Alle nyheder

Forrige Side 1 af 490 Næste

Kemisk forurening påvirker dyr og menneskers adfærd, men toksikologer tøver med at teste for det

KRONIK: Kemikalier er i mange tilfælde kommet på markedet uden en grundig vurdering af den skade, de kan forvolde miljøet. Industriforskere tøver dog med at bruge adfærdsstudier i højere grad, bl.a. fordi det vil gøre det dyrere for kemikalieindustrien.

25-11-2025 5 minutter Kronik , Miljø , Forskning

Færre danskere laver mad med bælgfrugter: Et ”ordentligt” måltid indeholder stadig kød

Tre ud af fire aftensmåltider indeholder kød, viser en ny rapport fra Madkulturen. Samtidig er danskernes brug af bælgfrugter faldet igen – på trods af anbefalinger om at spise dem hver dag.

25-11-2025 7 minutter Forbrug

Intern dyrlæge skal højne dyrevelfærden i malkestalden på et af landets største økologiske godser

Med ca. 1850 økologiske malkekøer og ambitioner om at løfte dyrevelfærden yderligere søger Tjele Gods nu en intern dyrlæge, der skal være tæt på driften og arbejde forebyggende frem for helbredende.

25-11-2025 3 minutter Dyrevelfærd

Grønt Marked inviterer til julemarked i København hver søndag i advent

Et halvt hundrede økologiske og regenerative fødevareproducenter giver igen i år københavnerne mulighed for at købe økologiske råvarer til julebordet.

25-11-2025 2 minutter

Forskere dokumenterer for første gang, at mikroskopisk plastik trænger igennem grønsags beskyttende hinde

Et nyt studie viser for første gang, hvordan en grønsag optager bittesmå plastpartikler via sine rødder, hvorefter plasten bryder igennem en beskyttende hinde og spreder sig til plantens spiselige dele.

24-11-2025 4 minutter Mikroplast , Miljø , Forskning

Grise på friland giver højere biodiversitet end grise på stald

Biodiversiteten er højere i skovlandbrugssystemer med frilands- og økologiske grise sammenlignet med grise på stald. Grise i skovlandbrug tilbyder nemlig flere fødekilder og levesteder for insekter og fugle.

Sænk momsen på økologi - så kan vi redde danske økologiske grøntsagsproducenter

DEBAT: Som det er i dag, betaler økologiske forbrugere mere i moms, end hvis de købte de samme varer konventionelt. Ved at sænke momsen på økologi kan vi tilskynde danskerne til at vælge mere dansk økologisk frugt og grønt.

24-11-2025 3 minutter Debat , Politik , Forbrug

Vores madkultur er helt skæv, mener vuggestue-kok, som nu må lære børn, hvorfor der er jord på grøntsager

Det er et kæmpe problem i den vestlige verden, at vi ikke længere er fælles om maden eller bruger tid på at lave mad fra bunden. Det mener Frederik Pépin, der er kok i en københavnsk vuggestue. Han indkøber økologiske råvarer og vil lære børnene at forstå, hvor maden kommer fra, og hvorfor der faktisk er jord på friske grøntsager.

Carlsberg kritiserede ploven, men ikke pesticiderne. Så påpegede øko-konsulent: »Jeres primærprodukt er rent vand«

"Hvorfor vil I ikke beskytte den ressource, der fylder allermest i jeres produkt?" spurgte en økologikonsulent, da Carlsbergs bæredygtighedschef talte om bryggeriets ønske om mere regenerativt landbrug - med pesticider - frem for mere økologi.

Forrige Side 1 af 490 Næste