Annonce
Annonce

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er en af de medvirkende i Forbrugerrådet Tænks nye podcastserie om økologi. Arkivfoto: Økologisk Landsforening
Forbrugerrådet Tænk lancerer podcast-serie om økologi
Hvilken rolle spiller økologien og kødforbruget for fremtidens bæredygtige fødevaresystem? Det og en række andre spørgsmål forsøger Forbrugerrådet Tænk at finde svar på i syv podcast-afsnit.
Onsdag den 18. august går en ny podcastserie 'Økologi Fordi' om økologien i luften. Bag den står Forbrugerrådet Tænk, som over syv afsnit forsøger at finde svar på, hvad man skal putte på tallerkenen for at gøre fødevareforbruget og -produktionen mere bæredygtigt, og hvilken rolle økologien spiller.
I serien bliver otte forskellige markante stemmer fra madverdenen interviewet, så både aktivisten, ildsjælen, klimaeksperten, økologien, etikeren, kokken, landmanden og iværksætteren kan give deres syn på, hvilken rolle de ser økologien og plantebaseret mad spille i fremtiden.
Blandt panelet er formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som i seriens fjerde afsnit optræder sammen med Mickey Gjerris, der er lektor i bioetiker ved Københavns Universitet.
Hver onsdag udkommer næste afsnit i serien, og de kan alle findes på Tænks hjemmeside og i diverse podcast-apps.
afsnit: Mette Susgaard, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.
afsnit: Trine Krebs, ildsjælen, der gennem Frugtformidlingen formidler viden om frugt og grønt.
afsnit: Michael Minter, klimaekspert og programchef for 'Fremtidens fødevarer' i klima-tænketanken Concito.
afsnit: Per Kølster og Mickey Gjerris, hhv. formand for Økologisk Landsforening og lektor i bioetik ved Københavns Universitet.
afsnit: Christian Puglisi, kok og restauratør, som har start flere økologiske restaurationer.
afsnit: Lone Landmand, tidligere konventionel svinebonde, som nu driver en lille økologisk gård med sin mand.
Ulrich Kern-Hansen: tidligere direktør for Hanegal og nu stifter af Organic Plant Protein, der producerer økologiske køderstatningsprodukter af ærter og hestebønner.
Flere artikler fra samme sektion
Vores nordiske nabo har "endelig" sat et økologimål
I Norge har et politisk flertal nu bestemt sig for et økologimål: 10 pct. af landbruget skal være økologisk inden 2032. Norge vil bl.a. se mod Danmark for at få inspiration til virkemidler, som kan øge efterspørgslen på økologi.
169 mio. kr. til 24 projekter skal gøre danske fødevarer mere klimavenlige
24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP. Samtidig er en ny ansøgningsrunde med yderligere 100 mio. kr. åben. Projekterne har fokus på at reducere fødevareproduktionens miljø- og klimaaftryk og samtidig forebygge madspild.
Babyer vejer mindre og fødes tidligere, hvis moren har boet nær et glyphosat-sprøjtet område
Data for over ni millioner fødsler viser et sammenfald mellem brugen af glyphosat og lavere fødselsvægt og tidligere fødsel blandt mødre, som under graviditeten har boet nær et sprøjtet område.