Mad og marked

Forrige Side 1 af 182 Næste

Danskerne vil gerne betale mere for bedre dyrevelfærd

En ny Epinion-måling viser, at 55 procent af danskerne er parate til at stramme reglerne for dyrevelfærd, selv om det skulle betyde, at det bliver dyrere at købe kød.

20-12-2025 3 minutter Dyrevelfærd

Caféejer i Cold Hawaii går klart efter Ø-mærket: »Det er uhyggeligt, hvor mange sprøjtegifte der er i almindelige varer«

For Rikke Thorøe Grønning er det enkelt: Hold dig til det økologiske, når du køber ind - så har du lagt grunden til et godt måltid. Sådan driver hun et guldmærket spisested i surferbyen Klitmøller.

Tilfredsstillende år for Naturmælk, som søger nye veje for at sikre indtjeningen

Selv om Naturmælk måtte vinke farvel til syv andelshavere og kun tog en ny mælkeleverandør ind i løbet af det seneste regnskabsår, leverede det økologiske selskab et tilfredsstillende resultat på 2,8 mio. kr., og har udsigt til en øget indvejning af mælk i det nye år.

15-12-2025 6 minutter Mejeri , Regnskab

Der er stadig ledige pladser i det vigtigste udenlandske eksportvindue for danske økologiske produkter

Der er kun ni uger til åbningen af 2026-udgaven af fagmessen Biofach i Nürnberg, hvor danske producenter skal bygge videre på de seneste fire års eksportfremgang, og arrangørerne af den danske fællesstand hører positive signaler fra de vigtigste eksportmarkeder.

12-12-2025 5 minutter Eksport

Kommunale køkkener på Fyn firedobler øko-andel, uden at det koster én krone ekstra

Køkkenpersonalet i Kerteminde Kommune har vist, at det er muligt at skabe store forandringer for små midler, når alle trækker i samme retning og satser på økologiske råvarer.

Ernæringsekspert vil gøre op med misforståelser om ultraforarbejdet mad: Der er forskel på, om det er fra planter eller dyr

Debatten om ultraforarbejdet mad er blevet for unuanceret, mener klinisk diætist, som mener, at noget forarbejdet mad kan indgå i en sund kost - og det er sundere, hvis det er plantebaseret frem for animalsk, argumenterer han. Dansk professor er enig i hovedpointen - men advarer mod overfortolkning af studier.

11-12-2025 7 minutter Kost & ernæring

Parret bag unikt univers af chokolader flytter produktionen til jysk granplantage

Mark og Kathrine Hermann havde en særlig grund til, at netop spæde skud fra nordmanns-graner var det indlysende valg som smagsgiver, da de i år skulle kreere en ny gourmetflødebolle, der er skræddersyet til julebordet.

11-12-2025 10 minutter Virksomheder

Tysk juletræsproducent har fået smag for danske flødeboller med gransmag

Udviklingen af en økologisk granflødebolle i gourmetklassen er et godt eksempel på, hvordan Mark Hermann Chocolate bruger nye smage til at lirke døren op til nye markeder.

11-12-2025 2 minutter Produktudvikling

9 ud af 10 stykker frugt og halvdelen af konventionelle grøntsager indeholder pesticidrester

Den nye pesticidrapport fra DTU viser, at knap 90 pct. af konventionelle frugter og næsten halvdelen af de konventionelle grøntsager indeholdt pesticidrester.

10-12-2025 3 minutter Pesticider , Kost & ernæring

Forrige Side 1 af 182 Næste