Annonce

Annonce

Ansatte snitter grøntsager i kantinekøkken.

I jagten på at nedbringe klimaaftrykket forventer kantinevirksomheden Meyers at få brug for mange flere danske bælgfrugter i de kommende år. Foto: Martin Kaufmann

Bælgfrugter skal være med til at sænke klimaftrykket hos Meyers

Kantineselskabet Meyers skruer op for forbruget af bælgfrugter for at opfylde ambitionen om at halvere klimaftrykket fra råvarerne i 2030 i forhold til 2018.

For at nå målet om at halvere klimaudledningen fra 2018 til 2030 har Meyers på fire år øget indholdet af bælgfrugter i retterne med 89 pct. til 87 ton. Det skriver Børsen.

Selskabet har gennemgået mange hjørner i jagten på at erstatte kød med grønne ingredienser uden at gå på kompromis med smagen, og selskabet oplyser at det forventer at få brug for mange flere danske bælgfrugter i de kommende år.

“Vi har jo altid haft et eller andet stående i vores tilbud om, at vi også er lidt økoagtige, og at vi tager hensyn til miljøet. Men nu er vi blevet ekstremt tydelige, og det har været nødvendigt. Der er flere og flere kunder, der bare stiller krav om, at man kan måle på klimaaftrykket, og at det ikke kun er løse ambitioner,” siger stifteren af Meyers, Claus Meyer til Børsen.

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion