Annonce
Annonce
Røde tal hos Yding Grønt
Corona kostede på bundlinjen for den østjyske producent af salater og krydderurter, da foodservicemarkedet blev hårdt ramt af corona-pandemien i 2020.

Salget af conveniencesalat blev i høj grad påvirket af coronakrisen, som gjorde det vanskeligt for Yding Grønt at opretholde indtjeningen i 2020. Foto: Colourbox
Salat- og grøntleverandøren Yding Grønt, måttet tage nogle solide hug i 2020 på grund af coronakrisen, skriver Food Supply
For fire år siden ændrede Ydun Grønt strategi og valgte at satse målrettet på convenience-salater. Det viste sig at være en god disposition for selskabet, som afsætter ca. 40 pct. af produktionen til foodservicemarkedet.
Men sidste år blev den jyske virksomhed ramt af de usædvanligt store udsving på markedet, da corona i perioder lammede store dele af foodservicebranchen. Det satte negative aftryk i årsregnskabet hos Yding Grønt, som kom ud af 2020 med et underskud på 2,7 mio. kr. mod et plus på 5,3 mio. kr. i 2019, som ledelsen primært tilskriver corona
"Covid-19 pandemien har imidlertid påvirket resultatskabelsen i negativ retning i lyset af den voldsomme markedsturbulens og generelle uforudsigelighed. Eksternt givne vilkår skabte planlægningsmæssige udfordringer hen over hele værdi- og forsyningskæden i bestræbelserne på at balancere udbud og efterspørgsel. I en håndsrækning til kunderne har selskabet i flere tilfælde endt i for lave seriestørrelser og for mange skift i produktionen," hedder det i ledelsesberetningen til årsregnskabet, som ledelsen giver stemplet "utilfredsstillende".
Et stort bump på vejen
Jens Eijby, seniordirektør hos Yding Grønt oplyser, at knap en tredjedel af råvarerne hos Yding Grønt er økologiske, men at andelen vokser år for år:
"Når vi blive ramt i solar plexus, rammer det selvfølgelig også økologien," siger Jens Ejby, som glæder sig over, at markedet begynder at falde tilbage i mere normale folder i talt med, at corona-restriktionerne bliver udfaset.
Yding Grønt har dog fortsat en solid økonomi med en egenkapital på 32,4 mio. kr., og ledelsen, som er anført af direktør og ejer Søren Flink Madsen, håber at 2020 var et stort bump på vejen, som bliver afløst af et år med mindre markedsturbulens og større forudsigelighed.
Forventningerne for 2021 lyder på en "moderat salgsvækst og et væsentligt forbedret positivt resultat før skat på niveau 1-3 mio. kr."
Flere artikler fra samme sektion
Dragsbæk er klar til at give økologien og eksporten et boost
Milliard-koncernen melder sig ind i Økologisk Landsforening for at styrke økologien, og koncerndirektør Christian Munk øjner et større eksportpotentiale for de økologiske fødevarer.
Rekordmange har allerede tilmeldt sig Klimahandledagen
To uger inden det landsdækkende klimaevent har over 133.000 tilmeldt sig til de hundredvis af forskellige aktiviteter, hvoraf mange er gratis at deltage i.
For første gang afholder Kalø Økologisk Landbrugsskole Økodag - og det er ikke kun for gæsternes skyld
De færreste landbrugselever har råd til at etablere sig som selvstændige på et storlandbrug. Derfor skal de lære at være landbrugere på en ny måde - og Økodag er et vigtigt led i den læring. Landbrugsskolen på Kalø vil nu udvide sin gårdbutik og fremover holde flere åbne arrangementer.