Mad og marked

Forrige Side 1 af 167 Næste

Græsprotein kan være i vores fødevarer om få år efter nyt gennembrud i forskningen

Inden for få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Det er nemlig nu lykkedes forskere at fjerne både bismag og farve fra græsprotein, og dermed er vejen banet for en egentlig fødevareproduktion baseret på græs.

Flour Power ligner et nyt bud på en bomstærk brødhvede

De økologiske kornproducenter og mølleriejere var meget interesserede i Landsortens nye robuste vinterhvede, som kombinerer høj dyrkningssikkerhed med god bageevne og høj modstandskraft mod angreb af vårfluelarver.

23-06-2025 3 minutter Planteavl

Kornnørder valfartede til markvandring i fremtidens brødkorn

Der var dømt sommerstemning på Ulvedal Øko Landbrug ved Skørping, som 20. juni dannede rammen om Landsortens årlige markvandring, der havde tiltrukket 80 deltagere fra hele landet, som delte en fælles passion for økologiske kornsorter.

23-06-2025 6 minutter Planteavl

Pure Dansk vinder ’Den Skarpe Kniv’ 2025

Dansk Fødevare Forums mad-innovationspris ’Den Skarpe Kniv’ går i år til søstrene bag Pure Dansk, som vinder prisen foran et skarpt felt af fødevarevirksomheder, personer og grupper af ildsjæle.

23-06-2025 2 minutter Bælgfrugter

Økologiske jordbær er svære at opstøve - her finder du de økologiske pluk-selv-steder

Størstedelen af de konventionelle jordbær indeholder pesticidrester, og den økologiske variant er svær at finde i supermarkederne, fordi avlerne bliver færre og færre. Derfor hjælper vi her med et kort over de økologiske jordbæravlere, som sælger direkte fra deres landbrug.

19-06-2025 2 minutter Frugt, bær, grønt

Maté Maté bliver officiel partner på Roskilde Festival

Det økologiske energidrikbrand Maté Maté fra Nørrebrew har indgået en millionaftale som officiel energidrikpartner på Roskilde Festival.

19-06-2025 3 minutter Events

Svenskerne er vilde med økologiske kartofler

To ud af tre svenskere foretrækker økologiske kartofler på deres tallerken, når de fejrer midsommer, viser en ny undersøgelse, som Verian har lavet for Krav.

18-06-2025 2 minutter Grøntsager

Danske kokke forsvarer Danmarks position som gastronomisk supermagt

Mange økologiske fødevareproducenter er med til at sikre råvaregrundlaget for årets høst på 52 danske Michelin-stjerner.

17-06-2025 4 minutter Foodservice

Økologien åbner nye døre for Jensens Foods i både ind- og udland

Struer-virksomheden forventer inden for en overskuelig fremtid at lancere de første økologiske produkter.

13-06-2025 3 minutter Produktudvikling , Eksport

Forrige Side 1 af 167 Næste