Mad og marked

Forrige Side 1 af 179 Næste

Det økologiske kødmarked er gået fra sælgers til købers marked

Når Frilands direktør, Svend Schou Borch, i næste uge for første gang deltager i Frilands årsmøde, bliver det i skyggen af de seneste måneders afmatning på markedet for økologisk kød.

13-11-2025 3 minutter Kød

Vil du leve længere? Så spis efter de nordiske kostråd

Ny forskning viser, at dødeligheden er 23 pct. lavere blandt dem, der lever efter de nordiske kostråd, end blandt dem, der ikke gør. Og så er det ovenikøbet klimavenligt.

13-11-2025 3 minutter Kost & ernæring , Forskning

Northside-chef efter kødets comeback: Man kan ikke tvinge folk til forandringen

Det var ikke en fejl at indføre en plantebaseret menu, men måden det skete på, var en fejl, siger Northsides festivalchef Brian Nielsen, efter at festivalen har valgt at få kød tilbage på menuen. Processen har været dyre lærepenge, fortæller han.

Økologerne kan udnytte, at de har et ESG-forspring

ESG-rapportering kan blive en løftestang for den økologiske konkurrenceevne, mener Mette Toftegaard Rasmussen, director hos revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO.

10-11-2025 7 minutter Bæredygtighed

FødevareDanmark: Øget moms på nonfood-varer skal ikke finansiere lavere moms på fødevarer

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”.

08-11-2025 3 minutter Mere grønt , Dagligvarehandel

Vi spiser det samme i rotation: Vaner, ikke modvilje, står i vejen for en grønnere og sundere madkultur

Selvom de fleste børnefamilier gerne vil spise grønnere, ender ni ud af ti stadig med kød på tallerkenen til aftensmad, fordi vanen har så stor magt over os. Planterig kantinekost er blandt de tiltag, der skal skubbe til forældres vaner i det nationale projekt ’Smag dig frem – gør Danmark grønnere’.

07-11-2025 8 minutter Kost & ernæring

Coop investerer millioner i medlemsbonus på frisk frugt og grønt

Coop forventer, at en ny bonusordning vil fungere som en tiltrængt håndsrækning til de hjemlige producenter af frugt og grønt.

Leverandør: Søris stoppede med at svare os, men bestilte alligevel varer til det sidste

Selv om det sker på en trist baggrund og giver et tab her og nu, vurderer Amy Rasmussen fra Kiselgården, at Søris-konkursen på længere sigt kan ende som en fordel for gårdens grøntsagssalg. Søris-stifter Jan Algreen ønsker ikke at kommentere konkursen.

06-11-2025 6 minutter Grøntsager

Samarbejdspartner er uforstående over for Northsides beslutning om at genindføre kød

Plantebaseret Videnscenter var i sin tid med til at udforme den plantebaserede menu med Northside Festival. Videnscenterets egen undersøgelse viser, at det med længder er musikken - ikke maden - der er afgørende for, om folk køber en festivalbillet.

Forrige Side 1 af 179 Næste