Annonce
Annonce
SF vil have flere penge til økologiforskningen
Flere forskningsmidler skal gå til at udvikle grønne løsninger i dansk fødevareproduktion, mener SF, som også ønsker en klar målsætning for udviklingen af plantebaserede fødevarer.

SF ønsker flere midler til økologiforskningen og en klar målsætning for udviklingen af plantebaserede fødevarer, fortæller klimaordfører Signe Munk. Foto: William Vest-Lillesøe
SF har sin hovedprioriteter klar, inden de sidste forhandlinger om forskningsreserven for 2020 finder sted: En større andel af midlerne til forskningen skal gå til at udvikle grønne løsninger i den danske fødevareproduktion.
Det indebærer bl.a. flere penge til økologiforskning og en tydelig målsætning for udviklingen af nye plantebaserede fødevarer, skriver altinget.dk.
"Vi har brug for nye, plantebaserede fødevarer - som almindelige danskere vil spise - og så skal den animalske produktion og jordbruget simpelthen have reduceret udledningerne gennem teknologier, der for eksempel kan tage gassen ud af gyllen og udvikle biokul," siger partiets klimaordfører, Signe Munk, til altinget.dk.
SF ønsker også at omformulere opgaven for det grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, der uddeler midler til erhvervet, så der fokuseres mindre på økonomisk vækst og beskæftigelse og mere på klima- og miljøhensyn, når der skal uddeles midler.
Flere artikler fra samme sektion
Oksekød er uforeneligt med en bæredygtig kost, viser ny beregning fra DTU
Selv moderate mængder af oksekød i kosten overskrider de planetære grænser, viser et nyt studie fra DTU. Til gengæld kan andre typer kød godt indgå i en bæredygtig kost - bare ikke i for store mængder.
Økologien får et rygstød i ny politisk aftale
En ny, bred aftale vil give flere incitamenter til at omlægge til økologi. Bl.a. skal der være mulighed for økologistøtte på arealer med sprøjteforbud, hvilket ikke er tilfældet i dag.
Politikerne vil skærpe kontrollen med landbruget efter omfattende regelbrud for brugen af pesticider
Selvom der de seneste år er afsat flere midler til kontrollen med brugen af sprøjtemidler, så finder myndighederne fortsat overtrædelser i cirka 40 pct. af alle fysiske kontroller. Også sprøjtejournalerne viser omfattende regelbrud.