Annonce

Annonce

Billedet viser et udsnit af de mange fremmødte i messehallen

Dansk Vegetarisk Forening er begejstret over fremmødet til Plant Food Festival i Aarhus i weekenden og håber at kunne afholde madmessen i Jylland igen i fremtiden. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Det gik over al forventning, da Aarhus for første gang lagde grund til plantebaseret madmesse

Flere end 3.000 gæster mødte op, da Dansk Vegetarisk Forening afholdt sin plantebaserede fødevaremesse med fokus på økologi, Plant Food Festival, uden for København for første gang.

I weekenden fik Dansk Vegetarisk Forening (DVF) bekræftet, at interessen for plantebaseret mad ikke kun er isoleret til hovedstaden.

For første gang blev Plant Food Festival, der normalt afholdes i København, nemlig afholdt i Aarhus, og ca. 3.100 personer valgte at bruge en del af deres weekend på at besøge madmessen, hvor der både var prøvesmagninger, oplæg og debatter og mulighed for at købe de fremviste produkter til rabatpriser.

"Vi er glade for at se, at jyderne har taget så godt imod det. Det overgår vores forventninger," sagde DVF's generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl, til TV 2 Østjylland.

"Det er til gavn for både klima, miljø, havmiljø og folkesundheden. Plantebaseret mad er for alle. Det er ikke bare 'københavneri'."

Søren Egge Rasmussen (EL) (t.v.), Carsten Bach (LA) og Sofie Lippert (SF) debatterede de ulige vilkår, der er inden for landbrugsstøttesystemet, der eksempelvis giver tilskud til kvægslagtning, men ikke for at høste bønner. DVF's Rune-Christoffer Dragsdahl var ordstyrer
Søren Egge Rasmussen (EL) (t.v.), Carsten Bach (LA) og Sofie Lippert (SF) debatterede de ulige vilkår, der er inden for landbrugsstøttesystemet, der eksempelvis giver tilskud til kvægslagtning, men ikke for at høste bønner. DVF's Rune-Christoffer Dragsdahl var ordstyrer. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Der var omtrent 35 udstillere, hvoraf en stor del havde fokus på økologiske produkter. Bl.a. var Organic Plant Protein til stede med sine nye plantebaserede proteinprodukter, der har en fuldt dækkende aminosyreprofil.

Derudover var der - blandt mange andre - mel af økologiske bælgfrugter fra Linser for Livet, økologiske japanske specialiteter fra Clearspring, en 3D-printer, som kan printe mad, Rest, der laver knækbrød af upcyclet roerod og gulerodspulp og Contempehrary med sine fermenterede økologiske bælgfrugter.

Også Økologisk Landsforening var til stede med en stand, hvor man kunne købe plakaten fra Huskmitnavn og prøvesmage ovnbagte, saltede anicialinser.

Organic Plant Protein bød på et diverst udvalg af smagsprøver lavet af planteproteiner
Organic Plant Protein bød på et diverst udvalg af smagsprøver lavet af planteproteiner. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Fra scenen var der bl.a. oplæg om sundhed på en plantebaseret kost, politisk debat om de ulige støttevilkår mellem den animalske og vegetabilske produktion, underholdning for børn med Martin Keller, status for markedet for plantebaserede produkter og viden om forarbejdede produkter.

Som det helt nye havde Naturli', der nok er særligt kendt for sine plantedrikke og økologiske smørbar, taget nye produkter med i form af plantebaseret laks og plantebaserede rejer. Laksen blev udsolgt, allerede inden messen var ovre
Som det helt nye havde Naturli', der nok er særligt kendt for sine plantedrikke og økologiske smørbar, taget nye produkter med i form af plantebaseret laks og plantebaserede rejer. Laksen blev udsolgt, allerede inden messen var ovre. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

DVF håber på baggrund af succesen, at Plant Food Festival igen kan komme til Jylland. Først gælder det dog den 1.-2. november 2025, hvor messen som sædvanlig vil blive afholdt i Øksnehallen i København.

“Vi håber naturligvis på mindst lige så stor opbakning i København og glæder os til igen at inspirere og gå forrest i omstillingen til en mere plantebaseret kost, som vi er i gang med i Danmark,” siger DVF's erhvervschef, Mie Nordly.

Folk hørte oplæg og kunne købe økologisk plantebaseret mad fra Perfect Seasons foodtruck
Folk hørte oplæg og kunne købe økologisk plantebaseret mad fra Perfect Seasons foodtruck. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Flere artikler fra samme sektion

De danske udstillere tog trætte men tilfredse hjem efter fire dage på Biofach

Når BioFach-messen lukker fredag, er det en flok tilfredse danske udstillere, som drager hjem fra Nürnberg med nye interessante kontakter og en styrket tro på, at det lysner på de økologiske eksportmarkeder.

14-02-2025 7 minutter

BioFach ser stort uudnyttet potentiale for at øge økologisalget til professionelle køkkener

Med en stor foodservicestand forsøger de tyske messearrangører at styrke netværket mellem de aktører, som skal sikre, at flere økologiske råvarer finder vej til de professionelle køkkener i Europa.

14-02-2025 4 minutter Eksport,   Messer,   Events

Better Stands giver guldmedalje til den danske fællesstand på Biofach

Recycling og genbrug er en del af økologiens dna, og derfor er anerkendesen fra Better Stand et stærkt statement at sende til gæsterne på BioFach-messen, mener de danske arrangører.

13-02-2025 4 minutter Eksport,   Messer