Annonce

Annonce

Ret med bælgfrugter anrettet i tallerkner

Hahnemanns Køkken serverede sit bud på, hvordan danske bælgfrugter kan indgå i maden, og nu er det op til landets opskriftudviklere og madpubliciste at definere en ny forståelse for, hvilken rolle de klimavenlige råvarer skal spille i fremtidens kost. Foto: Molly Grønberg

Bælgfrugt inspiration til danske gastronomer

Danske økologiske bælgfrugter er for længst høstet på marken. Nu er tiden kommet til, at de, som udvikler fremtidens opskrifter, skal høste inspiration til, hvordan bønner, ærter og linser kommer til at spille en større rolle fremover.

Økologisk Landsforening samlede forleden godt 40 opskriftudviklere, madpublicister og andre madprofessionelle til et inspirationsarrangement hos Hahnemanns Køkken i København, hvor de økologiske, danske bælgfrugter spillede hovedrollen.

”Vi oplever en stor interesse fra de madprofessionelle, som er vigtige aktører, når de danske økologiske bælgfrugter skal ud på markedet. Det er dem, som går forrest og inspirerer forbrugerne, men det er også dem, som skal være med til at definere en ny forståelse for, hvordan vi i fremtiden skal lave mad,” siger Niclas Klixbüll, der er projektleder i Økologisk Landsforening.

Til arrangementet deltog blandt andre professor, Ole G. Mouritsen, som pointerede, at hvis danskerne skal spise mere plantebaseret, er det vigtigt, at der udvikles retter som ikke kun er grønne, men som også vægter velsmag. Han fremhævede bl.a. umami, som særdeles vigtig for, at danskerne tager det plantebaserede køkken til sig.

Derudover var Astrid Søborg fra Pure Dansk og Ditte Tranberg fra Linser for Livet på podiet for at fortælle deres historier om, hvordan de har begyndt både dyrkning og produktion af danske linser, bønner og ærter. Deltagerne fik desuden en frisk rapport fra de danske marker, da Jesper Fog-Petersen, økologikonsulent fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug fortalte om de forskellige bælgfrugt-sorter og deres egenskaber.

”Vi har en stor forventning til, at danske økologiske bælgfrugter spiller en endnu større rolle i professionelle og private køkkener fremadrettet. Der udvikles konstant og med et arrangement, som dette kommer der nye muligheder og opskrifter til. Projektet fortsætter i 2022, hvor det, udover at arbejde med et øget forbrugerkendskab, især vil have fokus på introduktionen og integreringen af danske økologiske bælgfrugter i professionelle køkkener,” siger Niclas Klixbüll.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel