Annonce
Annonce
Alle dyrkningsmetoder, der suger CO2 ud af luften og binder det som kulstof/humus i jorden, burde belønnes, mener Kirsten Ramsgaard Bjerge. Arkivfoto: ØL
Tak for at deltage i debatten om at omlægge landbruget
DEBAT: Tak til alle, der deltager i debatten om løsninger, til at omlægge landbruget, så det overholder alle de planetærer grænser.
Af: Kirsten Ramsgaard Bjerge, økologisk landmand og tidligere køkkenleder på Vestjyllands Højskole
Tak for debatten om DOK-forsøgene til Klaus Loehr-Petersen, Lars Skytte og alle andre, der deltager. Tak for ugens indlæg om kompost af Erik Kristensen fra ØkologiRådgivning Danmark.
Tak for debatten om rapporten 'Fra Foder til Føde ll' til Bertel Hestbjerg, Fie Wedersøe Graugaard og alle andre, der har deltaget.
Tænk, hvis vi brugte disse redskaber: kompost og nogle af forslagene fra rapporten 'Fra Foder til Føde ll' til at skabe et bæredygtigt landbrug, som overholder alle planetærer grænser.
Tænk på, hvad der bruges af penge på at beregne CO2-belastningen fra landbrug - beregninger, som alligevel ikke er pålidelige. Det er umuligt at få alle de biologiske processer med i et regneark.
Nogle landmænd opbygger kulstof/humus i jorden med deres dyrkningsmetoder, bl.a. biodynamiske landbrugsmetoder - se DOK-forsøgene. Det reducerer CO2, men det modregnes ikke i CO2-beregningerne.
Alle dyrkningsmetoder, der suger CO2 ud af luften og binder det som kulstof/humus i jorden, burde belønnes. Industrien kunne købe CO2-kvoter af dem.
I går var jeg til en udsolgt koncert og samtalecafé i Ringkøbing Kirke. Den handlede om klimasorg; alle har en tyngende klimasorg, nogle har mareridt.
Der skal handles! Men ikke på en måde, så vi lukker de landbrug, som opbygger kulstof/humus, bl.a. biodynamisk landbrug, hvilket jeg kan være bange for med det nuværende afgiftsudspil.
Med håbet om at alle i landbruget vil samarbejde om en god løsning på miljøkrisen i landbruget.
Flere artikler fra samme sektion
Det er en falsk udlægning at kalde trepartsaftalen for en omstilling af landbruget
DEBAT: Den vækst i det økologiske areal, som regeringen og parterne bag trepartsaftalen ønsker, er lig med omstilling til et landbrug, der samarbejder med naturen. Den omstilling kan vi ikke se i den grønne trepart, skriver Sybille Kyed.
Merete Juhl stopper som direktør i Landbrug & Fødevarer, netop som den grønne trepart er faldet på plads
Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget en ny adm. direktør. Det er uklart, om den afgående direktør selv har taget valget om at stoppe.
Økologisk Landsforening: Brugen af regenerativt landbrug som begreb kandiderer til greenwashing
DEBAT: Brugen af begrebet regenerativt jordbrug tenderer til greenwashing, når aktører bruger det i flæng med sprøjtegift. Syntetiske sprøjtegifte og kunstgødning er ikke forenelige med et regenerativt landbrug, der beskytter naturen, skriver forperson Michael Kjerkegaard.