Annonce
Annonce

Kerry Dodd havde oprindeligt ikke megen forstand på at lave mad, så hun måtte spørge sin mand til råds, og det er der nu kommet ni smagsvarianter ud af, som hun sælger under navnet 'Hembridge Organics'. Foto: Jake McPherson/SWNS
Hun kvittede jobbet for at lave øko-marmelade af spildprodukter
52-årige Kerry Dodd har netop vundet en pris for sin hjemmelavede økologiske marmelade, der er lavet af overskudsprodukter.
I engelske Kerry Dodds køkken går overmodne og skæve frugt og grønt ikke til spilde. Hun har gjort det til en dyd at producere hjemmelavet marmelade ud af den frugt og grønt, som supermarkederne ikke vil have.
Det har netop indbragt hende en pris fra den britiske økologiorganisation Soil Association, der for nylig afholdt sin prisuddeling Boom Awards. Her gik prisen til hendes hindbærmarmelade lavet af hindbær, som var for mørke til, at supermarkederne ville aftage dem.
"Jeg var til prisuddelingen i London og tænkte 'hvad laver jeg her med alle de store spillere?'," siger 52-årige Kerry Dodd til lokalmediet Burnham & Highbridge Weekly News.
Hun er egentlig uddannet inden for retail og marketing, men for tre år siden fik hun nok af det, hun betegner som "rotteræset". Hun sagde derfor sit job op og begyndte i stedet at lave marmelade og chutney i sit køkken - alt sammen fra frugt og grønt, som ellers ville blive kasseret. Det hele er certificeret økologisk af Soil Association.
"Avlerne var nødt til at kassere helt frisk mad, og mange af dem producerede de samme afgrøder, så der kom for meget af det. Jeg købte de overskydende produkter, så avlerne fik en ekstra indtægt, og jeg fik kvalitetsprodukter," forklarer hun.
Kerry Dodd havde oprindeligt ikke megen forstand på at lave mad, så hun måtte spørge sin mand til råds, og det er der nu kommet ni smagsvarianter ud af, som hun sælger under navnet 'Hembridge Organics'.
I 2018 vandt Hembridge Organics både sølv og bronze ved World Marmalade Awards. Kerry Dodd kan dog ikke leve helt af indtægten for sine produkter, så hun kører varer på deltid for en lokal økologisk virksomhed.
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.