Annonce

Annonce

Jens Peter Hermansen står og fortæller noget til en landmand - køer ses i baggrunden

Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i Økologisk Landsforening, siger, at foreningen stadig kan lave omlægningstjek for interesserede landmænd - de skal bare selv tage kontakt til foreningen. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Herning Kommune afviser samarbejde med Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening har tilbudt at samarbejde med Herning Kommune om at lave omlægningstjek for kommunens landmænd, der overvejer økologi, men samarbejdet bliver ikke til noget.

Herning Kommune ønsker ikke at samarbejde med Økologisk Landsforening (ØL) om at tilbyde gratis omlægningstjek til landmænd, som overvejer økologisk drift.

Ifølge Herning Folkeblad har ØL kontaktet kommunen med tilbud om at udføre ca. 30 gratis økologitjek, men kommunens teknik- og miljøudvalg har takket nej. Hensigten var, at kommunen skulle trække en liste med relevante landmænd og kontakte dem med tilbuddet.

"Udvalget er enige om, at Herning Kommune ikke skal være mellemmand for private foreninger. Derfor har vi sagt nej til at deltage. Vi er i udvalget enige om ikke at stille kommunens adressekartotek til rådighed for foreningens kampagne," siger udvalgsformand Joan Hansen (V) til Herning Folkeblad.

Det betyder imidlertid ikke, at kommunens landmænd nu er afskåret fra at få omlægningstjek af ØL's rådgivere. Jens Peter Hermansen, der er omlægningskonsulent i ØL, forklarer, at landmændene stadig er velkomne til selv at kontakte foreningen.

Omlægningstjekkene er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug, som har betalt for i alt 225 tjek i år. ØL har allerede foretaget 175 tjek rundt om i landet.

Flere artikler fra samme sektion

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.

Skolemad er på finansloven

Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.

22-11-2024 4 minutter Kostvaner,   Uddannelse,   Politik

EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning

EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.

21-11-2024 4 minutter EU,   Bæredygtighed