Mad og marked

Forrige Side 1 af 154 Næste

Økologi styrker dit grønne regnskab

I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.

15-11-2024 5 minutter

Dansk krydderifabrik henter hovedparten af omsætningen i udlandet

Den sjællandske krydderifabrik Mill & Mortar sætter smag på maden i de private husholdninger i mere end en snes lande. Næste destination i messekalenderen hedder Nürnberg og BioFach-messen 2025.

14-11-2024 8 minutter Eksport

Den økologiske eksport vokser

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af økologiske fødevarer vokser for tredje år i træk. Med et plus på fire pct. eksporterede Danmark i 2023 økologi for 3,5 mia. kr.

14-11-2024 3 minutter Eksport

Meny samler små producenter i fælles netværk

Dagrofa-kæden har samlet ni leverandører og fire af kædens såkaldte madarbejdere i et Madskattelaug, som skal styrke innovationen og generere ideer til nye produkter.

13-11-2024 3 minutter Detailhandel

Bid ikke i klementinens skræl, hvis den er konventionel

Man bør undlade at bide i skrællen på en konventionel klementin, og samtidig bør man vaske hænder, når man har skrællet den, hvis man vil undgå pesticidrester, lyder anbefalingen fra en specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen.

11-11-2024 2 minutter Pesticider

Detaileksperter: Irma-lukning efterlader plads til Alma-kæden

Ifølge flere detaileksperter er der formentlig et hul i det danske dagligvaremarked til det nye madmarked Alma, som en gruppe tidligere ansatte fra Irma lancerer i begyndelsen af 2025.

11-11-2024 2 minutter Detailhandel

Vin-formand: Øget specialisering er en genvej til mere og bedre dansk vin

Andelstanken kan bidrage til både en større og bedre produktion af dansk kvalitetsvin, vurderer Hans Münter, som er formand for Foreningen Dansk Vin.

11-11-2024 3 minutter Vin

Ny analyse: Økologien får stærkere position i to ud af fem køkkener i Horeca-branchen

På tærsklen til indførelsen af skærpede krav til ESG-rapportering forventer mange professionelle køkkener i den private del af foodservicebranchen, at økologien kommer til at fylde mere på tallerkenerne i løbet af de kommende år.

Michelin-værtskab cementerer Danmarks gastronomiske førerposition

De næste to år er Danmark udpeget som vært for Michelin Guide Nordic, og ifølge fødevareminister Jacob Jensen (V) vil det igen gøre Danmark bemærket på den internationale madscene.

07-11-2024 2 minutter Foodservice

Forrige Side 1 af 154 Næste