Annonce
Annonce
Arlas nye brand Jörd skal udelukkende bestå af plantebaserede produkter. Foto: Arla
Til sommer debuterer Arla på markedet med økologiske plantedrikke
Mens salget af drikkemælk falder med 3-4 pct. om året, er markedet for plantedrik siden 2018 vokset med 50 pct. Det vil Arla have en bid af.
Til sommer kan forbrugerne finde et helt nyt brand i køledisken, når Arla lancerer sin økologiske havredrik Jörd, som kan fås i tre varianter
"Efterspørgslen på plantedrik er stigende. Derfor er det en helt naturlig udvikling, når Arla følger denne forretningsmulighed op - selvom mælk selvfølgelig stadig vil være vores primære produkt," siger Jesper Skovlund, der er PR-chef i Arla.
Selvom produkterne først kan købes om flere måneder, har mejeriselskabet allerede varslet deres forestående entré på markedet i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det, at Arla vil bruge sin viden og ekspertise inden for fødevarer og direkte adgang til gode, lokale råvarer til at udvikle plantekategorien.
Det nye brand Jörd skal udelukkende bestå af plantebaserede produkter. Det fremgår også, at der bag lanceringen er en klar ambition i Arla om at spille en ledende rolle i kategorien inden for de kommende år.
Jörd
-
Senere i år lancerer Arla tre havredrikke, der er 100 procent plantebaserede, under det nye brand Jörd.
-
Jörd Havre er en ren havredrik med en ren og frisk smag.
-
Jörd Byg har en delikat sødme fra byg.
-
Jörd Hamp har et strejf af hamp, der elegant balancerer havrens sødme med en bitterhed og nøddeagtige toner.
-
Havredrikkene er produceret med økologiske ingredienser på Esbjerg Mejeri, og alle ingredienserne er fra Norden.
-
Havredrikke indeholder 15 pct. havre, hvilket ifølge Arla er op til 50 pct. mere end markedsledere på det danske marked.
-
De nye havredrikke vil stå på køl i supermarkederne.
-
Arla planlægger løbende at lancere flere plantebaserede produkter under Jörd.
Danmark er det første marked, der bliver præsenteret for Jörd.
'Med det nye brand vil Arla demokratisere plantebaserede produkter ved at løfte hele kategorien og bidrage til, at forbrugerne får mulighed for at vælge et bredere udvalg af plantefødevarer,' fremgår det af pressemeddelelsen.
Når de tre havredrikke rammer køledisken til sommer, kan danskerne vælge mellem varianterne Jörd Havre, der er en ren havredrik, Jörd Byg, der er fremstillet af havre og byg, samt Jörd Hamp, der er fremstillet af havre og hamp. Fælles er, at de er naturlige og rene med en kort ingrediensliste på fire til fem råvarer.
Arla fremhæver, at virksomheden lever af hele tiden at spotte nye trends og udvikle produkter, som forbrugerne efterspørger. De plantebaserede drikke ligger i naturlig forlængelse af Arlas øvrige sortiment, hvor der er planter i en lang række produkter, og mange af Arlas landmænd dyrker allerede i dag planter som havre og byg, som kan bruges til plantefødevarer.
”I første omgang fremstiller vi plantedrikkene af nordiske råvarer; men på sigt skal vi kigge på, om det skal være vores andelshavere, som skal stå for dyrkningen af kornet til plantedrikkene," siger Jesper Skovlund til Okologisk.nu.
Hanne Søndergaard, der er koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla, uddyber i pressemeddelelsen, hvorfor Arla nu går plantevejen:
"Vi skal hele tiden være dygtige til at følge med udviklingen i forbrugernes vaner og behov. Det gælder også kategorier, som ligger uden for mejeri. Vores vigtigste opgave er at have en tidssvarende portefølje af kvalitetsprodukter, der sikrer den højst mulige afregning til vores landmænd. Og det forventer vi, at Jörd i høj grad vil bidrage til,” siger hun og tilføjer:
”Vores nye havredrikke differentierer sig ved at bringe nye smagskombinationer ind i kategorien, at være baseret udelukkende på økologiske og nordiske råvarer og ved at indeholde op til 50 procent mere havre sammenlignet med markedslederne i Danmark.”
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.