Mad og marked
Forrige Side 1 af 179 (der er 1783 resultater) Næste
Millennials er den første generation med større kræftrisiko end deres forældre, og kost spiller en hovedrolle
KRONIK: Fremskrivningerne er bekymrende. Antallet af kræfttilfælde ventes at stige fra omkring 20 millioner i 2022 til næsten 35 millioner i 2050 – en samlet stigning på knap 77 pct. Stigningen ses især i fordøjelses- og gynækologiske kræftformer, som bliver stadigt mere almindelige blandt unge voksne.
Det økologiske kødmarked er gået fra sælgers til købers marked
Når Frilands direktør, Svend Schou Borch, i næste uge for første gang deltager i Frilands årsmøde, bliver det i skyggen af de seneste måneders afmatning på markedet for økologisk kød.
Vil du leve længere? Så spis efter de nordiske kostråd
Ny forskning viser, at dødeligheden er 23 pct. lavere blandt dem, der lever efter de nordiske kostråd, end blandt dem, der ikke gør. Og så er det ovenikøbet klimavenligt.
Northside-chef efter kødets comeback: Man kan ikke tvinge folk til forandringen
Det var ikke en fejl at indføre en plantebaseret menu, men måden det skete på, var en fejl, siger Northsides festivalchef Brian Nielsen, efter at festivalen har valgt at få kød tilbage på menuen. Processen har været dyre lærepenge, fortæller han.
Økologerne kan udnytte, at de har et ESG-forspring
ESG-rapportering kan blive en løftestang for den økologiske konkurrenceevne, mener Mette Toftegaard Rasmussen, director hos revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO.
FødevareDanmark: Øget moms på nonfood-varer skal ikke finansiere lavere moms på fødevarer
FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”.
Vi spiser det samme i rotation: Vaner, ikke modvilje, står i vejen for en grønnere og sundere madkultur
Selvom de fleste børnefamilier gerne vil spise grønnere, ender ni ud af ti stadig med kød på tallerkenen til aftensmad, fordi vanen har så stor magt over os. Planterig kantinekost er blandt de tiltag, der skal skubbe til forældres vaner i det nationale projekt ’Smag dig frem – gør Danmark grønnere’.
Coop investerer millioner i medlemsbonus på frisk frugt og grønt
Coop forventer, at en ny bonusordning vil fungere som en tiltrængt håndsrækning til de hjemlige producenter af frugt og grønt.
Leverandør: Søris stoppede med at svare os, men bestilte alligevel varer til det sidste
Selv om det sker på en trist baggrund og giver et tab her og nu, vurderer Amy Rasmussen fra Kiselgården, at Søris-konkursen på længere sigt kan ende som en fordel for gårdens grøntsagssalg. Søris-stifter Jan Algreen ønsker ikke at kommentere konkursen.
Samarbejdspartner er uforstående over for Northsides beslutning om at genindføre kød
Plantebaseret Videnscenter var i sin tid med til at udforme den plantebaserede menu med Northside Festival. Videnscenterets egen undersøgelse viser, at det med længder er musikken - ikke maden - der er afgørende for, om folk køber en festivalbillet.