Annonce
Annonce
Jens Peter Hermansen, der her ses i forbindelse med konkurrencen for studerende 'I gang for 1 million', opfordrer alle unge til at komme forbi ØL's stand på LandboUngdoms årsmøde. Arkivfoto: Joachim Kjeldsen
Økologer efterlyser besøg fra de unge
Økologisk Landsforening opfordrer alle unge til at komme forbi foreningens stand til LandboUngdoms årsmøde - uanset om man er økolog eller ej.
Når LandboUngdom holder årsmøde i Herning sidst i marts vil Økologisk Landsforening (ØL) være til stede med en stand. Og foreningen vil meget gerne have besøg fra de unge, uanset om de ønsker at være økologiske eller konventionelle producenter.
"Er man konventionel planteavler, er det jo også interessant at se, hvordan økologen griber noget an. Det er det samme, hvis man er konventionel mælkeproducent. Det er almindelig faglig interesse," siger Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i ØL.
ØL ønsker både at formidle økologien og lave aftaler med de lokalforeninger, som er interesserede i økologiske arrangementer. Og mulighederne er mange; det kan være markvandringer, staldbesøg, snak om generationsskifte, hvordan man får mere natur på bedriften, dyrker skovlandbrug, laver klimahandlingsplaner eller får afsat sine varer, fortæller Jens Peter Hermansen.
"Over 10 pct. af landbrugsejendommene drives nu økologisk; der skal jo ske et generationsskifte på et tidspunkt, og der skal ansættes landbrugsmedarbejdere og driftsledere, og så er der en almindelig faglig interesse i at opleve, hvad der sker i denne del af landbruget," siger han og opfordrer derfor alle til at kigge forbi ØL's stand, hvor en repræsentant for foreningen vil være til stede med et udpluk af foreningens inspirationsmateriale.
Årsmødet finder sted på Agroskolen, Hammerum Hovedgade 7 i Herning lørdag den 28. marts kl. 9.30. På årsmødet skal deltagerne give input til, hvordan LandboUngdom kan arbejde med FN's verdensmål, og så skal foreningen vælge ny formand samt repræsentanter til ledelsen og udvalg.
Flere artikler fra samme sektion
Det er næsten lige blevet reddet, men nu er Det Økologiske Spisemærke igen i farezonen
Spisemærket, der angiver et køkkens andel af økologi, blev sidste år reddet på målstregen. Socialdemokratiet sagde, at det var vigtigt for partiet. Alligevel er mærket nu igen i fare for at forsvinde, da regeringen ikke har prioriteret at finde midler til det.
Skolemad er på finansloven
Danmark følger nu i sporet på en række andre lande og vil afprøve en ordning med offentligt finansieret skolemad. Det er dog ikke alle folkeskoleelever, der i første omgang bliver en del af forsøget.
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.