Annonce

Annonce

Portrætfoto af Per Kølster

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, er en af de medvirkende i Forbrugerrådet Tænks nye podcastserie om økologi. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Forbrugerrådet Tænk lancerer podcast-serie om økologi

Hvilken rolle spiller økologien og kødforbruget for fremtidens bæredygtige fødevaresystem? Det og en række andre spørgsmål forsøger Forbrugerrådet Tænk at finde svar på i syv podcast-afsnit.

Onsdag den 18. august går en ny podcastserie 'Økologi Fordi' om økologien i luften. Bag den står Forbrugerrådet Tænk, som over syv afsnit forsøger at finde svar på, hvad man skal putte på tallerkenen for at gøre fødevareforbruget og -produktionen mere bæredygtigt, og hvilken rolle økologien spiller.

I serien bliver otte forskellige markante stemmer fra madverdenen interviewet, så både aktivisten, ildsjælen, klimaeksperten, økologien, etikeren, kokken, landmanden og iværksætteren kan give deres syn på, hvilken rolle de ser økologien og plantebaseret mad spille i fremtiden.

Blandt panelet er formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som i seriens fjerde afsnit optræder sammen med Mickey Gjerris, der er lektor i bioetiker ved Københavns Universitet.

Hver onsdag udkommer næste afsnit i serien, og de kan alle findes på Tænks hjemmeside og i diverse podcast-apps.

  1. afsnit: Mette Susgaard, aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse.

  2. afsnit: Trine Krebs, ildsjælen, der gennem Frugtformidlingen formidler viden om frugt og grønt.

  3. afsnit: Michael Minter, klimaekspert og programchef for 'Fremtidens fødevarer' i klima-tænketanken Concito.

  4. afsnit: Per Kølster og Mickey Gjerris, hhv. formand for Økologisk Landsforening og lektor i bioetik ved Københavns Universitet. 

  5. afsnit: Christian Puglisi, kok og restauratør, som har start flere økologiske restaurationer.

  6. afsnit: Lone Landmand, tidligere konventionel svinebonde, som nu driver en lille økologisk gård med sin mand.

  1. Ulrich Kern-Hansen: tidligere direktør for Hanegal og nu stifter af Organic Plant Protein, der producerer økologiske køderstatningsprodukter af ærter og hestebønner.

Flere artikler fra samme sektion

Nu bliver det forbudt at sprøjte ved visse drikkevandsboringer

For første gang bliver det ved lov forbudt at bruge sprøjtemidler ved drikkevandsboringer, hvor der er risiko for nedsivning. Det giver kommunerne et nyt værktøj mod lodsejere, der ikke frivilligt vil stoppe sprøjtningen.

07-06-2023 4 minutter Pesticider,   Politik

WWF Verdensnaturfonden udsætter 600 sjældne sommerfugle på Sydsjælland

Flere danske sommerfugle er på listen over truede danske arter. Nu får okkergul pletvinge hjælp til at etablere sig på et naturområde på Knudshoved Odde

02-06-2023 3 minutter Biodiversitet

Øko-jord dyrkes nu konventionelt, efter at Naturstyrelsen har overtaget

Når landmænd skal afgive lavbundsjord, kan de bede om at få erstatningsjord, og på Djursland betyder det, at økologiske marker nu drives konventionelt og sprøjtes.

31-05-2023 4 minutter Miljø,   Klima,   Politik