Mennesker og meninger
Debatsiderne er til for alle, der ønsker at diskutere økologien og dens interessenter, herunder Økologisk Landsforening. Der er dog en række betingelser for, at et debatindlæg kan blive bragt, da det er vigtigt at holde debatten saglig og i en god tone med respekt for modparten.
Send indlægget til hhk@okologi.dk og skriv "debat" i emnefeltet.
Indlæggene skal:
- Tale ind i debatten om fremtidens fødevareproduktion i sammenhæng med økologi, bæredygtighed eller andet, der vedrører økologien såsom lovmæssige problemstillinger, Økologisk Landsforenings politik eller events.
- Have en vis form for væsentlighed/aktualitet.
- Ledsages af skribentens navn og profession
- Indlæg, der omhandler interne forhold i Økologisk Landsforening, vil som udgangspunkt kun blive bragt i avisen, da den i modsætning til Økologisk Nu retter sig specifikt til foreningens medlemmer
Indlæggene må ikke:
- Være i strid med lovgivningen eller hadfremmende, racistiske, injurierende eller nedgørende (fx brug af skældsord eller øgenavne).
- Være baseret på faktuelle fejl (redaktionen faktatjekker dog ikke indlæg, men reagerer, hvis den opdager fejl).
- Bære præg af spam/gentagelser eller en koordineret aktion/trolling-adfærd.
- Være udpræget reklame for et produkt – dog vil der givetvis opstå situationer, hvor indholdet er så relevant for debatten, at indlægget godt kan bringes, selvom det omtaler et eller flere produkter.
Vi forbeholder os retten til at skære i indlæggenes længde, redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl. Vi kan ikke love, at alle indlæg bliver optaget.
Forrige Side 1 af 31 (der er 302 resultater) Næste
Merete Juhl stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer, netop som den grønne trepart er faldet på plads
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget en ny adm. direktør. Det er uklart, om den afgående direktør selv har taget valget om at stoppe.
Økologisk Landsforening: Brugen af regenerativt landbrug som begreb kandiderer til greenwashing
DEBAT: Brugen af begrebet regenerativt jordbrug tenderer til greenwashing, når aktører bruger det i flæng med sprøjtegift. Syntetiske sprøjtegifte og kunstgødning er ikke forenelige med et regenerativt landbrug, der beskytter naturen, skriver forperson Michael Kjerkegaard.
Økologi giver en sikker effekt, men det økonomiske system er blindt for det
DEBAT: Jeg tror, vi alle her i Vesten er godt tilfredse med at leve i en markedsbaseret økonomi. Men det forekommer mig, der er en indlejret fejl, som vi ikke må være blinde for, og som Folketinget må tage ansvar for at løse.
Helle Friberg er afklaret med sin opsigelse, men erkender, at den rummer sorg og usikkerhed
Efter syv år som direktør i Økologisk Landsforening har Helle Borup Friberg valgt at stoppe. Hun kom til en græsrodsorganisation i økonomiske problemer, men har siden professionaliseret foreningen og gjort både strategien og kommunikationen skarpere, mener hun.
Vi bør fejre de økologer, der går en ekstra mil for Økologisk Landsforenings mærkesager
DEBAT: Gennem året har Økologisk Landsforening haft tre mærkesager, og vil foreningen skabe mere opmærksomhed om dem og virkelig forankre dem i samfundet, kunne den med fordel indgå partnerskaber med fx Dansk Vegetarisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening.
Når det bliver forår i november
FORPERSONENS ORD: De nye salgstal fra 3. kvartal i 2024 viser, at salget af økologiske fødevarer er steget med 13,6 pct. i forhold til salget i samme periode 2023. Det må da siges at være forårsstemning i en efterårsmåned.
Politikere vil have os til at få flere børn, men tillader samtidig fertilitetshæmmende pesticider
DEBAT: Politikerne mener, at vi skal føde flere børn i Danmark. Så kunne det jo være en god idé, hvis de stoppede med at tillade pesticider, som nedsætter fertiliteten og øger risikoen for skader i fostre, mener økolog Fie Graugaard.
Der ligger et stort potentiale for dansk økologi syd for grænsen
MARKEDSKLUMME: Danske eksportvirksomheder har gode muligheder for at omsætte Danmarks position som global rollemodel i forhold til økologi i foodservice, til ordrer i udlandet, vurderer Dennis Hvam, international markedschef i Økologisk Landsforening.
18 aktører: Regeringen skaber igen usikkerhed om fremtiden for Det Økologiske Spisemærke
DEBAT: Regeringen skaber atter usikkerhed om Det Økologiske Spisemærke ved at udelade det fra sit finanslovsudspil - nøjagtig som sidste år hvor det blev reddet på målstregen efter heftig kritik. En ærgerlig kurs fra regeringen, der ellers ønsker at fordoble økologien.
Vores regenerative fremtid
KLUMME: I den regenerative fremtid har vi mulighed for - endelig - at handle holistisk og med det overblik, som landbruget historisk set har manglet. Vi skal være færdige med at dyrke mad på bekostning af klima, natur og miljø. Det står faktisk i de økologiske principper. Vi har bare ikke været helt dygtige nok til at leve op til dem. Før nu.