Annonce

Annonce

Høstarbejde

Valsemøllens beslutning om at satse på lokale råvarer og økologi er godt nyt for de danske økologer. Foto: Colourbox

Valsemøllen: ”Halvdelen af vores varer kan være økologiske i 2025”

Valsemøllen udvider med ti store siloer i Køge, der skal fremrykke virksomhedens økologiske vækstplaner.

Sidste år lancerede Valsemøllen danske råvarer i de økologiske brødblandinger, og nu har selskabet igangsat et stort silobyggeri, som skal sætte turbo på en økologisk rejse, der begyndte for ti år siden og skal ende med at fylde halvdelen af forretningen.

I januar 2022 skal ti nye siloer stå færdige på Valsemøllens matrikel i Køge, hvor de bliver den fysiske manifestation af selskabets voksende økologiske ambitioner. Siloerne skal gøre det muligt for Valsemøllen at opbevare flere typer økologisk korn fra danske økologer til selskabets melprodukter, kerner, brødblandinger og kagekoncepter.

Det fremgår af en artikel i FødevareWatch, hvor Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen som forventer at bæredygtighed og økologi vil udvikle sig til endnu vigtigere parametre for fremtidige handel med korn:

"Vi arbejder på at få mere dansk økologi ind i vores forretning, da det bæredygtighedsmæssigt giver mere mening, så vi undgår de lange transporter. Vi vil dermed stort set kun købe dansk," siger Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen, til netmediet, og han pointerer i den forbindelse, at det er planen at halvdelen af selskabets produktion skal være økologisk allerede i 2025.

Det svarer til knap en fordobling af Valsemøllens nuværende indkøb af økologisk korn.

I 2019 omsatte Valsemøllen for 628 mio. kr. Regnskabstallene for 2020 er endnu ikke offentliggjort. I dag maler virksomheden mel på møller i Esbjerg, Svendborg og Køge, som tilsammen producerer 160.000 ton mel og kerner årligt.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion