Annonce
Annonce
Landbrug & Fødevarer har sammen med Danmarks Naturfredningsforening foreslået at udtage 100.000 ha og vurderet, at det vil koste to mia. kr. Foto: Colourbox
SF vil have flere penge til udtagning af lavbundsjorder
Regeringen er ikke afvisende over for SF's forslag om at give endnu flere penge til at udtage lavbundsjorder.
I den seneste finanslov blev der afsat 200 mio. kr. årligt frem til 2030 til at udtage lavbundsjorder fra omdrift.
Det beløb vil SF nu have hævet, da det kun rækker til at udtage ca. 15.000 ha det kommende årti. Landbrug & Fødevarer har sammen med Danmarks Naturfredningsforening foreslået at udtage 100.000 ha og vurderet, at det vil koste to mia. kr.
"Det at tage lavtliggende jorder ud af drift er et af de mest væsentlige tiltag, vi kan bruge, og derfor mener vi i SF, at der skal udtages endnu mere, end rådet anbefaler," siger partiets klimaordfører, Signe Munk, ifølge landbrugsavisen.dk.
Klimarådet nævnte også i sin nye rapport, at udtagning af lavbundsjorder er det mest omkostningseffektive klimatiltag, som landbruget kan drage nytte af.
Regeringen er ikke afvisende, men vil heller ikke love noget.
"Jeg vil ikke foregribe forhandlingerne i pressen, men det er et synspunkt, der også nyder sympati i Socialdemokratiet. Der er dog mange gode anbefalinger i Klimarådets rapport, som vi skal i gang med at diskutere," siger landbrugsordfører, Anders Kronborg.
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.