Mark og stald
Forrige Side 1 af 117 (der er 1167 resultater) Næste
Klima og biodiversitet på driftsplanen tæller nu med i mælkeregnskabet
Økolog Klaus Kristensen er en af de danske Arla-landmænd, der nu får en ekstra bonus for sin økologiske mælk, fordi han har skruet op for biodiversitet og klimatiltag på gården. Og han går efter endnu større gevinst
Græssende dyr kan være bedre for klimaet end dyr på stald
Debatten på årsmødet i Kød- og Naturgræsserudvalget i Økologisk Landsforening var præget af den udskamning, branchen føler sig ramt af i forhold til kvægets klimabelastning. Forskning i afgræsningens mulige klimafordel er i gang.
Velfærdskontrol viser atter regelbrud: Kalve får ikke opfyldt suttebehov og opstaldes enkeltvist
Fødevarestyrelsens kontrol af 308 kvægbesætninger viste, at der var overtrædelser af dyrevelfærdsreglerne i 24 pct. af besætningerne. Styrelsen kalder resultatet "bekymrende".
Økologer skal forbedre håndteringen af skadedyr og sygdomme i hestebønner
Der er fordele for både landmanden og jordfrugtbarheden ved at dyrke hestebønner. Men hvis man vil opnå samme mængde hestebønner i økologisk landbrug som i konventionelt, skal økologerne forbedre måden at håndtere skadedyr og sygdomme på.
Flere øko-kyllinger har gangproblemer, efter at branchen har øget tilvæksten
Der er sket et fald i andelen af økologiske slagtekyllinger, der kan gå helt ubesværet. Forskere vurderer, at det kan skyldes en ny race, der vokser hurtigere.
EU-studie: Økologi er mere miljøvenligt end konventionelt landbrug
En gennemgang af 77 studier viser, at økologi på mange parametre er bedre for sine omgivelser end konventionelt landbrug.
Ordning har været ramt af startvanskeligheder - nu skulle der være luget ud i problemerne
Minivådområdeordningen har gennemgået en række forbedringer, så det ifølge Fødevareministeriet fremover er lettere og mere attraktivt at gøre brug af ordningen. Ansøgningsrunden 2023 er nu åben.
Økologisk vækst kan ikke baseres på husdyrgødning
KRONIK: Med et mål om mere økologi og mere fokus på en plantebaseret produktion er det næppe holdbart, at økologien er baseret på husdyrgødning. Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder derfor på at finde holdbare modeller for økologisk planteavl uden input af husdyrgødning.
Bornholmsk økolog stiller skarpt på linserne
FoodsBornholm har investeret i et fælles renseri, som skal være med til at gøre salget af Kristen Harilds økologiske linsehøst til en bæredygtig forretning.
En bøvlet høst - men katastrofen udeblev
Høsten i år har været ekstraordinært bøvlet efter en usædvanlig sæson med både tørke i foråret og senere store mængder regn. Men tørre dage i august og september afværgede katastrofehøsten for de fleste, lyder dommen fra ØkologiRådgivning Danmark.