Mennesker og meninger

Debatsiderne er til for alle, der ønsker at diskutere økologien og dens interessenter, herunder Økologisk Landsforening. Der er dog en række betingelser for, at et debatindlæg kan blive bragt, da det er vigtigt at holde debatten saglig og i en god tone med respekt for modparten.

Send indlægget til hhk@okologi.dk og skriv "debat" i emnefeltet.

Indlæggene skal:

  • Tale ind i debatten om fremtidens fødevareproduktion i sammenhæng med økologi, bæredygtighed eller andet, der vedrører økologien såsom lovmæssige problemstillinger, Økologisk Landsforenings politik eller events.
  • Have en vis form for væsentlighed/aktualitet.
  • Ledsages af skribentens navn og profession
  • Indlæg, der omhandler interne forhold i Økologisk Landsforening, vil som udgangspunkt kun blive bragt i avisen, da den i modsætning til Økologisk Nu retter sig specifikt til foreningens medlemmer

Indlæggene må ikke:

  • Være i strid med lovgivningen eller hadfremmende, racistiske, injurierende eller nedgørende (fx brug af skældsord eller øgenavne).
  • Være baseret på faktuelle fejl (redaktionen faktatjekker dog ikke indlæg, men reagerer, hvis den opdager fejl).
  • Bære præg af spam/gentagelser eller en koordineret aktion/trolling-adfærd.
  • Være udpræget reklame for et produkt – dog vil der givetvis opstå situationer, hvor indholdet er så relevant for debatten, at indlægget godt kan bringes, selvom det omtaler et eller flere produkter.

    Vi forbeholder os retten til at skære i indlæggenes længde, redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl. Vi kan ikke love, at alle indlæg bliver optaget.


Forrige Side 1 af 30 Næste

Der ligger et stort potentiale for dansk økologi syd for grænsen

MARKEDSKLUMME: Danske eksportvirksomheder har gode muligheder for at omsætte Danmarks position som global rollemodel i forhold til økologi i foodservice, til ordrer i udlandet, vurderer Dennis Hvam, international markedschef i Økologisk Landsforening.

04-10-2024 3 minutter Eksport

18 aktører: Regeringen skaber igen usikkerhed om fremtiden for Det Økologiske Spisemærke

DEBAT: Regeringen skaber atter usikkerhed om Det Økologiske Spisemærke ved at udelade det fra sit finanslovsudspil - nøjagtig som sidste år hvor det blev reddet på målstregen efter heftig kritik. En ærgerlig kurs fra regeringen, der ellers ønsker at fordoble økologien.

02-10-2024 5 minutter Debat,   Det Økologiske Spisemærke

Vores regenerative fremtid

KLUMME: I den regenerative fremtid har vi mulighed for - endelig - at handle holistisk og med det overblik, som landbruget historisk set har manglet. Vi skal være færdige med at dyrke mad på bekostning af klima, natur og miljø. Det står faktisk i de økologiske principper. Vi har bare ikke været helt dygtige nok til at leve op til dem. Før nu.

30-09-2024 5 minutter Klumme,   Regenerativt landbrug,   Jordfrugtbarhed

Faklen videregives – og videreføres

FORPERSONENS ORD: Vi ser lige nu, at konventionelle landbrug også tager den regenerative dagsorden op. Hvis vi økologer ikke selv rykker os, risikerer vi, at de overtager både dagsordenen og definitionen af regenerativt landbrug.

Sænk momsen på økologi og stop statens merindtjening

DEBAT: Regeringen bør sænke momsen på økologi, så staten ikke tjener mere på at sælge en øko-kartoffel eller en øko-kotelet, end den gør, når forbrugeren lægger en tilsvarende konventionel vare i indkøbskurven. Staten har et merprovenu på økologi på 700 mio. kr.

20-09-2024 3 minutter Debat

Tidligere formand takker Helle Borup Friberg: Hun var dedikeret til økologien 24/7

Jeg havde det store privilegium at ansætte Helle, der, selvom hun kom fra kredse langt fra madens verden, kunne tilføre foreningen en ny form for ledelse, som var bydende nødvendig for at bringe foreningen ind i en ny verden med en sund foreningsøkonomi, skriver Per Kølster.

06-09-2024 3 minutter Økologisk Landsforening

Er økologi bedre for verden?

MARKEDSKLUMME: Efter to-tre år med stagnation er der plads til mere økologi på butikshylderne, men væksten kommer ikke af sig selv, vurderer Thomas Roland, csr-chef i Coop Danmark.

02-09-2024 3 minutter Klumme

70-års fødselar har været med på økologiens rejse helt fra begyndelsen

Der er ikke mange, som har fulgt økologien så tæt i så mange år som Erik Fog fra Innovationscenter i Økologisk Landbrug. Han har bl.a. deltaget i arbejdet med at udarbejde verdens første lov om økologisk landbrug

21-08-2024 4 minutter

En forandring af fødevaresystemet er en lavthængende frugt, der gavner vores sundhed og klimaet

KRONIK: Der er masser af muligheder for at gøre vores fødevaresystem mere bæredygtigt, men der mangler politisk initiativ og økonomi til at plukke de ellers lavthængende frugter.

13-08-2024 4 minutter Kronik,   Klima,   Bæredygtighed

Forrige Side 1 af 30 Næste