Annonce
Annonce
Landbrugsstyrelsen melder om stor interesse for plantebaserede projekter
Den nyoprettede plantefond har modtaget over 100 ansøgninger til projekter, der skal udvikle og fremme sektoren for plantebaserede fødevarer.

Plantefonden har modtaget ansøgninger om støtte for samlet set 207 mio. kr. PR-foto: Irma
Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har ifølge Landbrugsstyrelsen oplevet "stor interesse" i fondens første ansøgningsrunde. Den har modtaget i alt 101 ansøgninger om projektmidler, der skal udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.
Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 207 mio. kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 mio. kr., så det er nu op til bestyrelsen at prioritere projekterne.
Bestyrelsen for Plantefonden har valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme og vil derfor prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:
Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservice
Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer
Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne
Det er dog ikke udelukket, at projekter, der falder ind under andre af fondens indsatsområder kan opnå støtte, hvis de er særligt gode og relevante, skriver Landbrugsstyrelsen.
Der er i alt afsat 675 mio. kr. til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021. Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.
Ansøgere kan forvente at få svar senest ved udgangen af november.
Flere artikler fra samme sektion
Ny politisk aftale skal styrke beskyttelsen af drikkevandet
Et bredt politisk flertal har indgået en aftale om at afsætte 190 mio. kr. i perioden 2026-2027 til beskyttelse af det danske drikkevand. Midlerne skal fordeles via Drikkevandsfonden, som blandt andet støtter omlægning til økologi og skovrejsning.
Efterspørgslen på økologi stiger - men arealet har lige taget det største dyk i 20 år
Sidste år bød på den største årlige tilbagegang i det økologiske areal siden 2004-2005. Det sker dog, samtidig med at efterspørgslen på økologi er stigende. Minister ærgrer sig over udviklingen.
Kolding, Randers og Odense er blandt de områder, som gerne skulle se en effekt af Miljøministeriets nye krav til spildevand
16 fjorde og kystvande skal mærke en positiv effekt af, at Miljøministeriet netop har fastlagt konkrete initiativer, der skal nedbringe udledningen af kvælstof fra spildevand. 22 kommuner bliver berørt af de skrappere krav til rensningsanlæggene.