Annonce

Annonce

Oste på lager

Naturmælks økologiske oste får nu selskab af ostene fra det lille Hårbølle Mejeri på Møn, som er blevet overtaget af det sønderjyske mejeri. Foto: Naturmælk

Naturmælk overtager Hårbølle Mejeri

Produktionen på det skrantende Hårbølle Mejeri bliver reddet af Naurmælk, som flere gange har haft succes med at overtage små danske gårdmejerier.

Gennem årene har Naturmælk overtaget flere små gårdmejerier, og det sønderjyske mejeri kan nu føje Hårbølle Mejeripå Møn til listen, som også omfatter Øllingegaard, Osteriet Hinge og Kristiansminde.

Med det nye opkøb er produktionen af fåre- og komælksoste fra Møn sikret, men af respekt for arbejdet med at udvikle de eftertragtede oste fra Hårbølle Mejeri, vil ostene fortsat blive solgt under Hårbølle-navnet.

I forbindelse med købet flytter produktionen af komælksost til Naturmælk, hvor der vil blive lavet camembert og brie af økologisk komælk efter samme opskrifter som på Hårbølle Mejeri, mens produktionen af fåremælksprodukter fortsætter indtil videre i lokalerne i Hårbølle, hvor gårdbutikken også fortsat vil have åbent for selvbetjening.

Oste med særlig karakteristika

Når fåremælken er omlagt til økologi, er det planen at flytte produktionen af fåreost til Øllingegaard Mejeri.

”Vi glæder os meget over at overtage produktionen af de kendte oste fra Hårbølle Mejeri,” siger Leif Friis Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk, i en pressemeddelelse.

”Hårbølle har gennem årene opbygget et stærkt brand, og ostene har deres helt særlige karakteristika. Hårbølle har desuden opbygget en unik markedsposition inden for danskproduceret fåreost, og vi er stolte over at kunne føre den tradition videre,” siger direktøren.

Joachim Malling, bestyrelsesformand i Hårbølle Mejeri glæder sig over at produktionen på det økonomisk trængte mejeri nu er reddet:

”Vi ville gerne have fortsat produktionen selv, men på trods af lokal opbakning og en ihærdig indsats har det desværre ikke været muligt at drive en rationel og rentabel forretning i de nuværende rammer og med det eksisterende produktionsudstyr, og vi har desuden haft udfordringer med at tiltrække og fastholde det nødvendige personale. Nu fortsætter produktionen i stedet fra Naturmælk og Øllingegaard, og det sikrer mangfoldigheden i det danske ostelandskab,” siger han.

Rundt om Hårbølle Mejeri

  • Mejeriet blev grundlagt i 2011 af Per Sørup og omdannet til et anpartsselskab i 2023.
    Mejeriet producerer håndlavede oste og yoghurt på basis af egen fåremælk og lokal
    jerseymælk.

  • Inspirationen er hentet i spansk og fransk ostetradition, og fokus har været på
    håndværk og kvalitet, forædling af råmælken og omhyggelig modning af ostene.
    Ostene kan

  • købes i specialbutikker og lokale supermarkeder og nydes på gourmetrestauranter.
    Mejeriet har desuden en gårdbutik på Brøndegårdsvej i Hårbølle på Møn.

Flere artikler fra samme sektion

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Sidste år deltog 10.345 skoleelever i det gratis undervisningsinitiativ, som er udviklet af Madkulturen, Too Good To Go og Lidl, og i år er det ambitionen at nå endnu flere børn og skoler.

22-10-2024 3 minutter Madspild

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion