Annonce

Annonce

Svend Brodersen fodrer køer på græsmark

Svend Brodersen og Gram Slot nyder godt af, at folk i en krisetid bliver ved med at købe basisvarer som kartofler og havregryn, og det sønderjyske øko-landbrug fortsætter med at opkøbe jord for at kunne følge med efterspørgslen på de økologiske varer. Foto: Gram Slot

Danmarks største økologiske landbrug laver nyt jordopkøb

Med sit fjerde jordopkøb på et år ruster Svend Brodersen og Gram Slot sig til yderligere vækst i salget af økologiske basisvarer til discountkæden Rema 1000.

Selvom det er krisetider, kan vi holde pilen i den rigtige retning, oplyser ejeren af Gram Slot til FødevareWatch, som har talt med den økologiske slotsejer efter den seneste investering i landbrugsjord.

Mens forbrugertilliden i Danmark er historisk lav, og mange fødevareproducenter er udfordret af voksende priser på energi, råvarer, transport og emballage m.m. fortsætter vokseværket på Gram Slot.

Svend Brodersen har netop foretaget sit fjerde jordopkøb på et år, og dermed fortsætter Danmarks største økologiske landbrug den udvikling, som tog sin spæde start, da Svend Brodersen via Økologisk Landsforening tilbage i 2009 fik kontakt med Rema 1000, som kort efter begyndte at sælge økologisk mælk fra Gram Slot.

Siden har samarbejdet udviklet sig til at omfatte en hel serie af fødevarer i varekategorier som grøntsager, mejerivarer og mel, som alle er baseret på råvarer fra Gram Slot. Undervejs blev Rema i 2016 medejer af godset og discountkædens kunder er i dag så glade for Gram-produkterne, at Svend Brodersen nu igen har behov for mere jord for at få plads til en større produktion af grøntsager og flere malkekøer.

”Det, der hjælper os nu, det er, at i takt med, at varmeregningerne stiger, så kommer der måske lidt flere kartofler og lidt mindre kød på tallerkenerne, og der ligger vores varer rigtig godt til helt almindelige mennesker,” siger Svend Brodersen til FødevareWatch.

Gram Slot ejes af Svend Brodersen sammen med Rema 1000, som har en ejerandel på 46 pct.

Flere artikler fra samme sektion

Danmarks største svineproducent skærer kraftigt ned i produktionen

Bertel Hestbjerg planlægger at slagte hver tredje af de 1500 søer, som har gjort ham til landets største producent af økologisk grisekød.

27-09-2022 5 minutter Svin

Kæderne giver rødt kort til konventionelle græskar i den danske sæson

Både kæderne under Coop, Salling Group og Dagrofa har i år valgt kun at sælge økologiske spisegræskar fra danske avlere i den danske sæson.

27-09-2022 7 minutter Grøntsager,   Detailhandel

Flere økologiske varer har overtaget førertrøjen på butikshylderne

Antallet af produkter, hvor det økologiske salg bidrager med over halvdelen af omsætningen, vokser år for år, og det åbner nye muligheder for de økologiske producenter, mener markedschef fra Økologisk Landsforening.

27-09-2022 2 minutter