Annonce

Annonce

Træer og en sø

En gruppe biologer har stiftet tænketanken Vild, der vil sætte naturen højere op på den politiske dagsorden. Foto: Colourbox

Ny tænketank vil sætte gang i debatten om natur og biodiversitet

Der er for meget fokus på klima og for lidt på naturen. Det vil en gruppe forskere ændre på.

Tre biologer vil oplyse danskerne om naturen og biodiversitet og har derfor stiftet tænketanken Vild. De tre stiftere mener, at der er for meget fokus på klima i den politiske debat, mens naturen og biodiversiteten i naturen omkring os lider, skriver Altinget. 

"Der mangler en stemme, som kan løfte spørgsmålet om, hvad der skal til for at hjælpe naturen og biodiversiteten. Fokus på miljø og klima redder ikke naturen og den pressede biodiversitet," siger biolog og forskningsassistent på Naturhistorisk Museum Lars Brøndum til Altinget.

Han mener, at biodiversitet og natur skal fylde mere i den offentlige debat, både i befolkningen, men også blandt politikere og dem som træffer beslutningerne.

"Debatten bliver hurtigt for flad og ligegyldig – derfor vil vi være med til at højne niveauet," forklarer han, og nævner blandt andet, at 40 procent af arterne i Danmark er på den såkaldte rødliste over arter, som er i risiko for udryddelse.

Tænketankens stiftere er foruden Lars Brøndum, Andrea Oddershede, biolog og specialkonsulent i Landbrug og Fødevarers Videnscenter Seges, og Tobias Sandfeld, biolog og ph.d.-studerende ved institut for Bioscience ved Aarhus Universitet.

Flere artikler fra samme sektion

Ny EU-rapport konkluderer, at omlægning til økologi er en klimagevinst

Omlægningen til mere økologi kan reducere klimaaftrykket fra EU's landbrug med flere millioner ton CO2e hvert år, viser en beregning fra EU-Kommissionen.

28-11-2024 4 minutter Klima,   EU

Forskere vil undersøge mulig sammenhæng mellem pesticider og Alzheimers

Med mere end tre årtiers data fra 5.000 personer vil amerikanske forskere nu undersøge, om der er en sammenhæng mellem eksponeringen for bl.a. pesticider og udviklingen af demenssygdomme som Alzheimers.

27-11-2024 3 minutter Pesticider,   Forskning

Engang vidste de, hvornår og hvor længe regnen faldt. Sådan er det ikke længere

At øge jordens frugtbarhed ved at udbrede økologiske metoder er et centralt komponent i Økologisk Landsforenings projektarbejde i Østafrika. Men nye vejrmønstre med højere temperaturer, længere tørketider og kraftigere nedbør gør, at metoderne holder hårdt.

26-11-2024 9 minutter Ulandsarbejde,   Klima,   Udland