Annonce

Annonce

Mogens Jensen holder tale - i baggrunden ses det røde Ø-mærke

Fødevareminister Mogens Jensen (S) opfordrer danskerne til at skære ned på kødet og samtidig prioritere kød med bedre dyrevelfærd. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Minister opfordrer danskerne til at spise mindre, men bedre kød

Af hensyn til klimaet og dyrevelfærden anbefaler Mogens Jensen (S) danskerne at spise mindre kød og prioritere at det så kommer fra dyr med højere velfærd.

Af hensyn til klimaet skal vi spise mindre kød - til gengæld kan vi så bruge de penge, der spares, på at købe kød fra dyr med bedre velfærd.

Det mener fødevareminister Mogens Jensen (S), som i en ny kampagne for Det Statslige Dyrevelfærdsmærke vil øge forbrugernes viden om mærket og løfte velfærden for grise, køer og kyllinger.

Dyrevelfærdsmærket forbyder bl.a. halekupering af grise og sikrer dyrene mere plads.

Kødet er dyrere end almindeligt kød, men ifølge ministeren går det fint i spænd med, at vi bør spise mindre kød af hensyn til klimaet.

"Vi skal spise mindre kød, og så kan flere forhåbentlig få råd til, at vi køber bedre, lidt dyrere kød. Jeg vil derfor opfordre til, at vi lader det komme dyrene til gode og køber kød med "Det Statslige Dyrevelfærdsmærke". Jo flere hjerter, jo bedre har dyrene haft det," siger ministeren i en pressemeddelelse.

Skal oplyse om de tre niveauer

Den nye kampagne skal øge danskernes viden om, hvad mærkets tre niveauer betyder for dyrenes velfærd. En undersøgelse, som YouGov har lavet for Miljø- og Fødevareministeriet viser nemlig, at selvom mange danskere kender mærket og ønsker at prioritere dyrevelfærd, er mange i tvivl om, hvad niveauerne repræsenterer.

Tidligere på sommeren præsenterede Mogens Jensen sammen med klimaminister Dan Jørgensen (S) 22 klimavenlige madtip, der skal gøre danskernes tallerkener grønnere.

"Vi ved, at klimaaftrykket på kød er højt, særligt på nogle kødtyper, og vi skal ændre vores madvaner i en mere klimavenlig retning. Hvis vi er mange, der ændrer lidt i vores madvaner, så kan vi gøre en stor forskel," siger Mogens Jensen.

Kampagnen løber af stablen i uge 36, 37 og 38.

Flere artikler fra samme sektion

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.

Skolemad er på finansloven

Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.

22-11-2024 4 minutter Kostvaner,   Uddannelse,   Politik

EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning

EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.

21-11-2024 4 minutter EU,   Bæredygtighed