Alle nyheder

Forrige Side 1 af 314 Næste

Nordeuropas største landbrugsmesse er tilbage

Efter flere års pause er Agromek åbnet i denne uge med rekordstort aktivitetsprogram.

30-11-2022 3 minutter Events

Kontrol: Hver sjette kvægejer giver ikke sine dyr ordentlige udeforhold

Fødevarestyrelsen har givet sanktioner til flere landmænd, som ikke har sørget for ordentlige forhold for deres udegående kvæg.

30-11-2022 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg

Et blik tilbage for at se fremad

Økologisk Landsforening har netop udgivet Øko-Året 2022, der er foreningens årsbrev og et tilbageblik på de mange aktiviteter, resultater og begivenheder, som har præget et år, som på flere måder har været unikt.

29-11-2022 2 minutter

Fem professionelle køkkener har gjort bælgfrugten til deres ven

Erfaringerne fra en håndfuld frontløberkøkkener viser, at det er muligt at integrere flere bælgfrugter i maden i landets professionelle køkkener.

28-11-2022 7 minutter Bælgfrugter,   Foodservice

Økodagsværter gør en stor indsats for alle økologer

Selv om det kræver en del forberedelser af være vært for Økodag, viser evalueringen af årets udgave af det landsdækkende event, at dagen typisk er en god oplevelse for både gæsterne og økologerne, og næste år satser Økologisk Landsforening på at øge antallet af værtsgårde til 55.

26-11-2022 6 minutter Events

Trods inflation: Flere danskere accepterer klimaafgifter på fødevarer

En ny måling viser, at et stigende antal danskere er klar til at betale ekstra for klimabelastende fødevarer som kød og mælk. Man kan godt indføre en afgift, uden det nødvendigvis bliver dyrere at handle, lyder det fra en tænketank.

25-11-2022 2 minutter Klima,   Forbrug,   Politik

Klimarådet foreslår en todelt klimaafgift for at undgå skævvridning af priserne

Et politisk flertal er enige om, at der skal indføres en CO2-afgift på landbruget. Hvordan det skal gøres, står dog stadig uklart. Klimarådet foreslår nu en todelt afgift, der både rammer landmændene og forbrugerne.

25-11-2022 3 minutter Politik,   Klima

Toksikolog anbefaler: Køb dit slik økologisk

Danskerne indtager fire gange mere slik, søde sager og drikke, end vi burde, og det meste af slikket er farvet med E-numre - nogle mistænkt for at være skadelige. Gå efter det økologiske slik, råder professor i toksikologi.

24-11-2022 7 minutter Forbrug

Nordens største økologimesse har skærpet den internationale profil

På ti år har Nordic Organic Food Fair udviklet sig til en international messe, og mødet med de udenlandske indkøbere har givet flere af de danske udstillere så meget blod på tanden, at de har tilmeldt sig BioFach i februar.

23-11-2022 4 minutter Eksport

Forrige Side 1 af 314 Næste