Alle nyheder
Forrige Side 1 af 484 (der er 4836 resultater) Næste
Pesticidarbejdere rapporterer flere luftvejssymptomer – men kun få får en diagnose
En ny britisk undersøgelse viser, at mange mænd, der arbejder eller har arbejdet med pesticider, oplever symptomer på luftvejsproblemer, men sjældent går til læge og får en diagnose.
Coops kunder vælger "Mere dansk og lokalt"
Knap 60.000 medlemmer af Coop har valgt, hvad der skal være dagligvarekoncernens mærkesag. Et stort flertal har stemt på 'Mere dansk og lokalt', og Coop vil nu hjælpe mindre danske producenter ind på hylderne.
Prisen på landbrugsjord fortsætter opad og når højeste niveau siden finanskrisen
"Køberne er hurtige, når der udbydes jord, for de ikke ved, hvornår der igen kommer jord til salg," siger ejendomsmægler Berg Risager, der forudser en yderligere prisstigning.
Økologisk Landsforening advarer mod salg af "sparet" forurening til de konventionelle
I forbindelse med forhandlinger under den grønne trepartsaftale er der et forslag om, at økologerne skal kunne sælge ubrugte kvælstofkvoter til konventionelle landmænd. Men den model kan skade økologernes omdømme, mener Økologisk Landsforening.
Too Good To Go: Sverige er langt bedre end Danmark, når det kommer til madspild
En ny opgørelse fra Eurostat viser, at Danmark fortsat ligger i bunden, når det gælder madspild. Danskerne smider i gennemsnit dobbelt så meget mad ud som andre europæiske lande. Miljøstyrelsen advarer dog mod at sammenligne tallene på tværs af lande, fordi de indberettes forskelligt.
Økologisk griseproducent modtager Årets Wiuff 2025
Marie Bojsen fra Birthesminde ved Vipperød modtager Danmarks første råvarepris.
Syv på stribe: Økologisk plantebaseret produkt vinder igen og igen
Prisen kan nærmest uddeles på forhånd, når Dansk Vegetarisk Forening kårer 'Årets plantebaserede produkt', for en økologisk plantebaseret erstatning for smørbar er ultrapopulær blandt forbrugerne.
Nikolaj Kirk begræder vores madvaner: »Da jeg var barn, var noget af det mest skamfulde at købe sådan et kondom fyldt med boller i karry. Det er desværre vendt tilbage«
Vi kan købe de dyreste fabriksfærdigretter, der findes, men det er et fattigt liv, mener Nikolaj Kirk, som opfordrer til, at man gør hjemmelavet mad til en fest med økologiske råvarer. Skolemadsforsøget kunne være første skridt mod fornyet maddannelse, men han frygter, at forsøget bliver til forarbejdet mad fra frostposer.
Plant Food Festival klar til rekordweekend i København
Over 7.000 gæster har tilmeldt sig Danmarks største festival for plantebaseret mad, der finder sted i Øksnehallen i weekenden. Dansk Vegetarisk Forening ser den store tilslutning som et tegn på øget nysgerrighed fra danskerne.
Vaccination mod fugleinfluenza kan være på vej
Fødevarestyrelsen følger nøje med i udviklingen af vacciner mod fugleinfluenza og forventer, at der bliver godkendt nye produkter i løbet af det næste halve år, men det er ikke ensbetydende med, at vaccinerne automatisk bliver tilgængelige i Danmark.