Annonce
Annonce
.
Økologer skal styrke andelsvirksomheder i Uganda
Civilsamfund i Udvikling har bevilget tre mio. kr. til Økologisk Landsforening til videreudvikling af 20 andelsvirksomheder i Uganda med i alt 3.000 medlemmer.
Gennem snart 10 år har Økologisk Landsforening arbejdet med landbrugsudvikling i Uganda med fokus på lokale ressourcer og højere fødevareforsyningssikkerhed.
Arbejdet tager udgangspunkt i en model, der kaldes Family Farmer Learning Groups (FFLG), som bygger på, at de deltagende landmænd lærer af hinandens erfaringer og gode råd frem for af eksperter.
Nu bliver fokus i Økologisk Landsforenings udviklingsarbejde i samarbejde med den lokale organisation SATNET rettet mod de mange familielandbrug og FFLG’ers markedsadgang. Foreningen har netop modtaget en bevilling på godt tre millioner kroner fra Civilsamfund i Udvikling (Cisu).
Står over for flere udfordringer
Det nye projekt skal være med til at konsolidere disse andelsvirksomheder og styrke medlemmernes markedsadgang, fortalervirksomhed og civilsamfundorganisering, siger Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening.
- Vi har tidligere bidraget til etableringen af 20 andelsvirksomheder med cirka 3.000 medlemmer fra 100 FFLG’er i det vestlige Uganda, siger han.
Projektet bidrager til løsningen af en række af de udfordringer, som de 20 økologiske andelsvirksomheder står over for med hensyn til infrastruktur (veje, strøm og vand), adgang til låne- og investeringsmidler og til regionale, nationale og internationale markeder for særligt kaffe, kakao, vanilje og majs.
I det seneste halve år har Økologisk Landsforening igangsat nye udviklingsprojekter i henholdsvis Bhutan, Zimbabwe, Tanzania og Uganda til i alt syv millioner kroner.
Flere artikler fra samme sektion
Det vil koste op mod 15 billioner kroner, hvis vi vil fjerne giftige PFAS-stoffer fra miljøet
Et hold af internationale journalister og eksperter har beregnet, hvad det vil koste at fjerne de skadelige PFAS-stoffer, der bl.a. stammer fra pesticider, fra miljøet. Samtidig kæmper industrien imod et PFAS-forbud og bruger en taktik, som er kendt fra tobaksindustrien.
Kristian Andersen og hans køer blev gravet frem på et gammelt sort-hvid billede - her er, hvad han laver i dag
Museumsinspektører fra Det Grønne Museum fandt et flot billede fra økologiens spæde start i 1990, og så viste det sig, at hovedpersonen på billedet Kristian Andersen stadig er i fuld gang – men han er trådt ind i et nyt kapitel i hans egen økologiske historie.
Nu er tiden inde: Økologien skal på museum
Økologisk Landsforening og dansk økologi kommer nu på museum. Ikke fordi økologien er et stykke støvet forhistorie, der skal arkiveres og gemmes væk, men tværtimod fordi den har spillet – og stadig spiller – en historisk rolle i dansk landbrug og for danskernes valg af fødevarer.