Politik og udvikling
Forrige Side 1 af 91 (der er 909 resultater) Næste
Organisationer går sammen for at redde Det Økologiske Spisemærke
Flere organisationer opfordrer nu kraftigt regeringen til at finde en ny og langsigtet finansiering af Det Økologiske Spisemærke, når den på torsdag præsenterer sin strategi for økologi for forligskredsen.
Finansloven giver dødsstødet til Det Økologiske Spisemærke
Tyskland har netop kopieret det danske økologiske spisemærke, og Storbritannien overvejer det. Nu har et flertal bag finansloven imidlertid valgt at fjerne alle midler til at drive mærket. "Økologistrategien er ikke det papir værd, den bliver skrevet på," lyder det fra Økologisk Landsforening.
Stort nederlag til skrappere pesticidlov: »Det er en mørk dag for miljøet«
Et lovforslag i EU om at halvere brugen af sprøjtegifte led et eftertrykkeligt nederlag i parlamentet. Dermed er en central søjle i EU's 'Green Deal' i ruiner.
Økologien får ekstra millioner til forskning
Næste år vil der være 20 mio. kr. ekstra at søge om, når Icrofs åbner for ansøgninger til økologiforskning via Organic RDD-programmet.
Udtagning af lavbundsjord er kommet et skridt nærmere 2030-målet
Cirka en tredjedel af de 100.000 ha lavbundsjord, der skal udtages inden 2030, er nu med i udtagningsprocessen. Siden april er yderligere godt 8.000 ha kommet til. Ser man på det antal ha, som rent faktisk er udtaget, er der dog lang vej endnu.
EU-krav om mindre emballage kan ende med smuthul for økologien
Europæerne er nødt til at bruge mindre emballage for at mindske forbruget af klodens ressourcer, og derfor vil EU stramme lovgivningen på området. Økologisk Landsforening frygter, at det kan ramme økologiske fødevarer, men lovforslaget er lempet på flere områder, da EU-Parlamentet stemte om det onsdag.
Arbejde med CO2-afgift er forsinket til 2024
De seneste meldinger fra Svarer-udvalget, der skal udarbejde forslag til en CO2-afgift i landbruget, er, at arbejdet atter er forsinket, og en model først præsenteres næste år, fortæller Seges Innovations klimachef.
Nu skal det være nemmere at få kompensation for at udtage lavbundsjord
Ny kompensationsmulighed skal gøre det mere attraktivt for lodsejere at udtage lavbundsjord. Den nye mulighed slår samtidig to fluer med ét smæk.
Frivillige aftaler har ikke virket - nu har minister fået nok
Der er indgået så få frivillige aftaler mellem landmænd og kommuner om at stoppe sprøjtning nær sårbare drikkevandsboringer, at miljøminister Magnus Heunicke nu vil lovgive om det.
Økologisk landbrugsvision kan opfylde flere grønne mål, men det står og falder med, om danskerne vil være med
Forskere vurderer, at visionerne i rapporten 'Fra Foder til Føde II' kan gøre landbruget mere bæredygtigt og opfylde klima- og miljømål. Den helt store hæmsko for omstillingen er danskernes madvaner.