Annonce

Annonce

Ansatte snitter grøntsager i kantinekøkken.

I jagten på at nedbringe klimaaftrykket forventer kantinevirksomheden Meyers at få brug for mange flere danske bælgfrugter i de kommende år. Foto: Martin Kaufmann

Bælgfrugter skal være med til at sænke klimaftrykket hos Meyers

Kantineselskabet Meyers skruer op for forbruget af bælgfrugter for at opfylde ambitionen om at halvere klimaftrykket fra råvarerne i 2030 i forhold til 2018.

For at nå målet om at halvere klimaudledningen fra 2018 til 2030 har Meyers på fire år øget indholdet af bælgfrugter i retterne med 89 pct. til 87 ton. Det skriver Børsen.

Selskabet har gennemgået mange hjørner i jagten på at erstatte kød med grønne ingredienser uden at gå på kompromis med smagen, og selskabet oplyser at det forventer at få brug for mange flere danske bælgfrugter i de kommende år.

“Vi har jo altid haft et eller andet stående i vores tilbud om, at vi også er lidt økoagtige, og at vi tager hensyn til miljøet. Men nu er vi blevet ekstremt tydelige, og det har været nødvendigt. Der er flere og flere kunder, der bare stiller krav om, at man kan måle på klimaaftrykket, og at det ikke kun er løse ambitioner,” siger stifteren af Meyers, Claus Meyer til Børsen.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion