Annonce
Annonce
Unge og ældre økologer blev i weekenden enige om, at der er behov for at nedsætte et udvalg, hvor man kan udveksle viden og erfaringer. Endnu mangler udvalget at blive endeligt nedsat.
Nyt udvalg skal få unge og ældre økologer til at snakke sammen
Unge og ældre økologer er blevet enige om at nedsætte et udvalg, som skal gøre det lettere at mødes og dele viden om blandt andet etablering af nye jordbrug og generationsskifte.
De unges drømme for fremtidens økologi var på dagsordenen til temamødet ”Kan drømmene mødes?” i forbindelse med Økologisk Landsforenings generalforsamling i weekenden.
Både kommende - og etablerede økologer deltog og delte drømme og erfaringer på mødet.
Efter en længere diskussion om alt lige fra retten til landbrugsjorden til generationsskifte var der enighed om at nedsætte et kompetence-udvalg, som kan lette videndeling mellem nye og etablerede øko-landmænd.
En af de unge, som gav udtryk for et behov for erfaringsudveksling mellem unge og ældre landmænd var Markus Schaumburg-Müller, som er færdiguddannet økolog om tre uger fra Kalø Landbrugsskole.
”Det er jo jer, vi skal bruge! Nogle har en idé om, at de unge ikke gider. Der er rigtig mange, der gider, vi har bare ikke fundet den rigtige vej endnu. Der er allerede blevet delt megen viden om forretningsmodeller og generationsskifte i dag. Og jeg kunne godt tænke mig, at flere unge fik adgang til den viden,” sagde han på mødet.
Per Kølster, formand i Økologisk landsforening bakkede også om idéen om, at det skal være lettere for eksempelvis elever på landbrugsskolerne og økologiske landmænd at mødes og udveksle erfaringer og idéer.
"Jeg synes vi skal gøre en aktiv indsats for at vores medlemmer kan mødes. Det er et godt skridt, vi er ved at tage. Lad os orkestrere et kompetence-udvalg, eller hvad vi kalder det, så det kan lade sig gøre," sagde han.
Behovet for at kunne dele og skabe kontakt mellem unge og ældre vækkede også genklang blandt de etablerede landmænd. Én af dem var Bjarne Boesen, som sammen med sin hustru ejer gården Hellevad Vandmølle. Ifølge Bjarne Boesen havde de købt et hus tæt på gården med tanke på, at et yngre par skulle overtage det og på sigt gården. Da det ikke lykkedes at finde nogen interesserede, har de solgt huset igen.
Bjarne Boesens budskab til de unge er klart:
"I skal være mere aktive og udadvendte, så vi kan finde jer."
Det blev dog ikke aftalt på mødet, hvem der får ansvaret for at nedsætte det kompetenceudvekslende udvalg.
Flere artikler fra samme sektion
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.
Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«
Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.
Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb
Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.