Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) tvivler på, at EU's kommende fælles landbrugspolitik når at blive klar til tiden og er sågar i tvivl, om man når i mål året efter Foto: Colourbox

Coronaen kan bremse EU's landbrugspolitik, der skal sikre grøn omstilling

Flere vigtige EU-møder aflyses på grund af coronavirus. En dansk EU-parlamentariker frygter, at landbrugspolitikken, der skulle være klar i 2021, ikke engang er klar i 2022.

Reformen af EU's fælles landbrugspolitik risikerer at blive markant forsinket på grund af coronavirus. Det vurderer flere kilder i Europa-Parlamentet.

Den landbrugspolitiske koordinator for Det Europæiske Folkeparti (PPE), Herbert Dorfmann, siger til det tyske landbrugsmedie agrarheute.com, at det er uvist, hvor længe parlamentets arbejde bliver begrænset af corona-risikoen, da det meste af parlamentets arbejde stort set er indstillet måneden ud. 

Det gælder både udvalgsmøder og møder med landbrugets talsmænd, som skulle indgå i forhandlingerne om landbrugspolitikken.

Til landbrugsavisen.dk siger den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V):

"Min mavefornemmelse siger, at vi kommer til at udskyde den nye landbrugsreform."

Han formoder, at det bliver svært at nå at forhandle en aftale klar selv til 1. januar 2022 - altså ét år efter deadline - og at det vil være nødvendigt med en overgangsordning, hvor den nuværende CAP forlænges med "så få ændringer som muligt".

Det næste landbrugsudvalgsmøde i EU skulle finde sted den 15. april, men om det bliver gennemført er på nuværende tidspunkt usikkert. 

Fremlæggelsen af EU's landbrugsstrategi 'From Farm to Fork' skulle være fremlagt sidst i marts - også dette vil formentlig blive udskudt. 

Den fælles landbrugspolitik, der skulle bidrage til at omstille landbruget til en mere klimavenlig og bæredygtig produktion, skulle efter planen træde i kraft fra 2021 til 2027.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening vil have sænket momsen på økologi

Staten tjener mere på økologiske produkter end på konventionelle. Det er galt, mener Økologisk Landsforening, der vil have momsen på økologi sat ned for at sætte tempo på den grønne omstilling.

06-10-2022 2 minutter Politik

Styrelse vil undersøge store prisstigninger på smør

En overvågning af de stigende priser på bl.a. dagligvarer fører nu til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal undersøge smørprisen nærmere.

02-10-2022 2 minutter Økonomi,   Mejeri

Flertal af danskerne er tilfredse med landbrugets størrelse

En ny måling viser, at 68 pct. af danskerne mener, at landbruget har en tilpas størrelse i forhold til arealfordelingen i Danmark.

29-09-2022 3 minutter