Annonce

Annonce

Svend Schou Borch ser frem til at overtage tøjlerne hos Thise Mejeri, der er bygget op omkring ”nogle meget stærke værdier og en brændende økologisk vision".

Thise Mejeri sætter navn på ny adm. direktør

Det bliver den 52-årige Svend Schou Borch, som senere i år overtager posten som administrerende direktør på Thise Mejeri, når Poul Pedersen går på pension.

Mange har gættet på, hvem der er klar til at udfylde hullet efter Thise Mejeris adm. direktør Poul Pedersen, som tidligere i år meddelte, at han i løbet af efteråret fratræder stillingen for at gå på pension. Den nøjagtige skiftedato er endnu ikke fastsat, men allerede nu er mejeriet klar til at sætte navn på den kommende direktør.

Valget er faldet på Svend Schou Borch, som de seneste fem år har været direktør for Atria Danmark i Horsens med kendte brands som 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter i porteføljen. Han kommer også med erfaringer som direktør for kyllingeslagteriet HK Scan i Vinderup og medbringer over 20 års ledelseserfaring fra den danske og internationale fødevarebranche.

”Jeg har haft fem fantastiske år hos Atria Danmark og det har været et privilegium, at stå i spidsen for et fantastisk hold af kompetente og engagerede kollegaer. Derfor bliver det også med stort vemod, når jeg i efteråret forlader virksomheden. Men da muligheden for at blive en del af Thise Mejeri og overtage roret efter Poul Pedersen opstod, var jeg ikke i tvivl om, at dette var et perfekt match,” siger Svend Schou Borch, som ser frem til at stå i spidsen for Thise Mejeri, der er bygget op omkring ”nogle meget stærke værdier og en brændende økologisk vision.”

Bonus efter langt rekrutteringsforløb

I sin nye rolle kan han trække på solide erfaringer med andelsejede virksomheder fra sin tid hos Tican Amba, og han medbringer desuden international erfaring fra syv år hos Carlsberg Breweries i København og Vietnam.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at møde andelshaverne, medarbejderne og blive en del af Thise-kulturen. Thise Mejeri har under Poul Pedersens ledelse gennemgået en enestående udvikling og det bliver derfor nogle store sko at skulle udfylde, men jeg ser frem til at komme i gang med opgaven.”

Bestyrelsesformand for Thise Mejeri, Arne Bisgaard glæder sig over at have landet en aftale med Svend Schou Borch:

”Vi er meget glade for at have ansat Svend Schou Borch. Vi har været gennem et længere rekrutteringsforløb med mange gode kandidater, og mener vi har valgt den absolut stærkeste. Svends kompetencer, meritter og ikke mindst personlige egenskaber gør, at vi er overbeviste og trygge ved at lade ham tage over, efter Poul Pedersen mangeårige virke på sammen post,” siger Arne Bisgaard.

Flere artikler fra samme sektion

Unik økologisk drik snupper Gourmetprisen

Naturmælks nye drik Ferm, som består af 70 pct. æblemost og 30 pct. upcyclet ostevalle kom helt til tops, da Gourmetprisen 2023 blev uddelt i dag.

07-06-2023 5 minutter Mejeri

350 festivalgæster testede deres viden om musik og bælgfrugter

Plantebaseret Videnscenter var til stede på Northside Festival for at udbrede kendskabet til økologiske bælgfrugter, og flere hundrede gæster dystede i viden om musik og plantebaseret mad.

06-06-2023 3 minutter Events,   Plantebaserede fødevarer

DC-topchef: Friland risikerer at ende som Irma

Hvis ikke forbrugerne snart begynder at hale mere økologisk grisekød op af kølediskene i de danske dagligvarebutikker, frygter adm. direktør i slagteri- og forædlingsvirksomheden Danish Crown, Jais Valeur, at Friland risikerer at ende som Irma.

06-06-2023 2 minutter Kødproduktion