Annonce

Annonce

Hun kvittede jobbet for at lave øko-marmelade af spildprodukter

52-årige Kerry Dodd har netop vundet en pris for sin hjemmelavede økologiske marmelade, der er lavet af overskudsprodukter.

05. september 2019
Læsetid: 2 minutter
Kerry Dodd er ved at lave hindbærmarmelade af spildprodukter

Kerry Dodd havde oprindeligt ikke megen forstand på at lave mad, så hun måtte spørge sin mand til råds, og det er der nu kommet ni smagsvarianter ud af, som hun sælger under navnet 'Hembridge Organics'. Foto: Jake McPherson/SWNS

I engelske Kerry Dodds køkken går overmodne og skæve frugt og grønt ikke til spilde. Hun har gjort det til en dyd at producere hjemmelavet marmelade ud af den frugt og grønt, som supermarkederne ikke vil have. 

Det har netop indbragt hende en pris fra den britiske økologiorganisation Soil Association, der for nylig afholdt sin prisuddeling Boom Awards. Her gik prisen til hendes hindbærmarmelade lavet af hindbær, som var for mørke til, at supermarkederne ville aftage dem.

"Jeg var til prisuddelingen i London og tænkte 'hvad laver jeg her med alle de store spillere?'," siger 52-årige Kerry Dodd til lokalmediet Burnham & Highbridge Weekly News.

Hun er egentlig uddannet inden for retail og marketing, men for tre år siden fik hun nok af det, hun betegner som "rotteræset". Hun sagde derfor sit job op og begyndte i stedet at lave marmelade og chutney i sit køkken - alt sammen fra frugt og grønt, som ellers ville blive kasseret. Det hele er certificeret økologisk af Soil Association.

"Avlerne var nødt til at kassere helt frisk mad, og mange af dem producerede de samme afgrøder, så der kom for meget af det. Jeg købte de overskydende produkter, så avlerne fik en ekstra indtægt, og jeg fik kvalitetsprodukter," forklarer hun.

Kerry Dodd havde oprindeligt ikke megen forstand på at lave mad, så hun måtte spørge sin mand til råds, og det er der nu kommet ni smagsvarianter ud af, som hun sælger under navnet 'Hembridge Organics'.

I 2018 vandt Hembridge Organics både sølv og bronze ved World Marmalade Awards. Kerry Dodd kan dog ikke leve helt af indtægten for sine produkter, så hun kører varer på deltid for en lokal økologisk virksomhed.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events