Annonce

Annonce

Rasmus Prehn på talerstolen til ØL's GF 2022 i Horsens

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) mener, at krigen i Ukraine understreger behovet for en grøn omstilling i landbruget. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Danmark afviser at lempe grønne landbrugstiltag trods krigen i Ukraine

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fastslår, at Danmark ikke bakker op om forslaget i EU om, at de grønne tiltag i landbruget skal sættes på pause for at sikre fødevareforsyningen.

Det bliver ikke med Danmarks opbakning, hvis EU vedtager at suspendere en række grønne krav til landbruget.

Det fastslår fødevareminister Rasmus Prehn (S) i et skriftligt svar til Altinget. Heri skriver ministeren, at krisen snarere understreger behovet for mere grøn omstilling frem for det modsatte.

”Ruslands krig mod Ukraine understreger behovet for at sætte turbo på den grønne udvikling, som vi i forvejen ønsker os. Det bliver min og Danmarks position i EU. Det er langt mere perspektivrigt og visionært, end det Venstre foreslår,” skriver Rasmus Prehn desuden ifølge Altinget, med henvisning til Venstres forslag om at dyrke brakmarker og muligvis også lavbundsjorder.

En række medlemslande, Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, landbrugskommissær Janusz Wojciechowski, Venstres EU-parlamentariker Asger Christensen og Landbrug & Fødevarer har alle talt for at suspendere og genoverveje grønne tiltag i EU's Farm to Fork-strategi for at sikre fødevareforsyningen, mens krigen i Ukraine står på.

Overvejelserne om at lempe på området har samtidig affødt modreaktioner fra en lang række grønne organisationer, der ligesom regeringen mener, at krisen understreger behovet for en mere bæredygtig produktion. De nævner desuden, at en produktion, der er mere plantebaseret og med færre husdyr, øger muligheden for selvforsyning, fordi der skal produceres og importeres mindre foder.

Flere artikler fra samme sektion

Fødevareindustrien er hårdest ramt af stigende energipriser

Ny opgørelse viser, at føde- og drikkevareindustrien er hårdest ramt af de stigende energipriser, og den kan forvente en ekstra regning på samlet 6,7 mia. kr. Det påvirker produktionen i alle led.

20-09-2022 3 minutter Økonomi

Vordingborg vinder titlen som Danmarks Vildeste Kommune

Efter halvandet års kamp for en vildere natur i landets 98 kommuner løb Vordingborg med titlen som Danmarks vildeste kommune og prisen på én mio. kr.

19-09-2022 3 minutter Natur,   Biodiversitet

Forskere i Aarhus skal finde værdien af naturbaserede løsninger

Økonomiske gevinster og finansieringsmodeller for naturbaserede løsninger skal dokumenteres i et nyt EU-studie, så endnu flere naturprojekter kan sættes i gang.

12-09-2022 2 minutter Natur,   Forskning