Mennesker og meninger
Debatsiderne er til for alle, der ønsker at diskutere økologien og dens interessenter, herunder Økologisk Landsforening. Der er dog en række betingelser for, at et debatindlæg kan blive bragt, da det er vigtigt at holde debatten saglig og i en god tone med respekt for modparten.
Læs mere om betingelserne og hvordan du sender debatindlæg her under afsnittet 'Debat'.
Forrige Side 1 af 34 (der er 336 resultater) Næste
Et klassisk greenwashing-værktøj
FORPERSONENS ORD: På EU- og globalt plan er begrebet ’regenerativt landbrug’ i høj grad blevet hjemmehørende i den konventionelle og industrielle landbrugsverden. Store fødevare- og agro-kemigiganter har omfavnet begrebet, bl.a. fordi det tillader fortsat brug af pesticider og kunstgødning.
Ultraforarbejdede fødevarer er måske ikke den skurk, vi troede - her er, hvad vores forskning viser
KRONIK: At sige, at alle ultraforarbejdede fødevarer er dårlige, er en forenkling. Hvis politik alene bygger på ultraforarbejdede etiketter, kan det give bagslag. Advarsler kan få folk til at fravælge fødevarer, der faktisk er gavnlige, eller skabe forvirring om, hvad der reelt er usundt.
En produktion, der anvender gift og kunstgødning, er ikke regenerativ
DEBAT: Selvom ordet 'regenerativ' er blevet udbredt og populært, så er der stadig mange, som endnu ikke har forstået, hvad der ligger bag dette begreb. Ikke desto mindre findes der i dag mange brancher, som bruger ordet.
Undren over artikel om svampe med 400 mio. års historie
DEBAT: Det er vigtigt at holde sig for øje, at ”ikke pløjnings”-trenden er vokset frem af den pesticidbaserede regenerative dyrkningsgren.
Forskellige dokumentationskrav gør konkurrencen mellem konventionelt og økologisk unfair
DEBAT: Al økologi skal dokumenteres og skiltes. Bør der ikke også skiltes, hvis ens kylling danoise er lavet med udpinte burhøns? Hvis vi gerne vil have mere grønt, økologisk mad på tallerkenen, skal vi have fair konkurrence.
Efter 17 år i Tyskland undrer det mig, at økologien fylder så lidt i Danmark
DEBAT: I Tyskland findes der flere store supermarkedskæder, der kun forhandler økologiske varer, og udvalget af varer er stort. Generelt er jeg overrasket over, hvor lille udbuddet er i Danmark, nu hvor der er så meget fokus på økologi.
Fortsætter vi som hidtil, kan fødevaresystemet alene være skyld i, at vi misser klimamålene
KRONIK: Hvis vi fortsætter med at spise og producere mad, som vi gør i dag, vil vi næsten med sikkerhed overskride vigtige miljø- og klimagrænser inden 2050. Vi kan stadig nå at få et landbrug, der overholder de planetære grænser - men det kræver en kæmpe indsats.
Mærkningsordninger kan ikke trække den grønne omstilling
POLITISK KLUMME: Det er naturligvis positivt med produktinfo på varerne, og alle mærker er lavet i en god hensigt, men det er ikke en løsning at lave uafhængige mærkningsordninger til hvert enkelt parameter.
Frugtbar jord – vores fælles grundlag for en levende fremtid
FORPERSONENS ORD: Frugtbar jord er vores evige tema, og vi bør alle – landmænd, virksomheder, professionelle køkkener og private medlemmer – tage ansvar for den jord, vi afhænger af.
Brancheorganisation for restauratører: Derfor satser restauranter stadig på økologi frem for det regenerative
DEBAT: Det regenerative begreb er så luftigt og ukonkret, at man knap nok kan hænge en markedsføringspåstand op på det. Det står i skærende kontrast til økologi, hvor der er en klar og kontrolleret standard. Her ved vi i restaurationsbranchen, hvad vi får.