Annonce
Annonce
Thise Mejeri skifter direktør efter godt et år
Svend Schou Borch stopper som direktør i Thise Mejeri efter blot et år på posten og oplyser, at han er overrasket over opsigelsen. Mejeriet meddeler, at det ønsker en anden profil til at stå i spidsen for mejeriet efter "et roligt generationsskifte".

Per Godsk Nielsen overtager jobbet som adm. direktør i Thise Mejeri. Han har hidtil været viceadministrerende direktør og CFO. Foto: Thise Mejeri
Svend Schou Borch stopper som adm. direktør for Thise Mejeri efter godt et år på posten. Ifølge en pressemeddelelse fra mejeriet sker det efter, at bestyrelsen og direktøren har "opnået enighed om, at mejeriet efter et roligt generationsskifte nu har behov for en anden profil til at stå i spidsen for mejeriet, en person med andre kompetencer, som kan sikre mejeriets fortsatte udvikling".
Bestyrelsesformand Arne Bisgaard uddyber:
”Mejeriet kører i god gænge, afsætningen, mejeridriften og afregningsprisen er på sporet, og det er vi i bestyrelsen tilfredse med, men Thise er en andelsvirksomhed dybt forankret i landbrug, økologi og mejeri, samt en stærk lokal forankring - og nu er tiden inde til et sporskifte, hvor Thises kerneværdier og forankringspunkter kommer mere i fokus. Det kræver en profil med en anden ledelsesstil og et dybere Thise- og branchekendskab.”
Ifølge bestyrelsesformanden er der ”ikke noget dramatisk” over fyringen af Svend Schou Borch. Det er imidlertid ikke en beslutning, som den fyrede direktør selv var med til at træffe:
”Det er et lyn fra en klar himmel. Thise Mejeri har i 2024 haft et rekordår og det bedste nogensinde, så jeg havde ikke lige set det her komme. Jeg er chokeret, ked af det, meget skuffet og uforstående over for den beslutning, som Thises bestyrelsen har valgt at træffe, men jeg respekterer den selvfølgelig,” siger Svend Schou Borch til FødevareWatch.
Til samme medie siger bestyrelsesformanden, at man ønsker en stærkere økologisk profil.
Vicedirektør overtager
I november 2023 overtog Svend Schou Borch stillingen, da Poul Pedersen trådte tilbage efter 31 år som adm. direktør, men nu overtager mejeriets viceadministrerende direktør og CFO Per Godsk Nielsen så tøjlerne som ny direktør.
”Per Godsk er særdeles kvalificeret til at påtage sig ansvaret som administrerende direktør på Thise Mejeri, dels i kraft af sin mangeårige og meget anerkendte indsats på mejeriet, og dels i kraft af sine erfaringer fra andre fødevarevirksomheder. I tilgift nyder Per Godsk en stor respekt blandt mejeriets medarbejdere og i andelshaverkredsen. Pers lokale forankring og internationale udsyn vejer også tungt på vægtskålen," siger Arne Bisgaard.
Per Godsk Nielsen, der er uddannet civiløkonom og har en MBA, har arbejdet på mejeriet i flere omgange – sammenlagt næsten 18 år – afbrudt af perioder, hvor han har været ansat og hentet inspiration fra andre fødevarevirksomheder i ind- og udland, herunder Danish Crown, Rose Poultry og senest KMC.
Han har således været med næsten fra mejeriets spæde start og frem til nu, hvor mejeriets omsætning har kurs mod 1,5 mia. kr. og er arbejdsplads for ca. 300 medarbejdere.
”Mine mange år på Thise Mejeri har sat dybe spor i mig. Jeg er uddannet økonom, men på Thise lærte jeg at løfte blikket fra regneark, tal og andre hårde facts og anskue muligheder og problemstillinger ud fra et større sammenhængende perspektiv – et økologisk perspektiv om man vil,” siger Per Godsk Nielsen.
Flere artikler fra samme sektion
Ultraforsimplede fødevareskribenter
DEBAT: Politikens uklare og forsimplede formidling af, hvad der er sundt og ultraforarbejdet, og hvad folk advares imod at spise, er skadelig for de fødevarevirksomheder, der leverer gode, sunde produkter, og skadelig for almindelige mennesker, som prøver at navigere fornuftigt i dagligdagen.
Skab bedre dyrevelfærd og undgå greenwashing i professionelle køkkener
KLUMME: Som professionelt køkken har man et stort ansvar for at bidrage til at drive forandring, også når det drejer sig om dyrevelfærd. Og det er ikke godt nok, hvis turbokyllingen erstattes af en lidt langsommere voksende kylling, som lever under tilsvarende produktionsforhold - bare lidt længere.
Økologisk dyrevelfærd er mere end minimumskrav
FORPERSONENS ORD: Som økologer skal vi stille krav til os selv og til økologien som helhed. Hvis vi kun lever op til minimumskravene, risikerer vi, at økologien bliver uinteressant og sakker bagud.