Annonce

Annonce

Rækker af slagtede grise på et slagteri

Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg årligt per europæer. Foto: Colourbox

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

Kødforbruget i Europa er faldende. Siden 2019, da det toppede, er det i gennemsnit faldet 1,6 pt. om året. Det gennemsnitlige forbrug af kød var dermed på 64,2 kg per indbygger i 2023. I 2019 var det 68,7 kg.

Det skriver Landbrugsavisen med udgangspunkt i tal fra det tyske analyseinstitut AMI.

Forbruget blandt de europæiske lande svinger dog meget, for mens en borger i Bulgarien og Slovakiet gennemsnitligt spiser 43 kg, spiser en borger i Irland og Cypern et dobbelte; 86 kg. Danskerne er med i top fem med et indtag på 76 kg.

Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg, mens oksekød er faldet fra 10,7 til 8,9 kg. Forbruget af kyllingekød er nogenlunde uændret med et beskedent fald på 300 g til 13,1 kg.

AMI forklarer kødfaldet med ændrede spisevaner, større sundheds- og miljøbevidsthed og flere plantebaserede alternativer.

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion