Annonce

Annonce

Flag uden for EU-parlamentsbygningen

Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) tvivler på, at EU's kommende fælles landbrugspolitik når at blive klar til tiden og er sågar i tvivl, om man når i mål året efter Foto: Colourbox

Coronaen kan bremse EU's landbrugspolitik, der skal sikre grøn omstilling

Flere vigtige EU-møder aflyses på grund af coronavirus. En dansk EU-parlamentariker frygter, at landbrugspolitikken, der skulle være klar i 2021, ikke engang er klar i 2022.

Reformen af EU's fælles landbrugspolitik risikerer at blive markant forsinket på grund af coronavirus. Det vurderer flere kilder i Europa-Parlamentet.

Den landbrugspolitiske koordinator for Det Europæiske Folkeparti (PPE), Herbert Dorfmann, siger til det tyske landbrugsmedie agrarheute.com, at det er uvist, hvor længe parlamentets arbejde bliver begrænset af corona-risikoen, da det meste af parlamentets arbejde stort set er indstillet måneden ud. 

Det gælder både udvalgsmøder og møder med landbrugets talsmænd, som skulle indgå i forhandlingerne om landbrugspolitikken.

Til landbrugsavisen.dk siger den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V):

"Min mavefornemmelse siger, at vi kommer til at udskyde den nye landbrugsreform."

Han formoder, at det bliver svært at nå at forhandle en aftale klar selv til 1. januar 2022 - altså ét år efter deadline - og at det vil være nødvendigt med en overgangsordning, hvor den nuværende CAP forlænges med "så få ændringer som muligt".

Det næste landbrugsudvalgsmøde i EU skulle finde sted den 15. april, men om det bliver gennemført er på nuværende tidspunkt usikkert. 

Fremlæggelsen af EU's landbrugsstrategi 'From Farm to Fork' skulle være fremlagt sidst i marts - også dette vil formentlig blive udskudt. 

Den fælles landbrugspolitik, der skulle bidrage til at omstille landbruget til en mere klimavenlig og bæredygtig produktion, skulle efter planen træde i kraft fra 2021 til 2027.

Flere artikler fra samme sektion

Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det

Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.

18-11-2024 5 minutter Klima,   Miljø,   Politik

Lettet partileder efter aftale om grøn trepart: »Endelig får vores vandmiljø en fair chance«

Regeringen rykkede sig på kvælstofkravet, og dermed kunne den sammen med et bredt flertal i Folketinget nå til enighed om en grøn trepart efter ugers forsinkelse. Aftalen sikrer næsten én mia. nyplantede træer, skærpede kvælstofkrav til landbruget og ikke mindst en CO2-afgift. Men nogle af aftaleparterne udtrykte alligevel utilfredshed med dele af aftalen.

18-11-2024 5 minutter Miljø,   Klima,   Politik

Nye formuleringer i den grønne trepartsaftale giver Økologisk Landsforening fornyet håb

Den endelige trepartsaftale indeholder nogle formuleringer, som giver Økologisk Landsforening fornyet håb om, at økologerne måske ikke alligevel stilles dårligere end deres konventionelle kolleger, og at foreningens forslag til en klimaafgift kan blive til virkelighed.

18-11-2024 4 minutter Miljø,   Klima