Mennesker og meninger
Debatsiderne er til for alle, der ønsker at diskutere økologien og dens interessenter, herunder Økologisk Landsforening. Der er dog en række betingelser for, at et debatindlæg kan blive bragt, da det er vigtigt at holde debatten saglig og i en god tone med respekt for modparten.
Send indlægget til hhk@okologi.dk og skriv "debat" i emnefeltet.
Indlæggene skal:
- Tale ind i debatten om fremtidens fødevareproduktion i sammenhæng med økologi, bæredygtighed eller andet, der vedrører økologien såsom lovmæssige problemstillinger, Økologisk Landsforenings politik eller events.
- Have en vis form for væsentlighed/aktualitet.
- Ledsages af skribentens navn og profession
- Indlæg, der omhandler interne forhold i Økologisk Landsforening, vil som udgangspunkt kun blive bragt i avisen, da den i modsætning til Økologisk Nu retter sig specifikt til foreningens medlemmer
Indlæggene må ikke:
- Være i strid med lovgivningen eller hadfremmende, racistiske, injurierende eller nedgørende (fx brug af skældsord eller øgenavne).
- Være baseret på faktuelle fejl (redaktionen faktatjekker dog ikke indlæg, men reagerer, hvis den opdager fejl).
- Bære præg af spam/gentagelser eller en koordineret aktion/trolling-adfærd.
- Være udpræget reklame for et produkt – dog vil der givetvis opstå situationer, hvor indholdet er så relevant for debatten, at indlægget godt kan bringes, selvom det omtaler et eller flere produkter.
Vi forbeholder os retten til at skære i indlæggenes længde, redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl. Vi kan ikke love, at alle indlæg bliver optaget.
Forrige Side 1 af 33 (der er 330 resultater) Næste
Fortsætter vi som hidtil, kan fødevaresystemet alene være skyld i, at vi misser klimamålene
KRONIK: Hvis vi fortsætter med at spise og producere mad, som vi gør i dag, vil vi næsten med sikkerhed overskride vigtige miljø- og klimagrænser inden 2050. Vi kan stadig nå at få et landbrug, der overholder de planetære grænser - men det kræver en kæmpe indsats.
Mærkningsordninger kan ikke trække den grønne omstilling
POLITISK KLUMME: Det er naturligvis positivt med produktinfo på varerne, og alle mærker er lavet i en god hensigt, men det er ikke en løsning at lave uafhængige mærkningsordninger til hvert enkelt parameter.
Frugtbar jord – vores fælles grundlag for en levende fremtid
FORPERSONENS ORD: Frugtbar jord er vores evige tema, og vi bør alle – landmænd, virksomheder, professionelle køkkener og private medlemmer – tage ansvar for den jord, vi afhænger af.
Brancheorganisation for restauratører: Derfor satser restauranter stadig på økologi frem for det regenerative
DEBAT: Det regenerative begreb er så luftigt og ukonkret, at man knap nok kan hænge en markedsføringspåstand op på det. Det står i skærende kontrast til økologi, hvor der er en klar og kontrolleret standard. Her ved vi i restaurationsbranchen, hvad vi får.
Carlsbergs nye pilsner brygges på tro, håb – og ’grøn’ markedsføring
DEBAT: Den regenerative metode, som Carlsberg markedsfører, ligner til forveksling konventionelt landbrug med handelsgødning og kemiske sprøjtegifte, men markedsføres som den store miljøløsning.
Økologisk Nu har brug for din hjælp til at blive endnu bedre
Fra næste år bliver redaktionens artikler 100 pct. digitale og for at kunne give dig den bedste brugeroplevelse, har vi behov for hjælp til at styrke Økologisk Nu. Som tak for hjælpen er der økologisk chokolade på højkant.
Europas afhængighed af fabrikslandbrug har sociale, miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser
KRONIK: Trumps handelskrig kan ramme det husdyrtunge industrilandbrug hårdt, og vi må spørge os selv: Vil vi fortsætte med massiv import af foder og højt energiforbrug, eller vil vi modernisere de mere bæredygtige produktionsformer?
Lidl og Økologisk Landsforening genkender ikke Skatteministeriets regnestykke om moms på økologi
DEBAT: Pris er en reel barriere for forbrugerne, og erfaringer fra Lidl viser, at det virker at reducere momsen på sunde og økologiske valg. Danmark er det land, der vil have lettest ved at differentiere momsen på fødevarer, skriver indkøbsdirektør i Lidl Peer Sandtner og direktør i Økologisk Landsforening Rasmus Prehn.
Nye kartofler – frisk smag med en bitter eftersmag
DEBAT: Under den delikate overflade gemmer der sig en ubehagelig sandhed: De nye danske kartofler fra Samsø er den mest sprøjtede grøntsag i dansk landbrug.
Enkel økologi – uden at gå på kompromis
FORPERSONENS ORD: Hvis vi vil have flere marker i omlægning, flere lokale fødevarer på hylderne, og flere engagerede virksomheder i bevægelsen, må vi sikre, at vejen ind i økologien er lige så ren, som den er reel.