Annonce
Annonce
Lukningen af Irma-kæden, som i en periode drev en testbutik, Irma Øko, med næsten 90 pct. økologi, efterlader en hjemløs kundegruppe, som Alma skal have fat i, hvis det nye madkoncept skal blive en succes. Arkivfoto: Jakob Brandt
Detaileksperter: Irma-lukning efterlader plads til Alma-kæden
Ifølge flere detaileksperter er der formentlig et hul i det danske dagligvaremarked til det nye madmarked Alma, som en gruppe tidligere ansatte fra Irma lancerer i begyndelsen af 2025.
Når en gruppe tidligere ledende medarbejdere fra den lukkede Irma-kæden efter nytår åbner madmarkedet Alma, bør de have gode muligheder for at få succes, men konkurrencen er hård på det hjemlige dagligvaremarked, lyder vurderingen fra flere dagligvareeksperter, som DetailWatch har talt med.
De mener, at lukningen af Irma-kæden har efterladt et hul i det københavnske dagligvaremarked, som gør det realistisk at få succes med det nye madmarked-koncept, som ifølge Alma-direktør Alfred Josefesen sigter mod at åbne fem butikker i 2025.
Som tidligere direktør for Irma planlægger han sammen med andre tidligere ledere fra Irma-kæden og en dansk investor at etablere en kæde af madmarkeder, som henvender sig til kunder, der er villige til at betale lidt ekstra for kvalitetsfødevarer og økologi.
Hvis det skal lykkes at opsamle den hjemløse kundegruppe, som Irma efterlod, er det ikke nok at lave en ny udgave af den tidligere Coop-kæde, vurderer Frederik Preisler, der er rådgiver og partner i reklamebureauet Mensch.
”Konkurrencen er en anden i dag, og man kan ikke brillere på en billig baggrund. Alle de andre supermarkeder i dag har oppet sig. Det gælder også discountkæderne, der efterhånden er rigtigt gode på friske grøntsager og økologiske varer. Derfor er det ikke nok at lave noget, der ligner Irma. Det skal være dobbelt så godt som Irma. Så det afgørende bliver, om man kan lave noget, der er tilstrækkeligt nyt,” siger han til mediet.
Investorerne bag Alma A/S er ægteparret Claus og Bente Juel Christiansen. De har opbygget en milliardformue via biotekfirmaet Nordic Bioscience, og de ejer i dag 80 pct. af aktierne i selskabet, mens Alfred Josefesen ejer de resterende aktier.
Flere artikler fra samme sektion
Bid ikke i klementinens skræl, hvis den er konventionel
Man bør undlade at bide i skrællen på en konventionel klementin, og samtidig bør man vaske hænder, når man har skrællet den, hvis man vil undgå pesticidrester, lyder anbefalingen fra en specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen.
Vin-formand: Øget specialisering er en genvej til mere og bedre dansk vin
Andelstanken kan bidrage til både en større og bedre produktion af dansk kvalitetsvin, vurderer Hans Münter, som er formand for Foreningen Dansk Vin.
Ny analyse: Økologien får stærkere position i to ud af fem køkkener i Horeca-branchen
På tærsklen til indførelsen af skærpede krav til ESG-rapportering forventer mange professionelle køkkener i den private del af foodservicebranchen, at økologien kommer til at fylde mere på tallerkenerne i løbet af de kommende år.