Mark og stald
Forrige Side 1 af 140 (der er 1399 resultater) Næste
Fødevarestyrelsen fremhæver gode resultater med vaccine mod fugleinfluenza i Frankrig
Styrelsen kan tillade brugen af en vaccine til de økologiske høns, hvis Danmark har en vaccinationsstrategi jf. EU-reglerne på området, skriver den til Økologiske Nu. ”Kom nu i gang med at lave strategien,” mener forpersonen for Æg- og Fjerkræudvalget.
Danskerne ved for lidt om økologiske grise - det får de muligheden for at rette op på d. 18. maj
Søndag d. 18. maj inviterer økologiske griseproducenter igen til Sofari, hvor man kan besøge grisene og se, hvordan den økologiske produktion ser ud i Danmark anno 2025.
Mikroplast finder vej til vores tallerkener gennem planternes blade
Mikroplast optages ikke kun gennem planters rødder - ny forskning viser, at også bladene kan optage mikroplast fra luften, og mængderne er især store, hvis planten dyrkes under åben himmel nær industri og lossepladser.
Historisk tørke skaber krisestemning i Storbritannien, og det ser ikke meget bedre ud i Danmark
De britiske landmænd er ramt af den hårdeste tørke i 69 år, og planteavlen er allerede ramt af det tørre vejr. De seneste års ekstreme vejr er begyndt at påvirke landbrugets forsyningsevne, lyder det fra branchen selv.
Efter et telefonopkald flyttede konventionelle radiser til Jylland for at blive økologiske
I 2020 overtog Axel Månsson det meste af den danske radiseproduktion, og siden er udbuddet af øko-radiser i butikskæderne vokset fra nul til over 20 pct. på fem år. Ambitionen er at nå de 100 pct. Men særligt høstningen af radiser er mere kompliceret end som så.
De økologiske høns har netop haft en ufrivillig Økodag
Fem vintre i træk har truslen fra fugleinfluenza holdt de økologiske høns indendørs. 1. maj blev dagen, da hønsene blev sluppet ud af staldene - på samme måde som de økologiske køer. Men deres 'økodag' ville hønseavlerne helst være foruden.
NGO-rapport: Mange regenerative landbrug er dybt afhængige af pesticider
En amerikansk miljøorganisation har set på forbruget af pesticider i USA og konstaterer, at ikke-økologiske landbrug, der betegnes som regenerative, generelt er dybt afhængige af pesticider.
Forskere skyder konceptet 'bæredygtig intensivering' ned - i stedet bør man "de-intensivere" driften
Det skader mere, end det gavner, at intensivere landbrugsdriften, konkluderer forskere efter at have undersøgt dyrkningsmetoder i både økologisk og konventionel jord. Mindre jordbearbejdning og flere efterafgrøder med kløver er vejen frem.
Torsdag må hønsene igen komme ud i det fri
Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen 1. maj kravet om, at fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal være under tag eller lukket inde.
En æra i den danske mejerihistorie er forbi
En 137 år gammel æra sluttede tirsdag efter Them Andelsmejeris fusion med Arla. Mejeriet har i dag 13 andelshavere, hvoraf de fem er økologiske. Flere af gårdene er gået i arv gennem generationer og har været tilknyttet mejeriet siden starten i 1888.