Annonce

Annonce

Et billede af hele bestyrelsen ifm. generalforsamlingen 2020

ØL's bestyrelse fra venstre: Per Kølster, Christina Udbye Hansen, Mads Helms, Karsten Kjærgaard, Tenna Hedeager, Martha Marie Hansen, Maj Toppenberg, Birte Brorson, Brian Nybo, Tina Unger, Rune Lund Sørensen og Preben Lauridsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Stor udskiftning i Økologisk Landsforenings bestyrelse

Fredag valgte ØL's medlemmer tre helt nye bestyrelsesmedlemmer på foreningens generalforsamling.

Maj Toppenberg fra Kokkenes Køkken på Sjælland, Rune Lund Sørensen fra restaurant Hærværk i Århus og Tenna Hedeager, forbrugermedlem fra Århus, er tre helt nye ansigter i Økologisk Landsforening, som skal være med til at bringe Økologisk Landsforening videre i sin transformation fra brancheforening til interesseorganisation.

Maj Toppenberg lovede at være et stærkt kort på hånden i Økologisk Landsforening bestræbelser på at hverve flere medlemmer.

Tenna Hedeager er ambitiøs på økologiens og foreningens vegne:

"Økologi og ØL skal være modig, være det naturlige valg og gå forrest," sagde hun, da hun præsenterede sig.

Rune Lund Sørensen lovede at støtte op om, at Økologisk Landsforening, der startede som en bevægelse, fortsætter som en bevægelse og ikke stagnerer.

Seks bestyrelsesmedlemmer var på genvalg, hvoraf fem genopstillede. To af disse - Kim Qvist og Ole Sørensen - opnåede ikke genvalg, Kim Qvist blev dog valgt som 1. suppleant og glædede sig alligevel over valgets udfald.

"Jeg er rigtig tilpas med at se, at gennemsnitsalderen er faldet. Det har vi brug for," sagde han efterfølgende, med henvisning til de nye medlemmer der er 29 år, 36 år og 45 år.  

Laust Stenger var også ny kandidat, og han blev valgt som 2. suppleant.

De tre nye skal følges med tre genvalgte medlemmer: Brian Nybo fra Aurion,  Birte Brorson fra Øko++ og Mads Helms, mælkeproducent fra Ejstrupholm. Helle Huus Bjerge ønskede ikke at genopstille.

Flere artikler fra samme sektion

Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen

Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.

Skolemad er på finansloven

Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.

22-11-2024 4 minutter Kostvaner,   Uddannelse,   Politik

EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning

EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.

21-11-2024 4 minutter EU,   Bæredygtighed