Politik og udvikling
Forrige Side 1 af 82 (der er 814 resultater) Næste
Nu er Danmarks naturkonto i minus
Blot tre måneder inde i året har danskerne brugt, hvad der svarer til et års naturressourcer. Det ville kræve over fire jordkloder, hvis hele verden levede, som vi gør i Danmark.
Kæmpe naturprojekt skal skabe bedre rammer for biodiversiteten langs Kongeåen
En investering på 100 mio. kr. skal bringe Kongeåens slyngninger tilbage og forvandle 644 ha lavbundjord til et storslået naturområde i Esbjerg Kommune.
Gruppe lancerer akutpakke for klimaet: Vil have mere økologi og færre husdyr for klimaets skyld
En bred sammenslutning af miljøorganisationer har netop præsenteret en "akutpakke" for klimaet, som skal sikre, at Danmark når sit klimamål for 2025.
Regeringen vil fordoble økologien, men det er svært at se på finanslovsudspillet
Økologisk Landsforening undrer sig over, at der ikke er afsat markedsmidler til økologien i regeringens udspil til en ny finanslov. Regeringen har ellers for nylig gentaget sin ambition om at fordoble økologien.
Ny hjemmeside for økologi er sat op, så den tager hensyn til klima og etik
En ny vidensplatform for økologisk landbrug er udviklet ud fra både etiske og klimamæssige hensyn. Det har bl.a. betydning for måden, billeder og videoer er indlejret på samt indsamlingen af brugerdata.
Har du en god idé til at udvikle økologien? Forskningspulje med 50 mio. kr. er nu åben for ansøgninger
I samarbejde med Icrofs har GUDP netop åbnet for ansøgninger til en pulje på 50 mio. kr. for yderligere at understøtte økologiens bidrag til klima, miljø, biodiversitet, dyrevelfærd og human sundhed.
Ny bestyrelse er på plads i Økologisk Landsforening
Bestyrelsen i Økologisk Landsforening har onsdag konstitueret sig og består nu af færre medlemmer end før.
Danske forskere arbejder på at kunne nedbryde PFAS ved hjælp af rester fra landbruget
Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet flere metoder til at indfange og nedbryde PFAS, men mangler fortsat at samle teknologierne til én fælles løsning, og her spiller biomasse en vigtig rolle.
Myndighederne vil teste for endnu flere PFAS-stoffer i drikkevandet
Miljøministeriet vil næsten fordoble antallet af PFAS-stoffer, der testes for i drikkevandet. Det sker, på baggrund af de mange nye fund af PFAS der er gjort rundt omkring i Danmark.
PFAS er langt mere udbredt end hidtil troet - vandværker frygter for drikkevandets fremtid
Flere end 100 steder i landet er grænseværdien for PFAS i grundvandet overskredet mindst 100 gange. Det kan true danskernes drikkevand på længere sigt, advarer Danske Vandværker.