Plant Food Festival klar til rekordweekend i København

Over 7.000 gæster har tilmeldt sig Danmarks største festival for plantebaseret mad, der finder sted i Øksnehallen i weekenden. Dansk Vegetarisk Forening ser den store tilslutning som et tegn på øget nysgerrighed fra danskerne.

31. oktober 2025
Læsetid: 4 minutter
Messe hvor der hænger store bannere med 'Plant mate'
Plant Food Festival vender tilbage til København denne weekend, efter at messen holdt pause fra hovedstaden sidste år og i stedet blev afholdt i Aarhus. Der ventes et rekordstort antal besøgende. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Plant Food Festival forventer at sætte ny deltagerrekord, når festivalen vender tilbage til København i denne weekend.

Flere end 7.000 personer har allerede sikret sig billet, og det er dobbelt så mange som ved sidste afholdelse i byen. Med til historien hører dog, at det denne gang er gratis at komme ind mod tidligere 95 kr. for ikke-medlemmer af Dansk Vegetarisk Forening (DVF).

Festivalen arrangeres af netop DVF i samarbejde med Plantebranchen.

 "Vi er glade for den historisk store interesse for at prøve nye produkter og få inspiration til grøn mad i hverdagen. Undersøgelser viser igen og igen, at to af tre danskere er åbne for at spise mindre kød og mere grønt, og den store tilstrømning til Plant Food Festival viser, at det ikke længere kun handler om holdninger. Folk vil ud at smage, opleve og finde nye løsninger. Det er en stærk bekræftelse af, at det grønne køkken for alvor er ved at vinde indpas hos danskerne,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, i en pressemeddelelse.

Plant Food Festival

Plant Food Festival finder sted i Øksnehallen i København d. 1. og 2. november. Adgangen er gratis, men kræver billetreservation viawww.plantfoodfestival.dk/billetter.

Plant Food Festival er finansieret af Fonden for Plantebaserede Fødevarer, Plant2Food, Plant Mate by Organic Plant Protein og magasinet Spis Bedre.

Hvor ser I helt konkret, at det grønne køkken for alvor er ved at vinde indpas hos danskerne? 

”Det, jeg mener, er, at holdningen, eller ønsket om at spise grønnere, er ved at vinde indpas. Nogle får det nogle gange til at lyde, som om at danskerne ikke gider længere. Der kan vi se helt stabilt, at samme andel af danskerne gerne vil det her, at der er en nysgerrighed på det. Men når det kommer til det praktiske, så er der stadig benspænd for folk. Det er Plant Food Festival skabt til,” forklarer Rune-Christoffer Dragsdahl i et opfølgende interview med Økologisk Nu.

Han uddyber:

”Det er komplekst i Danmark. I de professionelle køkkener går det rigtig godt. Det er dér, hvor maden bliver serveret for folk. Det er både økologisk og plantebaseret, og der sker en masse gode ting. Når vi ser over mod detailhandlen og privatforbruget, så er det stadig vanskeligt. Det står i stampe. Men i erkendelsen af, at folk har svært ved det, så er pointen, at der stadig er god vilje og nysgerrighed fra folk.”

Og Rune-Christoffer Dragsdahl ser da også den store tilslutning til årets Plant Food Festival som et klart tegn på danskernes nysgerrighed.

”Selvfølgelig betyder det noget, at der er gratis adgang. Men der er alligevel en fordobling af antallet af gæster, der har bestilt en billet. Det vidner om, at mange gerne vil have inspiration”.

Størstedelen af gæsterne på festivalen er privatpersoner, og Dansk Vegetarisk Forening vurderer, at op mod tre fjerdedele af gæsterne besøger festivalen for første gang.

To dage med smag, viden og debat

Festivalen forløber over to dage med smagsoplevelser, oplæg og debatter. Over 50 udstillere deltager med alt fra plantebaserede alternativer til kød og oste til snacks, drikkevarer og nye fødevareteknologier. På scenerne kan gæsterne opleve oplæg, prisuddelinger og debatter med blandt andre skuespiller Vicki Berlin og forsker Iben Lykke Pedersen.

Særligt de danske produkter er i fokus:

“Danske virksomheder har udviklet en lang række lækre produkter, som er mildt forarbejdede, ofte økologiske og kan gøre det nemmere at spise grønt i hverdagen. Vi er glade for den store interesse for at prøve de nye løsninger, der kan forene madglæde, sundhed og ansvar for planeten,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl.