Mark og stald

Forrige Side 1 af 128 Næste

Lavbundsjorde til skue: Herregården Nørre Vosborg har officielt færdiggjort lavbundsprojekt på 88 ha eng

Engene omkring den historiske herregård Nørre Vosborg giver et billede af, hvordan store dele af det danske landskab vil se ud i fremtiden, hvis det foreløbige aftaleudkast fra trepartsforhandlingerne om en CO2-afgift føres ud i livet.

10-07-2024 4 minutter Klima

Klimatelt på Landsskuet: Skal marker fyldes med solceller, eller skal vi have atomkraft?

Som følge af det massive fokus på klimaforandringer og CO2-afgifter i landbruget er der rejst et 'klimatelt' til årets Landsskue i Herning. Her kan landmænd blive klogere på, hvordan netop deres bedrifter kan mindske CO2-aftrykket – f.eks. med hjælp fra foderadditiver, pointsystemer – og sågar atomkraft.

05-07-2024 7 minutter Landsskue

Salget af økologiske kyllinger er nærmest i frit fald

Det nedadgående øko-salg af kyllinger sker i et marked, som ellers er i vækst. Danpo forsøgte sig med langsommere voksende racer og mistede millioner på det, fordi forbrugerne i høj grad vælger den billige turbokylling.

04-07-2024 11 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ

Ny Kalø-forstander: Skolen og økologiens to øvrige fyrtårne skal arbejde tættere sammen for at udvikle økologien

Mens de fleste borgere i øjeblikket ser frem til tre ugers sommerferie, kan Julie Rohde Birk næsten ikke vente til ferien er overstået, og hun begynder i sit nye job som forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

04-07-2024 5 minutter Uddannelse

Efterafgrøder dræner markerne og forebygger skader fra ekstremvejr

De rigtige efterafgrøder kan give landmænd et forspring til at komme tidligere på traktorerne i ekstremt regnfulde forår som i år, fordi rodnettet hjælper med at dræne markerne. Det viser mange års erfaring hos rådgiverne i ØkologiRådgivning Danmark. Vi har besøgt økolog Morten Pedersen, der hvert forår undersår markerne med syv frøsorter.

04-07-2024 8 minutter Klima

Nu er det klogt at gøre status over rodukrudtet

FAGLIGT TALT: Det kan være værd for nogle at overveje en minisommerbrak for at rense marken for rodukrudt. Under alle omstændigheder er det nu, man skal planlægge, hvordan man kan bekæmpe eller hæmme rodukrudt.

03-07-2024 3 minutter Fagligt talt,   Planteavl

Makkerskab holder øko-kalve væk fra et liv i stalden

Makkerparret Thomas Malmkjær og Mads Volmar har fundet en opskrift, der kan holde deres økologiske slagtekalve væk fra de konventionelle stalde, så de i stedet får et liv på græs. Næsten 90 pct. af de økologisk fødte slagtekalve kommer aldrig på græs, men vokser op i stalde og sælges konventionelt.

01-07-2024 11 minutter Dyrevelfærd,   Ildsjælene

Dyrkning af mikroalger i spildevand er nok noget af det, vi kan se mere af i landbruget fremover

Flere forskningsprojekter undersøger, hvordan et cirkulært system kan skabes i landbruget. Man er bl.a. ved at se på genbrug af gødningsfyldt spildevand, flere typer afgrøder og fodring af mikroorganismer med kulstof fra CO2.

28-06-2024 7 minutter Recirkulering,   Forskning

Lars Bredahl ville ønske, at han kunne gøre mere for hønsenes velfærd

Ægproducent Lars Bredahl føler sig fastlåst i et system, der har for rigide regler om hønseracer, og hvor producenterne får for lidt for deres æg, fordi det handler om at producere mest muligt for færrest penge. Regningen ender ét sted, siger han, og det er hos hønsene, der må betale med velfærden.

28-06-2024 13 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ

Forrige Side 1 af 128 Næste