Annonce
Annonce
Tak for at deltage i debatten om at omlægge landbruget
DEBAT: Tak til alle, der deltager i debatten om løsninger, til at omlægge landbruget, så det overholder alle de planetærer grænser.

Alle dyrkningsmetoder, der suger CO2 ud af luften og binder det som kulstof/humus i jorden, burde belønnes, mener Kirsten Ramsgaard Bjerge. Arkivfoto: ØL
Af: Kirsten Ramsgaard Bjerge, økologisk landmand og tidligere køkkenleder på Vestjyllands Højskole
Tak for debatten om DOK-forsøgene til Klaus Loehr-Petersen, Lars Skytte og alle andre, der deltager. Tak for ugens indlæg om kompost af Erik Kristensen fra ØkologiRådgivning Danmark.
Tak for debatten om rapporten 'Fra Foder til Føde ll' til Bertel Hestbjerg, Fie Wedersøe Graugaard og alle andre, der har deltaget.
Tænk, hvis vi brugte disse redskaber: kompost og nogle af forslagene fra rapporten 'Fra Foder til Føde ll' til at skabe et bæredygtigt landbrug, som overholder alle planetærer grænser.
Tænk på, hvad der bruges af penge på at beregne CO2-belastningen fra landbrug - beregninger, som alligevel ikke er pålidelige. Det er umuligt at få alle de biologiske processer med i et regneark.
Nogle landmænd opbygger kulstof/humus i jorden med deres dyrkningsmetoder, bl.a. biodynamiske landbrugsmetoder - se DOK-forsøgene. Det reducerer CO2, men det modregnes ikke i CO2-beregningerne.
Alle dyrkningsmetoder, der suger CO2 ud af luften og binder det som kulstof/humus i jorden, burde belønnes. Industrien kunne købe CO2-kvoter af dem.
I går var jeg til en udsolgt koncert og samtalecafé i Ringkøbing Kirke. Den handlede om klimasorg; alle har en tyngende klimasorg, nogle har mareridt.
Der skal handles! Men ikke på en måde, så vi lukker de landbrug, som opbygger kulstof/humus, bl.a. biodynamisk landbrug, hvilket jeg kan være bange for med det nuværende afgiftsudspil.
Med håbet om at alle i landbruget vil samarbejde om en god løsning på miljøkrisen i landbruget.
Flere artikler fra samme sektion
Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav
FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.
Efter 10 år i Velas bliver Rasmus Rasmussen ansat som den første direktør på Tjele Gods
Den tidligere Velas-rådgiver kommer med en stærk baggrund i strategi og ledelse, når han 1. maj tiltræder i en nyoprettet stilling som direktør hos det midtjyske gods, som i sensommeren i samarbejde med Salling Group lancerer en ny økologisk produktserie.
Her er ni råd til at gøre skolemadsordningen til en succes
DEBAT: En af måderne at gøre skolemadsordningen til en succes på er ved at trække på erfaringen med at udbrede økologi i offentlige køkkener. Desuden er det vigtigt at gøre ordningen rig på planter og bælgfrugter og samtidig sikre, at det smager godt.