Annonce
Annonce
Se listen over initiativer: Sådan vil æg- og fjerkræbranchen komme problem til livs
Pressemeddelelse
PRESSEMEDDELELSE: Mandag den 1. november 2021 var Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening værter for et branchemøde i æg- og fjerkræbranchen med fokus på at komme brystbensfrakturer hos æglæggende høns til livs. Her er listen over de initiativer, som kom frem på mødet.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) var blandt deltagerne på mandagens stormøde om brystbensfrakturer hos høner.
Brud på brystbenene hos høns, der lægger æg til de danske forbrugere, er et problem, som den samlede branche fra minister til producent må tage hånd om.
Sådan lød det fra deltagerne til det store, samlende branchemøde for hele æg- og fjerkræbranchen, som Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse i mandags, den 1. november, var vært for i Aarhus.
Til mødet blev en lang række initiativer nævnt fra alle forskellige dele af branchen. Initiativerne omhandler både politisk pres på de store, internationale avlsfirmaer, yderligere forskning og samarbejde om årsagerne til bruddene samt initiativer ude hos de enkelte producenter. Nu er en samlet liste over de mange initiativer klar, og du kan læse den her.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Økologien får et rygstød i ny politisk aftale
En ny, bred aftale vil give flere incitamenter til at omlægge til økologi. Bl.a. skal der være mulighed for økologistøtte på arealer med sprøjteforbud, hvilket ikke er tilfældet i dag.
Politikerne vil skærpe kontrollen med landbruget efter omfattende regelbrud for brugen af pesticider
Selvom der de seneste år er afsat flere midler til kontrollen med brugen af sprøjtemidler, så finder myndighederne fortsat overtrædelser i cirka 40 pct. af alle fysiske kontroller. Også sprøjtejournalerne viser omfattende regelbrud.
Endnu et godkendt pesticid viser sig at ende i grundvandet
Nye resultater viser, at ukrudtsmidlet propyzamid udvaskes til grundvandet i mængder over kravværdien. Miljøstyrelsen vil nu vurdere, om midlet skal forbydes eller brugen af det begrænses.