Annonce

Annonce

Rækker af slagtede grise på et slagteri

Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg årligt per europæer. Foto: Colourbox

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

Kødforbruget i Europa er faldende. Siden 2019, da det toppede, er det i gennemsnit faldet 1,6 pt. om året. Det gennemsnitlige forbrug af kød var dermed på 64,2 kg per indbygger i 2023. I 2019 var det 68,7 kg.

Det skriver Landbrugsavisen med udgangspunkt i tal fra det tyske analyseinstitut AMI.

Forbruget blandt de europæiske lande svinger dog meget, for mens en borger i Bulgarien og Slovakiet gennemsnitligt spiser 43 kg, spiser en borger i Irland og Cypern et dobbelte; 86 kg. Danskerne er med i top fem med et indtag på 76 kg.

Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg, mens oksekød er faldet fra 10,7 til 8,9 kg. Forbruget af kyllingekød er nogenlunde uændret med et beskedent fald på 300 g til 13,1 kg.

AMI forklarer kødfaldet med ændrede spisevaner, større sundheds- og miljøbevidsthed og flere plantebaserede alternativer.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning