Annonce

Annonce

Mark med salat

Salget af conveniencesalat blev i høj grad påvirket af coronakrisen, som gjorde det vanskeligt for Yding Grønt at opretholde indtjeningen i 2020. Foto: Colourbox

Røde tal hos Yding Grønt

Corona kostede på bundlinjen for den østjyske producent af salater og krydderurter, da foodservicemarkedet blev hårdt ramt af corona-pandemien i 2020.

Salat- og grøntleverandøren Yding Grønt, måttet tage nogle solide hug i 2020 på grund af coronakrisen, skriver Food Supply

For fire år siden ændrede Ydun Grønt strategi og valgte at satse målrettet på convenience-salater. Det viste sig at være en god disposition for selskabet, som afsætter ca. 40 pct. af produktionen til foodservicemarkedet.

Men sidste år blev den jyske virksomhed ramt af de usædvanligt store udsving på markedet, da corona i perioder lammede store dele af foodservicebranchen. Det satte negative aftryk i årsregnskabet hos Yding Grønt, som kom ud af 2020 med et underskud på 2,7 mio. kr. mod et plus på 5,3 mio. kr. i 2019, som ledelsen primært tilskriver corona

"Covid-19 pandemien har imidlertid påvirket resultatskabelsen i negativ retning i lyset af den voldsomme markedsturbulens og generelle uforudsigelighed. Eksternt givne vilkår skabte planlægningsmæssige udfordringer hen over hele værdi- og forsyningskæden i bestræbelserne på at balancere udbud og efterspørgsel. I en håndsrækning til kunderne har selskabet i flere tilfælde endt i for lave seriestørrelser og for mange skift i produktionen," hedder det i ledelsesberetningen til årsregnskabet, som ledelsen giver stemplet "utilfredsstillende".

Et stort bump på vejen

Jens Eijby, seniordirektør hos Yding Grønt oplyser, at knap en tredjedel af råvarerne hos Yding Grønt er økologiske, men at andelen vokser år for år:

"Når vi blive ramt i solar plexus, rammer det selvfølgelig også økologien," siger Jens Ejby, som glæder sig over, at markedet begynder at falde tilbage i mere normale folder i talt med, at corona-restriktionerne bliver udfaset.

Yding Grønt har dog fortsat en solid økonomi med en egenkapital på 32,4 mio. kr., og ledelsen, som er anført af direktør og ejer Søren Flink Madsen, håber at 2020 var et stort bump på vejen, som bliver afløst af et år med mindre markedsturbulens og større forudsigelighed.

Forventningerne for 2021 lyder på en "moderat salgsvækst og et væsentligt forbedret positivt resultat før skat på niveau 1-3 mio. kr."

Flere artikler fra samme sektion

USA: Næsten 40 pct. af testet babymad indeholder pesticidrester

Babymad med æbler, pærer, jordbær og blåbær havde de højeste rester af pesticider i en ny test. Organisationen bag undersøgelsen råder forældre til at købe økologiske produkter, hvis de vil undgå pesticidrester.

28-11-2023 3 minutter Pesticider,   Udland

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

27-11-2023 2 minutter Events

Økologispecialet på skolerne er kommet dårligt fra start

Som noget nyt i år kan landsbrugseleverne for første gang vælge økologi som speciale på deres uddannelse. Men kun fire ud af de 15 danske landbrugsskoler udbyder økologispecialet til deres elever.

27-11-2023 5 minutter Uddannelse