Annonce

Annonce

Høst af korn markarbejde

Det høstbare økologiske areal i USA gennemgik en markant vækst i 2019. Arkivfoto

Økologisk vækst i USA overgår klart forventningerne

Den økologiske vækst i USA sidste år kunne have været endnu større, havde det ikke været for det unormale vejr, lyder vurderingen.

Økologien tog noget af et kvantespring i USA sidste år. Ikke nok med at det høstede areal voksede med 13 pct., så steg antallet af økologisk certificerede landbrug med planteafgrøder også med 14 pct. i forhold til året før. Det viser tal fra det amerikanske landbrugsministerium ifølge analysebureauet Mercaris.

"På trods af det man kan kalde for den mest besværlige vækstsæson i over et årti, var 2019 et fantastisk år for økologisk produktion," siger Ryan Koory, cheføkonom ved Mercaris ifølge globenewswire.com

"Mens væksten i den økologiske industri var forventet, var en årlig vækst på 14 pct. i antallet af certificerede landbrug væsentligt over forventning. Den samlede arealmæssige vækst viste sig dog at være hæmmet af vejret gennem hele vækstsæsonen. Med det sagt tyder tilføjelsen af nye økologiske landmænd på, at der kan sættes nye rekorder for økologisk produktion i 2020," tilføjer han.

Illustration og data: Mercaris 2020

Det største dyrkede økologiske areal finder man i staten Californien med 364.509 ha. Til sammenligning voksede det samlede danske øko-areal i 2019 til 280.000 ha.

Efter Californien følger Montana med 264.487 og Texas med 261.279 ha. Samlet set fylder det økologiske areal med afgrøder i USA nu 3.285.796 ha. Bemærk at tallene dækker over økologiske arealer med høstbare afgrøder og altså ikke græsningsarealer og folde. Det samlede økologiske areal i USA er derfor væsentligt større og lå i 2018 på 8,3 mio. ha.

I 2018 blev der solgt økologiske fødevarer for 47,9 mia. dollars, hvilket er mere end en fordobling på otte år, og samme år var 5,7 pct. af det samlede fødevaresalg økologisk, viser tal fra Organic Trade Association.

Flere artikler fra samme sektion

Frivillige aftaler kunne ikke sikre landets drikkevandsboringer i tide

Efter seks års forsøg er det ikke lykkedes for landets vandværker at lave de frivillige aftaler med landmænd og lodsejere, der skulle sikre landets drikkevandsboringer mod pesticidrester. Nu er opgaven skubbet videre til kommunerne, men det har kun gjort det endnu mere tidskrævende at indgå aftaler.

21-02-2025 10 minutter Pesticider,   Politik,   Drikkevand

Pesticider skyder forbi deres mål og skader organismer, som de ikke burde påvirke

Et metastudie viser, at pesticider også skader organismer, som de aldrig var designet til at påvirke. Og nyere pesticider er ikke bedre end ældre pesticider, når det gælder om at undgå de såkaldte ikke-målarter.

19-02-2025 5 minutter Pesticider,   Miljø,   Forskning

Vandværker hæver priserne for at kunne beskytte drikkevandet mod pesticider

Flere danskere kan se frem til dyrere drikkevand, som en direkte konsekvens af at der bliver brugt pesticider i områder, hvor midlerne risikerer at forurene vandet.

18-02-2025 3 minutter Drikkevand,   Pesticider