne.

29-05-2023 6 minutter

Danmark er langt fra EU's klimamål, så vismand vil indfase klimaafgiften hurtigere

Nye tal viser, at uden yderligere tiltag vil Danmark mangle at reducere adskillige millioner ton CO2 for at leve op til EU's krav for ikke-kvotesektoren. Vismand mener, det nødvendiggør, at CO2-afgift indfases hurtigere.

26-05-2023 5 minutter Klima

Fødevareministeren besøgte ny 'barselsstald' hos økologisk mælkeproducent

Nye regler for dyrevelfærd i landbruget skal forhandles på plads, og Økologisk Landsforening havde derfor inviteret fødevareministeren på besøg hos en stor økologisk mælkeproducent. Her arbejdes der på at give kalven mere tid med sin mor inden fravænning.

26-05-2023 5 minutter Dyrevelfærd,   Politik

Pesticider presser viben og sanglærken: »De skadelige effekter gælder over hele Europa«

Ny undersøgelse på tværs af Europa konkluderer, at intensiveringen af landbruget er den største årsag til, at adskillige fuglearter over hele kontinentet er i drastisk tilbagegang.

26-05-2023 5 minutter Natur,   Biodiversitet,   Forskning

Nye tal: Verdens arter har det langt værre, end eksperter hidtil har troet

En ny opgørelse viser, at næsten halvdelen af verdens arter er i tilbagegang, og flere arter, der egentlig kategoriseres som ikke-truede, styrer direkte mod en status som truet.

24-05-2023 5 minutter Biodiversitet,   Forskning

Døren er åben for lavere moms på økologi

Tidligere på året lød det fra skatteministeren, at det ikke er juridisk muligt at sænke momsen på økologiske fødevarer. Det er dog ikke rigtigt, påpegede Økologisk Landsforening i et brev til ministeren, som nu har svaret foreningen.

22-05-2023 4 minutter EU,   Politik

L&F fremlægger klimaplan uden klimaafgift

En ny rapport fra Landbrug & Fødevarer giver et bud på, hvordan landbruget kan nå klimamålsætningen i 2030 uden at indføre en klimaafgift. Det skal bl.a. ske ved udtagning af lavbundsjord og tilsætningsstoffer i foderet, og der skal investeres milliarder i teknologiske løsninger hvert år.

17-05-2023 5 minutter Klima

Forrige Side 1 af 85 Næste