Annonce
Annonce
Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg årligt per europæer. Foto: Colourbox
Europæerne spiser mindre og mindre kød
Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.
Kødforbruget i Europa er faldende. Siden 2019, da det toppede, er det i gennemsnit faldet 1,6 pt. om året. Det gennemsnitlige forbrug af kød var dermed på 64,2 kg per indbygger i 2023. I 2019 var det 68,7 kg.
Det skriver Landbrugsavisen med udgangspunkt i tal fra det tyske analyseinstitut AMI.
Forbruget blandt de europæiske lande svinger dog meget, for mens en borger i Bulgarien og Slovakiet gennemsnitligt spiser 43 kg, spiser en borger i Irland og Cypern et dobbelte; 86 kg. Danskerne er med i top fem med et indtag på 76 kg.
Det er især forbruget af grisekød, som er faldet: Fra 2018 til 2023 er det gået fra 34,1 kg til 27,5 kg, mens oksekød er faldet fra 10,7 til 8,9 kg. Forbruget af kyllingekød er nogenlunde uændret med et beskedent fald på 300 g til 13,1 kg.
AMI forklarer kødfaldet med ændrede spisevaner, større sundheds- og miljøbevidsthed og flere plantebaserede alternativer.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.