Mad og marked

Forrige Side 1 af 111 Næste

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter

Salget af økologisk kød og ost falder i de danske kæder

Forbrugerne fravælger i stigende grad økologisk kød sammenlignet med for et år siden, oplyser Danmarks to største dagligvarekoncerner, Salling Group og Coop.

26-09-2022 2 minutter Detailhandel

Nyt køkkenhold på Skrødstrup Efterskole har banket skolens økologiprocent opad

På halvandet år har køkkenet på Skrødstrup Efterskole fyret økologi-procenten fra nul op på næsten 60, og de har fået eleverne med på rejsen mod mere grønt og mindre kød.

26-09-2022 8 minutter Professionelle køkkener

Hver tredje dansker ønsker mindst én ugentlig vegetardag i kantinen

Flere end hver tredje dansker med daglig adgang til en kantine, ønsker mindst én ugentlig vegetardag, og 9 ud af 10 forventer, at deres kantine gør en indsats for at levere bæredygtig mad.

26-09-2022 3 minutter Professionelle køkkener

Hos børnehaven 2-Kløveren er der madmod og økologi på menukortet

Daginstitutionen 2-Kløveren driver et af de økologiske køkkener, som med en økologiprocent på 99,2 er med til at løfte landets økologiske foodservicesalg til nye højder.

Faldende salg udfordrer Friland

Både danske og udenlandske slagterier har de seneste uger meldt om kraftig nedgang i tilgangen af slagtesvin, og det er en udvikling som også kan mærkes hos Friland.

23-09-2022 3 minutter Kødproduktion

Nye vegetariske kostråd skal hjælpe kantiner og skoler

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) lancerer nu officielle vegetariske kostråd, som skal hjælpe perso-nalet i de professionelle køkkener på vej mod sundere og mere klimavenlige måltider.

22-09-2022 3 minutter Plantebaserede fødevarer

Produktion af buræg bliver forbudt i Danmark

Fra 2023 vil det blive forbudt at producere buræg i Danmark. De tilbageværende producenter får dog 12 år til at udfase produktionen.

22-09-2022 3 minutter Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd

Forrige Side 1 af 111 Næste