Annonce

Annonce

En dyretransport kører på motorvejen

. Foto: Richard Says/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

Vælgere vil have forbud mod lange dyretransporter

Hver femte vælger er tilbøjelig til at stemme ud fra et partis dyrevelfærdspolitik. Særligt lange dyretransporter har deres opmærksomhed.

Fører man som politiker en dyrevenlig politik, kan man regne med at næsten hver femte danske vælger er tilbøjelig til at stemme på én. 

Det viser en webbaseret undersøgelse foretaget på Epinions Danmarkspanel på baggrund af 2.050 gennemførte interview foretaget fra 28. februar til 15. marts, skriver Dyrenes Beskyttelse på sin hjemmeside.

Helt konkret svarer 18 pct., at de "i høj grad" eller "i meget høj grad" er tilbøjelig til at lade dyrevelfærdspolitikken afgøre krydset ved folketingsvalget. Samtidig svarer 40 pct., at dyrevelfærd er "vigtigt" eller "meget vigtigt", når de skal stemme ved valget.

I undersøgelsen blev respondenterne præsenteret for 16 dyrevelfærdsproblematikker og bedt om at udvælge de vigtigste til det forestående valg. Her var et klart flertal for at sætte fokus på et forbud mod lange dyretransporter.

"Det har gjort et stort indtryk på danskerne, at der har været fokus i medierne på de dårlige forhold for de næsten 15 mio. danske smågrise, som hvert år sendes levende på lastbiler ud i verden. Men også de grimme sager med hvalpefabrikker og ulovlig handel med hunde har medvirket til, at befolkningen ønsker et dyrepolitik og hårdere straffe i dyreværnssager," vurderer Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Hårdere straffe i dyreværnssager ligger nummer to, mens indførelse af et dyrepoliti og en indsats mod ulovlige hvalpefabrikker indtager hhv. tredje- og fjerdepladsen. På femtepladsen ligger ønsket om mere plads til vild natur.

Dyrenes Beskyttelse har også stillet partierne en række spørgsmål om, hvad de agter at gøre på området. Svarene kan læses her.

Flere artikler fra samme sektion

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.

Skolemad er på finansloven

Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.

22-11-2024 4 minutter Kostvaner,   Uddannelse,   Politik

EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning

EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.

21-11-2024 4 minutter EU,   Bæredygtighed