Annonce
Annonce
”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom,” forklarer Jens Peter Hermansen (t.v.) fra Økologisk Landsforening. Foto: Jakob Brandt
Gratis økologisk omlægningstjek i Odder Kommune
Pressemeddelelse
Odder Kommune tilbyder i samarbejde med Økologisk Landsforening gratis omlægningstjek til landmænd i kommunen som del af Klimakommune Plus-projektet.
Odder Kommune blev i 2020 optaget som Jyllands første Klimakommune Plus, der er et initiativ under Danmarks Naturfredningsforening. Øget økologisk produktion er én af flere indsatser under Klimakommune Plus. For at styrke omlægningen til økologisk landbrug vil Odder Kommune i samarbejde med Økologisk Landsforening tilbyde gratis, uforpligtigende omlægningstjek til landmænd, der ikke allerede er økologiske.
“Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det måske have en interesse at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det vil vi gerne støtte op om i Odder Kommune. Øget økologisk drift harmonerer med en af målsætningerne i konceptet Klimakommune Plus og den grønne omstilling generelt - en målsætning, som Odder Kommune har besluttet at undersøge mulighederne for at opfylde - med en forventet udvidelse af det lokale udbud og forbrug af økologiske produkter i fremtiden, håber vi, at tilbuddet om et økologisk omlægningstjek vil blive hilst velkommen hos kommunens landmænd,” siger Ole Lyngby Pedersen, formand for Miljø, Teknik og Klima udvalget i Odder Kommune.
Danskernes forbrug af økologiske varer er stigende
”Over 12 pct. af danskernes fødevareindkøb er økologiske, og stadig flere prioriterer, at det er danskproduceret. Vi har derfor brug for økologiske producenter inden for alle produktionsgrene. Det gælder både de store og de små. De, som producerer til videre forarbejdning og afsætning, samt de, som selv varetager det hele fra jord til bord,” fortæller Jens Peter Hermansen, der er projektleder i Økologisk Landsforening.
Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Jordbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologi-konsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætnings-potentiale i en økologisk version.
”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid,” forklarer Jens Peter Hermansen.
Ejere af landbrug og gartnerier over 2 hektar vil modtage brev med tilbuddet i deres e-boks. Økologisk Landsforening vil senere følge op med telefonisk kontakt.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.