Annonce
Annonce
52-årige Louise Køster har i 11 år drevet Rabarbergården med sin mand Thomas Køster, der er kok. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek
Rabarbergaardens direktør bliver ny forperson i Økologisk Landsforening
Louise Køster tager over fra den afgående forperson Per Kølster, som træder tilbage efter ni år. Valgresultatet er historisk for foreningen.
For første gang i Økologisk Landsforenings historie skal en kvinde stå i spidsen foreningen.
Det sker, efter at generalforsamlingen fredag valgte Louise Køster, direktør for Rabarbergaarden, som ny forperson. Og bemærk ordet 'forperson' - tidligere på dagen havde medlemmerne nemlig også vedtaget, at tituleringen skal ændres fra 'formand' til 'forperson'.
Louise Køster var oppe imod landmændene Torsten Wetche og Laust Stenger. Uffe Bie havde også erklæret sig som kandidat, men kunne ikke stille op, da han ikke blev valgt ind som ordinært bestyrelsesmedlem, men som suppleant.
"Af hjertet tak. Jeg er glad for at være med til at skrive historie, men allermest er jeg glad for at kunne skabe ny samtale, skabe rum, skabe mere og bedre økologi. At kunne arbejde for klimaet og arbejde for den dagsorden, vi alle synes, er det allervigtigste. Og det skal vi gøre sammen. Og vi skal vokse, så vi kan blive endnu flere. Tænk hvis vi næste år er dobbelt så mange til Generalforsamlingen. Jeg vil knokle for at gøre mig fortjent til jeres tillid," sagde Louise Køster fra talerstolen.
Louise Køster er 52 år og driver det holistiske økologiske landbrug Rabarbergaarden med sin mand Thomas Køster. Hun har desuden en baggrund med 20 år i film og tv og er på vej mod en bachelor i teologi. Hun overtager posten fra Per Kølster, der efter ni år har valgt at stoppe som forperson i foreningen.
"Jeg er sikker på, at Louise er den rette til at tage stafetten og føre både økologien og foreningen ind i fremtiden,” siger Per Kølster med valget.
Foreningens adm. direktør, Helle Borup Friberg, glæder sig over den store interesse for forpersonsposten og hilser Louise Køster velkommen.
"Interessen viser, at økologien står rigtigt stærkt, og er en del af løsningen på de forandringer, der skal skabes i hele vores fødevaresystem. Jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde og kan løfte den store opgave, der stadig ligger foran os."
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.