Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

Den kommende økologiforordning træder i kraft 1. januar 2022. Foto: Colourbox

Så er det omsider fastlagt, hvornår de nye økologiregler træder i kraft

Det var ventet, og nu er det altså besluttet: EU's kommende økologiforordning træder i kraft et år senere end ventet.

Efter længere tids usikkerhed er det nu fastlagt, at den nye økologiforordning bliver udsat et år. Dermed gælder de nuværende økologiregler frem til 1. januar 2022.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

Oprindeligt skulle den kommende økologiforordning træde i kraft 1. januar 2021, men EU-Kommissionen, Rådet og EU-Parlamantet har besluttet at udsætte forordningen.

Udsættelsen kommer ikke som en overraskelse, da det tidligere har været ventet, at den ville blive udsat. Den økologiske paraplyorganisation Ifoam har da også bakket officielt op om udskydelsen, for at undgå at loven blev hastet igennem.

Flere artikler fra samme sektion

Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det

Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.

18-11-2024 5 minutter Klima,   Miljø,   Politik

Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«

Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.

18-11-2024 5 minutter Miljø,   Klima,   Politik

Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb

Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.

18-11-2024 4 minutter Miljø,   Klima