Annonce

Annonce

salat blanding

Med mindre det lykkes at finde en ny køber, risikerer Yding Grønt at blive det næste offer for den hårde konkurrence på det hjemlige marked for færdige salat- og snitgrøntblandinger. Foto: Colourbox

Yding Grønt er igen på jagt efter nye ejere

De tre økologiske grøntsagsproducenter, som for halvandet år siden overtog Yding Grønt, er klar til at kaste håndklædet i ringen.

Det er kun en uge siden, at Flensted Food Group meddelte, at koncernen nedlægger sin snitgrønt-fabrik i Sydvestjylland efter forgæves forsøg på at skabe en rentabel forretning. Nu fremgår det af Statstidende, at også de nye ejere af det jyske selskab Yding Grønt har haft mere end vanskeligt ved at gøre produktion af convenience-salater til en bæredygtig forretning.

DanGrow, DanRoots og Månsson, som alle har en omfattende økologisk grønt-produktion, overtog i foråret 2022 Yding Grønt, som på daværende tidspunkt var kørt fast økonomisk. Efter overtagelsen præsenterede den nye ejertrio ambitioner om skabe flere nye og spændende produkter, der kunne matche de allerstørste europæiske producenter.

Den strategi skulle bringer produktionen af grønne convenience-produkter op i en helt ny liga, men nu skriver Fødevarewatch Watch, at Yding Grønt igen kæmper for overlevelse, og efter kun halvandet år med den nye ejertrio ved roret er selskabet igen endt i et selvvalgt rekonstruktionsforløb for enten at sælge virksomheden eller eventuelt drive den videre sammen med nye medejere. 

Selskabets første regnskab med den nuværende ejerkonstellation gav et resultat på minus 29 mio. kr. for de første ni måneders drift, hvor ejertrioen ifølge Søren Rasmussen, der er medejer gennem selskabet Dangrow Group, måtte sande, at det selskab de overtog, ikke helt havde det indhold, de havde forventet.

Ifølge Statstidende er alle selskaber under Yding Grønt Group kommet under rekonstruktion.

Ikke lønsomt at være med

Selv om forbrugerne bliver bombarderet med opfodringer til at spise mere grønt, er markedet for snitgrønt ifølge Flensted præget af hård konkurrence.

”Vi må konstatere, at markedet for frisksnittet grønt- og salatblandinger gennem de senere år har udviklet sig i en retning, hvor det ikke længere er lønsomt for os at være med - trods flere redningsforsøg. Så vi tager konsekvensen og lukker dette forretningsområde ned. Det betyder desværre også, at vi må sige farvel til mange dygtige medarbejdere, og det er vi rigtigt kede af,” sagde Flensteds adm. direktør Lene Rasmussen til Dagligvarehandlen i forbindelse med beslutningen om at lukke en underskudsramt produktion af snitgrønt i Skovlunde for i stedet at koncentrere kræfterne om kartofler.

Ny konventionel salatfabrik på Fyn

Samtidig er der i år kommet en ny konventionel konkurrent i form af Nordic Greens, som tidligere på året åbnede en ny salatfabrik i Bellinge på Fyn, som er 100 procent automatiseret fra frøet bliver sået, til salaten ligger i bakkerne, som både leveres til Coop, Dagrofa og Rema1000.

”Det er vores største grønne satsning nogensinde og vores mest populære salattype, Nordic Crisp, som vi har hentet inspiration fra i USA. Og sorten har allerede taget den amerikanske østkyst med storm,” skrev adm. direktør Mads Pedersen fra Nordic Greens på LinkedIn, da selskabet tidligere på året sendte de første salatposer i handlen.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel