Alle nyheder

Forrige Side 1 af 461 Næste

Godt nyt for mælkeproducenter: Foreløbige resultater viser, at rødkløver modstår tørke

Foreløbige resultater viser, at rødkløver klarer sig bedre gennem tørre perioder, hvor traditionelle kløvergræsmarker ofte må give op – især i områder uden mulighed for vanding.

Skadelig kemi i konservesdåser ender ofte i maden - men du kan selv mindske risikoen

KRONIK: Nogle af stofferne i konservesdåser kan vandre over i maden og i værste fald udgøre en sundhedsrisiko. Man bør derfor bl.a. undgå beskadigede dåser og at opvarme maden direkte i dem.

04-07-2025 6 minutter Kronik

Økologisk grossist skaber overskud i kompliceret marked

Hos Lystrup-grossisten Biogan er fokus på økologi og øget specialisering – sammen med hårdt arbejde – nøglen til sorte tal.

04-07-2025 4 minutter

Rapport: Misinformation om klimaforandringerne har gjort klimakrisen værre

Mis- og disinformationen om klimaforandringerne og greenwashing er udbredt over hele verden, og såvel fossilindustrien som den animalske fødevaresektor, flyselskaber, turisme- og fastfood-industrien har en andel i det, viser en ny rapport. Det har forhalet den grønne omstilling, lyder det.

03-07-2025 4 minutter Klima , Politik

Madland sætter scenen i tre dage på Roskilde Festival

Madsystembrydere fra ind- og udland har fået deres egen hovedscene på Nordens største musikfestival.

03-07-2025 3 minutter Events

Friland A/S har fundet en ny direktør

Med ansættelsen af den tidligere Thise-direktør Svend Schou Borch, får Friland en direktør, som er vant til at arbejde med både animalske og økologiske fødevarer.

03-07-2025 3 minutter Kød

Tidligere Coop-profil skal stå i spidsen for Aarstiderne

Efter sommerferien lander den tidligere Coop-direktør Dorte Tandrup i direktørstolen hos Aarstiderne, hvor hun glæder sig til at til at lære alle 'rødderne' og forretningen bedre at kende og fortsætte den udvikling, som selskabets nye ejere har igangsat.

03-07-2025 3 minutter Dagligvarehandel

Forskere har nu fået svar på, hvorfor samdyrkning ikke er mere udbredt trods de mange fordele

Fordelene ved samdyrkning er tydelige, men hvorfor er landmændene så ikke parate til at tage denne praksis med at dyrke forskellige plantearter sammen til sig, og hvad er vejen frem? En international undersøgelse har fundet svarene.

03-07-2025 8 minutter Jordfrugtbarhed , Forskning

Selvom der er udfordringer, tror Leif Hougaard fuldt og fast på samdyrkningens potentiale

Økolog Leif Hougaard eksperimenterer med samdyrkning af afgrøder til gavn for både udbytter, jordens sundhed og klimaet. Samtidig opstår der nye muligheder for salg af afgrøderne, fordi moderne, avanceret teknologi bedre kan separere de samdyrkede arter efter høst. »What’s not to like?« spørger en konsulent.

Forrige Side 1 af 461 Næste