Politik og udvikling

Forrige Side 1 af 78 Næste

Nu vil myndighederne screene flere fødevarer for PFAS

På baggrund af en rapport om fund af PFAS i økologiske æg har fødevareminister Jacob Jensen (V) besluttet, at Fødevarestyrelsen skal undersøge flere fødevarer for muligt indhold af PFAS.

26-01-2023 2 minutter Politik,   Miljø

Efter fund i udlandet: Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om pesticider herhjemme indeholder PFAS

I USA har man fundet PFAS-stoffer i landbrugets pesticider. Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om de sundhedsskadelige stoffer også er tilsat pesticider brugt herhjemme.

26-01-2023 4 minutter Miljø,   Pesticider

EU fremlægger syvårsplan for at redde bierne

Èn ud af ti bi- og sommerfuglearter er truede af udryddelse, men nu sætter EU gang i flere initiativer for at bremse tilbagegangen af insekter i Europa inden 2030.

25-01-2023 3 minutter Biodiversitet,   EU

Forskere råber ekstraordinært op: Godkendte pesticider ender i drikkevandet

Miljøstyrelsen har modtaget en ekstraordinær afrapportering fra forskere, som undersøger pesticiders udvaskning til grundvandet. Styrelsen vil nu have trukket godkendelsen af et svampemiddel brugt i den konventionelle produktion tilbage.

16-01-2023 3 minutter Pesticider

Forskningscenter forventer midler til en ny pulje, som skal udvikle økologien

Icrofs forventer at kunne udbyde en ny forskningspulje til marts. Processen er blevet forsinket af folketingsvalget, så potentielle ansøgere vil have kortere tid, før ansøgningsfriften rammer.

13-01-2023 5 minutter Forskning,   Bæredygtighed

Eksperter: Regeringens klimaplan for landbruget batter ikke

Regeringens forsøg på at frede arbejdspladser i landbruget betyder, at der formentlig vil blive tabt endnu flere arbejdspladser i andre brancher, når en CO2-afgift i landbruget bliver indført.

15-12-2022 2 minutter Klima,   Politik,   Kvæg

Klimarådet: Klimamål ser svært ud, medmindre vi tager fat på landbruget

Med det nuværende klimamål er der stor sandsynlighed for, at Danmark ikke opfylder Parisaftalen. Det kan blive afgørende at se på udledningen af metan- og lattergas, vurderer Klimarådet i en ny rapport.

15-12-2022 6 minutter Klima

Venstre indtager Fødevareministeriet

Jacob Jensen (V) bliver ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Tidligere fødevareminister Rasmus Prehn bliver ikke minister i denne omgang.

15-12-2022 4 minutter Politik

Økologien spiller også en rolle for den nye regering

Økologien nævnes i det nye regeringsgrundlag som et middel til at beskytte drikkevandet og reducere udledningerne af klimagasser fra landbruget. Økologisk Landsforening ser grundlaget som "en god start".

14-12-2022 3 minutter Politik

Forrige Side 1 af 78 Næste