Annonce
Annonce
.
Økologer skal styrke andelsvirksomheder i Uganda
Civilsamfund i Udvikling har bevilget tre mio. kr. til Økologisk Landsforening til videreudvikling af 20 andelsvirksomheder i Uganda med i alt 3.000 medlemmer.
Gennem snart 10 år har Økologisk Landsforening arbejdet med landbrugsudvikling i Uganda med fokus på lokale ressourcer og højere fødevareforsyningssikkerhed.
Arbejdet tager udgangspunkt i en model, der kaldes Family Farmer Learning Groups (FFLG), som bygger på, at de deltagende landmænd lærer af hinandens erfaringer og gode råd frem for af eksperter.
Nu bliver fokus i Økologisk Landsforenings udviklingsarbejde i samarbejde med den lokale organisation SATNET rettet mod de mange familielandbrug og FFLG’ers markedsadgang. Foreningen har netop modtaget en bevilling på godt tre millioner kroner fra Civilsamfund i Udvikling (Cisu).
Står over for flere udfordringer
Det nye projekt skal være med til at konsolidere disse andelsvirksomheder og styrke medlemmernes markedsadgang, fortalervirksomhed og civilsamfundorganisering, siger Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening.
- Vi har tidligere bidraget til etableringen af 20 andelsvirksomheder med cirka 3.000 medlemmer fra 100 FFLG’er i det vestlige Uganda, siger han.
Projektet bidrager til løsningen af en række af de udfordringer, som de 20 økologiske andelsvirksomheder står over for med hensyn til infrastruktur (veje, strøm og vand), adgang til låne- og investeringsmidler og til regionale, nationale og internationale markeder for særligt kaffe, kakao, vanilje og majs.
I det seneste halve år har Økologisk Landsforening igangsat nye udviklingsprojekter i henholdsvis Bhutan, Zimbabwe, Tanzania og Uganda til i alt syv millioner kroner.
Flere artikler fra samme sektion
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.
Miljøstyrelsen giver igen dispensation til forbudt pesticid, der kobles til Parkinsons
Miljøministeren vil have Miljøstyrelsen til at redegøre for, hvorfor den igen har givet dispensation til, at danske landmænd kan bruge Reglone, der er mærket som både giftigt, miljøfarligt, farligt for bier og kan give kronisk sundhedsskade
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.