Annonce

Annonce

Portrætfoto af Kirsten Holst

Kirsten Holst kommer fra en stilling som økologichef ved Seges Økologi. Hun er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har en HD i organisation. Foto: Icoel

Økologiens nye innovationscenter har fundet sin nye direktør

PRESSEMEDDELELSE: De sidste brikker er faldet på plads for Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der nu har udpeget sin adm. direktør og vicedirektør.

Dette er en pressemeddelelse fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Den er ikke journalistisk bearbejdet af redaktionen.

Kirsten Holst, som i dag er afdelingschef i Innovationscenter for Økologisk Landbrug, er fra 1. november 2021 ansat som centerets administrerende direktør, og Peder Bligaard, der indtil centerets oprettelse var chef for Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling, er ansat som vicedirektør.

Dermed er sidste brik på plads i etableringen af det nye kraftcenter for økologisk landbrug. Centeret åbnede 1. oktober i år i Agro Food Park i Aarhus. Centeret er etableret af Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer og består af et nyt, selvstændigt innovationsselskab, der samler de cirka 50 medarbejdere fra det hidtidige Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling og SEGES Økologi Innovation.

Centeret varetager den landbrugsfaglige innovation og faglige udvikling indenfor økologisk landbrug i Danmark.

Helle Borup Friberg, er direktør i Økologisk Landsforening og formand for Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Hun har også siddet i spidsen for ansættelsesudvalget, som i sommer slog direktørstillingen op.

Peder Bligaard er ny vicedirektør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug
Peder Bligaard er ny vicedirektør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: Icoel

"Vi har baseret på en grundig og åben ansættelsesproces i samarbejde med et eksternt rekrutteringsfirma ansat Kirsten Holst som centerets nye adm. direktør. Kirsten kender økologien indgående, hun kender landbruget, og hun har tydelige ambitioner og visioner på økologiens vegne. Samtidig er hun en kompetent og erfaren innovationsleder, der sammen med Peder Bligaard kan bringe de to organisationer godt sammen og skabe et nyt, innovativt og udviklende miljø både for medarbejdere og samarbejdspartnere og for dem, som skal gøre brug af centerets viden og innovation, nemlig rådgiverne og landmændene," siger Helle Borup Friberg.

Kirsten Holst glæder sig meget til opgaven.

"For mig er det en ære at stå i spidsen for det hold af fagligt stærke medarbejdere, der skal udvikle økologien i tråd med vores ambition, som er at skabe verdens mest bæredygtige landbrug forankret i de økologiske principper og til gavn for den økologiske landmand og samfundet. Jeg ser frem til samarbejdet med landmænd og konsulenter om at få vores innovation og viden bragt i spil. Det er en stor og spændende opgave at være en aktiv spiller for udviklingen af det økologiske landbrug. Det gælder også internationalt, hvor mange gerne ser mod Danmark og udviklingen her," siger Kirsten Holst.

Blå bog

Kirsten Holst, agronom fra Landbohøjskolen, samt HD i organisation.

  • 2014 – 2021: Økologichef ved SEGES Økologi
  • 2011 – 2014 Chefkonsulent ved Det nationale Center for Jordbrug og Fødevarer, Aarhus Universitet (AU).
  • 2009 – 2011 Sekretariatsleder af Ledelsessekretariatet ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet (DJF) og souschef for Fakultetssekretariatet; Aarhus Universitet.
  • 2003 – 2009 Souschef og driftskoordinator ved Afdeling for Jordbrugsteknik (JBT), DJF
  • 2000 – 2003 Chefkonsulent for Kvæg i Sønderjysk Landboforening
  • 1994 – 1999 Ledende kvægbrugskonsulent,
  • LRØ 1987 – 1994 Kvægbrugskonsulent, Roskilde

Flere artikler fra samme sektion

Frivillige aftaler kunne ikke sikre landets drikkevandsboringer i tide

Efter seks års forsøg er det ikke lykkedes for landets vandværker at lave de frivillige aftaler med landmænd og lodsejere, der skulle sikre landets drikkevandsboringer mod pesticidrester. Nu er opgaven skubbet videre til kommunerne, men det har kun gjort det endnu mere tidskrævende at indgå aftaler.

21-02-2025 10 minutter Pesticider,   Politik,   Drikkevand

Pesticider skyder forbi deres mål og skader organismer, som de ikke burde påvirke

Et metastudie viser, at pesticider også skader organismer, som de aldrig var designet til at påvirke. Og nyere pesticider er ikke bedre end ældre pesticider, når det gælder om at undgå de såkaldte ikke-målarter.

19-02-2025 5 minutter Pesticider,   Miljø,   Forskning

Vandværker hæver priserne for at kunne beskytte drikkevandet mod pesticider

Flere danskere kan se frem til dyrere drikkevand, som en direkte konsekvens af at der bliver brugt pesticider i områder, hvor midlerne risikerer at forurene vandet.

18-02-2025 3 minutter Drikkevand,   Pesticider