Annonce

Annonce

En person tager fat om afgrøder i potter

Indsatte, der dumper den obligatoriske narkotest, er faldet til næsten nul, efter at de er begyndt at dyrke økologiske afgrøder i fængslet. Billedet er ikke fra fængslet. Foto: Colourbox

Økologi har hjulpet fængselsindsatte med at smide dårlige vaner

Et forsøg med økologisk dyrkning i et topsikret fængsel har reduceret stofmisbruget hos de indsatte.

Det har vist sig at være særdeles gavnligt for de indsatte i det engelske fængsel HM Prison Rye Hill at få hænderne ned i økologisk muld.

Efter et år med et forsøg, hvor de indsatte har haft ansvaret for at dyrke økologiske afgrøder i fængselshaver, er andelen af indsatte, der dumper den obligatoriske narkotest, faldet fra ca. 30 pct. til næsten nul. Det skriver tænketanken Foodtank.

"Ved at give ejerskabet over haverne til de indsatte, får de en følelse af ansvar. Det giver de indsatte et frirum til at reflektere over deres rehabilitering og terapisessioner, mens de deltager i meningsfulde og gavnlige terapeutiske aktiviteter i deres økologiske have," siger Steve Thomson til Foodtank. 

Han er driftsleder af velgørenhedsorganisationen Garden Organic, som samarbejder med fængslet og G4S Drug and Alcohol Recovery Team om projektet.

At indsatte i engelske fængsler passer haver, er ikke et sjældent syn, men det er første gang, at man har brugt det som et decideret værktøj mod stofafhængighed. 

En af de indsatte skriver ifølge Foodtank i et brev: "I Rye Hill besluttede jeg mig for at blive clean, og den eneste måde, jeg kunne gøre det på, var ved at være ude i haverne. Tro mig, hvis en totalt afhængig misbruger som mig kan gøre det, så kan du også! Bare grib spaden, smøg ærmerne op og grav! Tro! Opnå!"

Flere artikler fra samme sektion

Frivillige aftaler kunne ikke sikre landets drikkevandsboringer i tide

Efter seks års forsøg er det ikke lykkedes for landets vandværker at lave de frivillige aftaler med landmænd og lodsejere, der skulle sikre landets drikkevandsboringer mod pesticidrester. Nu er opgaven skubbet videre til kommunerne, men det har kun gjort det endnu mere tidskrævende at indgå aftaler.

21-02-2025 10 minutter Pesticider,   Politik,   Drikkevand

Pesticider skyder forbi deres mål og skader organismer, som de ikke burde påvirke

Et metastudie viser, at pesticider også skader organismer, som de aldrig var designet til at påvirke. Og nyere pesticider er ikke bedre end ældre pesticider, når det gælder om at undgå de såkaldte ikke-målarter.

19-02-2025 5 minutter Pesticider,   Miljø,   Forskning

Vandværker hæver priserne for at kunne beskytte drikkevandet mod pesticider

Flere danskere kan se frem til dyrere drikkevand, som en direkte konsekvens af at der bliver brugt pesticider i områder, hvor midlerne risikerer at forurene vandet.

18-02-2025 3 minutter Drikkevand,   Pesticider