Annonce
Annonce
Hos madkulturen håber Judit Kyst, at de unge medlemmer af Plantekorpset kan bidrage til at dreje madforbruget hos deres jævnaldrende i en grønnere retning. Foto: Colourbox
Ungt plantekorps skal sætte skub i det grønne køkken
Madkulturen har sat et talenthold bestående af 35 madentusiaster i alderen fra 19 – 28 år. De er udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.
Med et mål om at fremme mindst 17.500 planterige måltider inden for det næste år, skal medlemmerne af Plantekorpset udvikle og afvikle en række madaktiviteter, som er rettet mod andre unge.
Bag initiativet står Madkulturen, som sigter mod at uddanne 35 unge til grønne madguider. De bliver udrustet med viden, inspiration og kompetencer til at motivere andre unge til at give sig i kast med flere nemme og velsmagende retter, som er både økologiske og plantebaserede, oplyser Madkulturen i en pressemeddelelse.
Judith Kyst, direktør for Madkulturen, forklarer, at Plantekorpset er resultatet af viden og indsigter i unges madvaner og deres evner i køkkenet:
”Vi ved, at mange unge har brug for inspiration og motivation til at lave og spise flere planterige måltider. Samtidig ved vi, at fællesskaber er en central del af madlavning og måltider for unge. Derfor ser vi en unik mulighed for at kombinere fællesskab, madglæde og unge mennesker i Plantekorpset,” siger Judith Kyst.
Debut på Roskilde Festival
I løbet af maj gennemgår Plantekorpset en intensiv grøn, kulinarisk uddannelse, for derefter at udvikle forskellige involverede madaktiviteter rettet mod andre unge.
Disse aktiviteter bliver første gang introduceret på årets Roskilde Festival, og de vil fortsætte gennem en række madevents, som Plantekorpset selv planlægger i løbet af efteråret.
Divisionschef for handel og gastronomi, Lene-Maria Toksværd fra Roskilde Festival glæder sig over det nye samarbejde, som er helt i tråd med festivalens løbende arbejde med bæredygtighed:
”Som arrangør af Nordeuropas største ungdomskulturelle samlingspunkt ved vi, at de valg vi træffer er med til at skubbe på en positiv forandring. Derfor er det vigtigt for os at præsentere økologisk og planterig mad for vores deltagere, både i vores madboder, men også i de mange engagerende madoplevelser på vores festivalplads, som vi bl.a. samarbejder med Madkulturen om,” siger Lene-Maria Toksværd til Økonu.dk.
Kimen til en ny bevægelse
”Plantekorpset kan blive kimen til en bevægelse inden for flere økologiske plantefødevarer i unges madlavning. Vi ønsker at gøre det nemt og sjovt for flere unge at lave deres egne måltider – gerne med råvarer, hvor der er taget hensyn til miljø, natur og klima,” siger Judith Kyst.
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Plantekorpset er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer.
Læs mere om projektet, og mød de 35 unge her
Flere artikler fra samme sektion
Naturmælk overtager Hårbølle Mejeri
Produktionen på det skrantende Hårbølle Mejeri bliver reddet af Naurmælk, som flere gange har haft succes med at overtage små danske gårdmejerier.
Bælgfrugternes vej til bordet er brolagt med flere barrierer
Der skal arbejdes på forskellige fronter, hvis flere økologiske bælgfrugter fra danske avlere skal finde vej til både private husholdninger og professionelle køkkener, viser rapport fra Rybner Analyse.
Pure Dansk er gået fra tre til ti avlere af bælgfrugter på fire år
Samarbejder med flere økologer skal sikre, at Pure Dansk ikke igen risikerer at løbe tør for linser og hestebønner, som det er sket i år.