Annonce
Annonce
Prisen på smør er steget mere i Danmark end i udlandet. Det får nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at undersøge prisstigningerne nærmere. Foto: Colourbox
Styrelse vil undersøge store prisstigninger på smør
En overvågning af de stigende priser på bl.a. dagligvarer fører nu til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal undersøge smørprisen nærmere.
Måske har de danske smørproducenter smurt lidt for tykt på, når deres produkter skulle prissættes. En skærpet overvågning af prisstigningerne har i hvert fald ført til, at bl.a. smørprisen nu kommer under yderligere lup hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
De seneste måneder har de danske husholdninger og virksomheder været ramt af store prisstigninger på alt fra dagligvarer til energi. For at sikre at prisstigningerne har reelle årsager bag sig, satte erhvervsminister Simon Kollerup (S) i august gang i en skærpet overvågning af prisstigningerne.
Det er på baggrund af den overvågning, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu skal undersøge prisstigningerne på visse produktgrupper nærmere, herunder for gas og smør. Sidstnævnte skyldes, at prisen på smør er steget mere i Danmark end i udlandet.
”Når vi kan se, at prisen stiger mere på visse produktgrupper i Danmark end i udlandet, så er vi nødt til at finde ud af hvorfor. Derfor sætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gang i en endnu mere dybdegående undersøgelse, så vi kan komme til bunds i prisstigningerne,” siger Simon Kollerup i pressemeddelelsen.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder samtidig øje med, om priserne på forskellige produkter falder igen, hvis de bliver billigere at producere.
”Den seneste tid har vi fulgt udviklingen i priserne på blandt andet dagligvarer og energi tæt. Vi kan se, at der er produktområder, hvor priserne stiger mere end i sammenlignelige lande, og som vi derfor gerne vil undersøge nærmere. Fremover vil vi også være optaget af, at forbrugerpriserne reduceres, når de høje energi- og råvarepriser på et tidspunkt falder igen,” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.
Flere artikler fra samme sektion
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.
Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«
Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.
Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb
Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.