Annonce
Annonce
Okokataloget.dk har samlet informationer om, hvad der er tilladt og ikke tilladt i den økologiske planteproduktion. Modelfoto: Colourbox
Unge landmænd får ny eliteuddannelse
Innovation og nye teknologier inden for præcisionslandbrug er omdrejningspunktet for et nyt uddannelsesforløb, der skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.
Fra januar 2019 får 20-25 udvalgte landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling.
Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
Den nye uddannelse skal desuden bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.
"Det skal være attraktivt for vores unge at vælge en karriere i landbruget. Derfor har vi også brug for nogle uddannelser, der kan vise vejen. Dette talentprogram sigter efter ambitiøse yngre landmænd, der har opbygget lidt erfaring, men som også kan se nye vinkler på godt landmandskab," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).
Deltagerne skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug, hvor den teknologiske udvikling giver nye muligheder for både at øge indtjeningen og mindske miljøpåvirkningen. Det gælder blandt andet nye præcisionsteknologier, der kan medvirke til, at gødning doseres mere målrettet. Sådanne tiltag er gode både for landmændenes økonomi og for miljøet.
Kombinerer lederskab med udfordringer
Det er VIA University College, der i partnerskab med videnscentret Seges er udvalgt til at løse opgaven med at udvikle det nye talentprogram.
Det nyslåede partnerskab er i gang med at forberede undervisningsforløbet, som forventes at løbe fra januar til oktober. Direktør Louise Gade fra VIA Efter- og videreuddannelse, siger:
"Mange moderne landmænd er allerede opkvalificeret på kurser og ved foredrag. Det nye er, at talentprogrammet giver de deltagende landmænd en samlet og meget strategisk rettet efteruddannelse. Uddannelsesforløbet kombinerer dygtigt lederskab med de allerstørste udfordringer, dansk landbrug står overfor i forhold til forbrugerforståelse samt økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Deltagerne uddannes i innovation, nye teknologier og digitale forretningsmodeller og får naturligvis til slut et formelt papir på deres kompetenceudvikling."
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.