Annonce

Annonce

Udstilling af plantebaserede varer fra Irma

Plantefonden har modtaget ansøgninger om støtte for samlet set 207 mio. kr. PR-foto: Irma

Landbrugsstyrelsen melder om stor interesse for plantebaserede projekter

Den nyoprettede plantefond har modtaget over 100 ansøgninger til projekter, der skal udvikle og fremme sektoren for plantebaserede fødevarer.

Fonden for Plantebaserede Fødevarer (Plantefonden) har ifølge Landbrugsstyrelsen oplevet "stor interesse" i fondens første ansøgningsrunde. Den har modtaget i alt 101 ansøgninger om projektmidler, der skal udvikle den plantebaserede fødevaresektor i Danmark.

Samlet er der søgt støtte for et beløb på over 207 mio. kroner. Fondens pulje til uddeling i 2023 er på 58,2 mio. kr., så det er nu op til bestyrelsen at prioritere projekterne.

Bestyrelsen for Plantefonden har valgt at fokusere på udviklingsområdet efterspørgselsfremme og vil derfor prioritere projekter, der arbejder inden for følgende indsatsområder:

  • Projekter der vil øge andelen af plantebaseret mad i offentlige og private storkøkkener og foodservice

  • Projekter der vil øge danskernes private forbrug af plantefødevarer

  • Projekter der vil øge efterspørgslen på danske plantefødevarer på eksportmarkederne

Det er dog ikke udelukket, at projekter, der falder ind under andre af fondens indsatsområder kan opnå støtte, hvis de er særligt gode og relevante, skriver Landbrugsstyrelsen.

Der er i alt afsat 675 mio. kr. til Fonden for Plantebaserede Fødevarer i årene 2023-2030. Fonden er en del af den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021. Fonden forventer, at der vil være en årlig runde med uddeling af midler.

Ansøgere kan forvente at få svar senest ved udgangen af november.

Flere artikler fra samme sektion

Pesticider øger risikoen for dødfødsel

Det kan øge risikoen for dødfødsel, hvis man i tiden omkring undfangelse bor under 500 meter fra et landbrug, der benytter visse pesticider. Det viser et amerikansk studie, hvori der også indgik pesticider, som er tilladt herhjemme.

17-09-2024 4 minutter Pesticider,   Forskning

Historisk: EU udnævner for første gang en kommissær for dyrevelfærd

Den nye kommissær for dyrevelfærd skal sørge for at modernisere reglerne for dyrevelfærd. World Animal Protection kalder det en "fantastisk god nyhed", efter at området har været "skammeligt underprioriteret".

17-09-2024 3 minutter Dyrevelfærd,   EU

Politisk chef i Økologisk Landsforening er udpeget til EU-gruppe for at hjælpe biodiversiteten

ØL's landbrugs- og fødevarepolitiske chef, Sybille Kyed, skal være med i en arbejdsgruppe i EU, der skal rådgive om, hvordan landbrugspolitikken kan indrettes anderledes for at hjælpe biodiversiteten.

13-09-2024 3 minutter EU,   Politik,   Natur,   Biodiversitet