Annonce

Annonce

Udstilling af plantebaserede varer fra Irma

Plantefonden har modtaget ansøgninger om støtte for samlet set 207 mio. kr. PR-foto: Irma

Landbrugsstyrelsen melder om stor interesse for plantebaserede projekter

Den nyoprettede plantefond har modtaget over 100 ansøgninger til projekter, der skal udvikle og fremme sektoren for plantebaserede fødevarer.

Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har ifølge Landbrugsstyrelsen oplevet "stor interesse" i fondens første ansøgningsrunde. Den har modtaget i alt 101 ansøgninger om projektmidler, der skal udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.

Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 207 mio. kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 mio. kr., så det er nu op til bestyrelsen at prioritere projekterne.

Bestyrelsen for Plantefonden har valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme og vil derfor prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:

  • Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservice

  • Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer

  • Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne

Det er dog ikke udelukket, at projekter, der falder ind under andre af fondens indsatsområder kan opnå støtte, hvis de er særligt gode og relevante, skriver Landbrugsstyrelsen.

Der er i alt afsat 675 mio. kr. til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021. Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.

Ansøgere kan forvente at få svar senest ved udgangen af november.

Flere artikler fra samme sektion

Vores fødevaresystem er så ubæredygtigt, at det efterlader os med en ubetalt regning på 70 billioner kr.

Nutidens landbrug koster mere, end det skaber i værdi og bidrager både til klimaforandringer og overvægt. Men der er en anden vej, som gør landbruget til både en klimagevinst og en bedre forretning, viser en rapport om det globale fødevaresystem. Spørgsmålet er, om politikerne tør tage tyren ved hornene.

21-02-2024 11 minutter Bæredygtighed,   Klima,   Biodiversitet

Længe ventet rapport er klar og foreslår tre modeller for en CO2e-afgift i landbruget

Svarer-rapporten om en klimaafgift i landbruget er nu klar med tre mulige modeller. Den højeste afgiftsmodel for landbruget er samtidig den billigste for samfundet - omvendt er den billigste for landbruget dyrest for samfundet.

21-02-2024 7 minutter Klima,   Politik

Danske landmænd er klar til at blokere vejene og protestere mod en CO2-afgift

Både Bæredygtigt Landbrug og Agerskovgruppen varsler protester, hvis de politiske beslutninger oven på Svarer-gruppens rapport om en CO2-afgift er utilfredsstillende.

14-02-2024 3 minutter Politik