Europæerne spiser mindre og mindre kød
Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

Kødforbruget i Europa er faldende. Siden 2019, da det toppede, er det i gennemsnit faldet 1,6 pt. om året. Det gennemsnitlige forbrug af kød var dermed på 64,2 kg per indbygger i 2023. I 2019 var det 68,7 kg.
Det skriver Landbrugsavisen med udgangspunkt i tal fra det tyske analyseinstitut AMI.
Forbruget blandt de europæiske lande svinger dog meget, for mens en borger i Bulgarien og Slovakiet gennemsnitligt spiser 43 kg, spiser en borger i Irland og Cypern et dobbelte; 86 kg. Danskerne er med i top fem med et indtag på 76 kg.
Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg, mens oksekød er faldet fra 10,7 til 8,9 kg. Forbruget af kyllingekød er nogenlunde uændret med et beskedent fald på 300 g til 13,1 kg.
AMI forklarer kødfaldet med ændrede spisevaner, større sundheds- og miljøbevidsthed og flere plantebaserede alternativer.