Politik og udvikling
Forrige Side 1 af 112 (der er 1119 resultater) Næste
Lego har nu opkøbt 2.900 ha jysk landbrugsjord til skovrejsning
Siden 2022 har Legos naturfond Kirkbi opkøbt 2.900 ha landbrugsjord i Jylland, som primært skal tilplantes som produktionsskov. Det fremgår af deres seneste årsrapport. Målet er at opkøbe i alt 10.000 ha inden for de næste 10 år.
Organisationer indkaldte til stormøde: »Hvorfor skal det være så svært at forstå, at vi har behov for at beskytte vores grundvand?«
Sammen med en række andre organisationer stod Økologisk Landsforening bag en konference på Christiansborg for at diskutere, hvordan arealerne i de kommende grundvandsparker skal forvaltes. Der var kritik af den hidtidige vandbeskyttelse, og miljøministeren erkendte, at man har taget det rene vand for givet.
Bayer dømt til at betale 14,5 mia. kr. til kræftsyg landarbejder i Roundup-retssag
En jury har tilkendt den kræftsyge John Barnes en erstatning på næsten 15 mia. kr. i en sag mod Monsanto og Bayer om kræftfremkaldende virkninger af ukrudtsmidlet Roundup. Bayer afviser skyld og vil anke dommen.
2024 gav 152 rekordsættende vejrekstremer - 17 rekorder sat i Danmark
2024 bød på ikke færre end 152 rekordsættende vejrkatastrofer, bl.a. rekordvarme i flere byer, rekordstore mængder regn, den kraftigste orkan målt i en Florida-region og et rekordhøjt antal tyfoner i Filippinerne. Flere steder mistede landbruget store udbytter, hvilket medvirker til stigende fødevarepriser.
Anima mener, at genbrugsbutikker er med til at hvidvaske pelsindustrien
Dyreværnsorganisationen Anima opfordrer nu Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og andre store velgørende organisationer med genbrugsbutikker til at implementere en pelsfri politik. Det sker i kølvandet på en bekymrende tendens, hvor genbrugspels igen er blevet populært blandt kendisser og influencere.
Beregning af økologiens klimaaftryk møder kritik - men tallene følger retningslinjerne, lyder forsvaret
Innovationscenter for Økologisk Landbrugs beregning af økologiens lavere klimaaftryk møder kritik fra to professorer. Innovationscentret forsvarer sin metode og henviser til, at den følger de officielle retningslinjer og i øvrigt bygger videre på beregninger fra Aarhus Universitet.
Er hybridoste vejen frem? Forskere har lavet en ost på både mælk og ærter
Forskere fra Københavns Universitet har lavet en hybrid-udgave af osten paneer, hvor en del af mælkeproteinerne er udskiftet med ærteprotein. Resultatet er en sundere ost og en lavere klimabelastning. Udfordringen var at finde den rette balance mellem proteinkilderne.
ØL-direktør åbner døren på vid gab for ny økologisk ungdomsbevægelse
Rasmus Prehn er overbevist om, at der vil være masser af synergier mellem foreningens eksisterende medlemmer og den kommende ungdomsbevægelse, som vil bidrage med energi og nye tanker om, hvordan økologien bør udvikle sig.
Kalø-elever har sået de første frø til en økologisk ungdomsbevægelse
Søndag 16. marts danner Kalø Økologisk Landbrugsskole rammen om et møde for unge, som vil have medindflydelse på, hvilken vej økologien skal udvikle sig - både i Danmark og internationalt.
Partier er blevet enige: Sådan kommer forsøget med skolemad til at foregå
Forsøgsordningen med skolemad vil bl.a. blive afprøvet med og uden forældrebetaling. Dertil afprøves ordninger, hvor maden produceres lokalt på skolen, og hvor en ekstern leverandør står for maden.