Alle nyheder
Forrige Side 1 af 461 (der er 4609 resultater) Næste
Forskere: Lav to økologimærker og omfavn ny genteknologi i det ene
EU's mål om 25 pct. økologi i landbrugslandet er udfordret af økologiens lavere udbytter. Det kan nye planteforædlingsteknikker, de såkaldte NGT'er, afhjælpe, og det er nødvendigt, hvis økologien skal nå EU's mål, mener en gruppe forskere, som foreslår to separate økologimærker.
Godt nyt for mælkeproducenter: Foreløbige resultater viser, at rødkløver modstår tørke
Foreløbige resultater viser, at rødkløver klarer sig bedre gennem tørre perioder, hvor traditionelle kløvergræsmarker ofte må give op – især i områder uden mulighed for vanding.
Skadelig kemi i konservesdåser ender ofte i maden - men du kan selv mindske risikoen
KRONIK: Nogle af stofferne i konservesdåser kan vandre over i maden og i værste fald udgøre en sundhedsrisiko. Man bør derfor bl.a. undgå beskadigede dåser og at opvarme maden direkte i dem.
Økologisk grossist skaber overskud i kompliceret marked
Hos Lystrup-grossisten Biogan er fokus på økologi og øget specialisering – sammen med hårdt arbejde – nøglen til sorte tal.
Rapport: Misinformation om klimaforandringerne har gjort klimakrisen værre
Mis- og disinformationen om klimaforandringerne og greenwashing er udbredt over hele verden, og såvel fossilindustrien som den animalske fødevaresektor, flyselskaber, turisme- og fastfood-industrien har en andel i det, viser en ny rapport. Det har forhalet den grønne omstilling, lyder det.
Madland sætter scenen i tre dage på Roskilde Festival
Madsystembrydere fra ind- og udland har fået deres egen hovedscene på Nordens største musikfestival.
Friland A/S har fundet en ny direktør
Med ansættelsen af den tidligere Thise-direktør Svend Schou Borch, får Friland en direktør, som er vant til at arbejde med både animalske og økologiske fødevarer.
Tidligere Coop-profil skal stå i spidsen for Aarstiderne
Efter sommerferien lander den tidligere Coop-direktør Dorte Tandrup i direktørstolen hos Aarstiderne, hvor hun glæder sig til at til at lære alle 'rødderne' og forretningen bedre at kende og fortsætte den udvikling, som selskabets nye ejere har igangsat.
Forskere har nu fået svar på, hvorfor samdyrkning ikke er mere udbredt trods de mange fordele
Fordelene ved samdyrkning er tydelige, men hvorfor er landmændene så ikke parate til at tage denne praksis med at dyrke forskellige plantearter sammen til sig, og hvad er vejen frem? En international undersøgelse har fundet svarene.
Selvom der er udfordringer, tror Leif Hougaard fuldt og fast på samdyrkningens potentiale
Økolog Leif Hougaard eksperimenterer med samdyrkning af afgrøder til gavn for både udbytter, jordens sundhed og klimaet. Samtidig opstår der nye muligheder for salg af afgrøderne, fordi moderne, avanceret teknologi bedre kan separere de samdyrkede arter efter høst. »What’s not to like?« spørger en konsulent.