Annonce

Annonce

Louise Benkjær fra København Kombucha vandt sidste år drikkevarekategorien ved Produktprisen i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, og prisen har fungeret som en god løftestang for salget af hendes nyudviklede, alkoholfrie kambucha.

Produktpris kan fungere som løftestang for salget af nye produkter

Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, og Coop efterlyser producenter af nye fødevarer til Produktprisen 2020, der sidste år slog rekord i antal tilmeldte produkter.

Har du landets bedste lokale produkt? Så er det nu, at du skal tilmelde dig Produktprisen, som Coop i år for syvende gang uddeler sammen med kokke-konkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm.

Sidste år var 98 forskellige produkter tilmeldt Produktprisen. Der blev kåret en vinder i fire forskellige kategorier, og to af vinderprodukterne har siden fundet vej til butikshylderne i Coops butikker.

I drikkevarekategorien var det den økologiske kambucha, hidcote blue, fra Københavns Kambucha, som blev vinder. Den bliver produceret af iværksætter Louise Benkjær, og hendes erfaringer viser, at der kan være flere gode grunde til at sende sine varer til Solskinsøen.

Professionelt dommerpanel

  • Der bliver afholdt en smagning af de tilmeldte produkter, hvor et dommerpanel bestående af nogle af landets bedste kokke og fagfolk vil smage på de tilmeldte produkter.
  • Dommerpanelet består af: Thomas Rode, Mikkel Maarbjerg, Simon Olesen, Francis Cardenau, Mads Battefeld og Hanna Schaldemose (Coop).
  • Tilmeldingsfristen er 17. april

Dels hjalp bedømmelsen fra det professionelle dommerpanel hende i mål med de sidste justeringer af hendes kombucha, dels gav den positive omtale lidt ekstra medvind i salgsarbejdet.

"Når jeg kontakter en ny restaurant, ved de allerede, at jeg har et produkt, der smager godt," siger Louise Benkjær.

Få hjælp til at fintune dit produkt

Ifølge arrangør af Sol over Gudhjem, Mads Marschall behøver du ikke at have et helt færdigudviklet produkt for at deltage.

”Vi vil gerne appellere til, at alle små producenter, der er i gang med at produktudvikle, sender deres produkter ind, selvom de måske ikke er helt klar. Det er en stor mulighed for dem, da de kan få feedback fra nogle af Danmarks dygtigste kokke og sommelierer og dermed få et kvalificeret bud på videreudvikling af deres produkt,” siger Mads Marschall.

Københavns Kambucha har lavet et alkoholfrit alternativ til folk, som gerne vil drikke en perlende drik på caféen eller til festen. PR-foto: Københavns Kambucha

Hanna Schaldemose fra Coop Lokale Varer oplever stor interesse for Produktprisen.

”Vi har år for år set, hvordan interessen vokser. Kreativitet og kvalitet stiger samtidig. Så vi glæder os til at få mange deltagere fra hele landet med i konkurrencen i år,” siger hun.

Det er et krav, at de tilmeldte produkter er forarbejdet og produceret i Danmark og danske råvarer vægtes højt, oplyser Coop.

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion