Annonce
Annonce
Rasmus Prehn (S) går fra at være minister for udviklingssamarbejde til at være minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Foto: Claus Bech
Rasmus Prehn bliver ny fødevareminister
Danmark har ikke kun fået en ny fødevareminister, men også et helt nyt ministerium.
Rasmus Prehn (S) bliver ny fødevareminister efter Mogens Jensens afgang onsdag.
Ændringen er en del af en mindre rokade, som statsminister Mette Frederiksen har foretaget, og den medfører både ændringer i ministerier og ministrenes ansvarsområder.
Rasmus Prehns tidligere titel som minister for udviklingssamarbejde overtages af Flemming Møller Mortensen, som samtidig får ansvaret for det nordiske samarbejde - et ansvarsområde, der lå hos Mogens Jensen.
Ligestillingsområdet, der også var Mogens Jensens ansvar, flyttes til Beskæftigelsesministeriet og minister Peter Hummelgaard.
Rasmus Prehn bliver således minister for fødevarer, landbrug og fiskeri i det nyoprettede Fødevareministerium.
Ud over at Rasmus Prehn overtager et ministerium, som er indblandet i et politisk kaos mht. minksagen, står han over for en stor opgave med den forestående klimahandlingsplan for landbruget. En plan, der skulle være offentliggjort inden jul, men som nu er udskudt til næste år.
Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, ønsker Rasmus Prehn tillykke med sin nye titel og ser frem til det kommende samarbejde.
Stort tillykke til @RasmusPrehn, landets nye fødevare- og landbrugsminister. I @okologidk glæder vi os rigtig meget til samarbejdet om at skabe fremtidens bæredygtige landbrug med fokus på klima, miljø, dyrevelfærd, biodiversitet og rent drikkevand 💚💪🌍🌱#dkpol #økologi
— Helle Borup Friberg (@OkologiHelle) November 19, 2020
Hos Greenpeace glæder man sig over, at Miljø- og Fødevareministeriet er blevet delt i to.
"De to områder er ofte i konflikt, fordi industriel kød- og mejeriprod. (produktion, red.) er så ødelæggende for miljø og biodiv. (biodiversitet, red.). Vi håber, at det ikke kun er symbolpolitik," skriver Kristian Sloth, landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace, på Twitter.
Hvor er det godt, at Miljø og Fødevaremin. igen bliver to ministerier-et for miljø og et for fødevarer og landbrug. De to områder er ofte i konflikt, fordi industriel kød- og mejeriprod. er så ødelæggende for miljø og biodiv. Vi håber, at det ikke kun er symbolpolitik. #dkgreen
— Kristian Sloth (@SlothKristian) November 19, 2020
Kristian Sloth udtrykker desuden håb om, at Rasmus Prehn vil arbejde på en omstilling af landbruget fra at have fokus på animalsk produktion til i højere grad at producere plantebaserede fødevarer.
Rasmus Prehn
- Ny minister for landbrug, fødevarer og fiskeri
- Født 18. juni 1973 i Høje Taastrup
- Gift med Heidi Linnemann Prehn og har tre børn
- Kandidat i samfundsfag og sociologi ved Aalborg Universitet
- Har siddet i Folketinget siden 2005
- Minister for udviklingssamarbejde fra 27. juni 2019 til 19. november 2020
- Tidligere formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget
Erhvervserfaring:
- 2004-2005: Højskolelærer, Højskolen for Politik
- 2002-2004: Sekretariatsleder, Mindscope, Esbjerg Højskole
- 2001-2002: Projektleder, LO's projektmedlemshvervning
Flere artikler fra samme sektion
Året der gik i Økologisk Landsforening
Særligt den grønne trepartsaftale står stærkt i bevidstheden, når man ser tilbage på 2024, og der er både gode og dårlige aspekter i aftalen, skriver Sybille Kyed, som her opremser nogle af de vigtigste politiske kampe - og sejre - for Økologisk Landsforening det forgangne år.
Utålmodighed på Gram Slot, konventionelle bananer sneg sig tilbage og glyphosat fundet i sæd: Her er de mest læste artikler i 2024
Det var især artikler om pesticider og en om Økologisk Landsforenings nye repræsentantskab og bestyrelse, der var populære blandt økonu.dk's læsere i det forgangne år.
Er dit juletræ konventionelt? Så er det sandsynligvis sprøjtet med PFAS-pesticider
Over halvdelen af de producenter, der har sprøjtet juletræerne med pesticider, har brugt PFAS-pesticider. Lektor og PFAS-ekspert holder sig til økologiske juletræer: "Jeg vil ikke have et kemitræ stående, hvor børn og familie opholder sig".