Annonce

Annonce

Portrætfoto af Kirsten Holst

"Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: Icoel

Ny hjemmeside for økologi er sat op, så den tager hensyn til klima og etik

En ny vidensplatform for økologisk landbrug er udviklet ud fra både etiske og klimamæssige hensyn. Det har bl.a. betydning for måden, billeder og videoer er indlejret på samt indsamlingen af brugerdata.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har netop lanceret en ny platform, der skal samle viden, som er relevant for økologiske landmænd og konsulenter for at udvikle det økologiske landbrug.

Et af udviklingspunkterne er at gøre driften mere klimavenlig, og det er et princip, som centret selv har fulgt i opsætningen af platformen, der findes på www.icoel.dk.

Hjemmesiden er nemlig opsat ud fra etiske og bæredygtige hensyn, hvor der bl.a. er taget hensyn til energiforbruget – f.eks. i den måde, billeder og videoer er indlejret på.

"Vi arbejder også ud fra et mål om, at siden er fri for cookies for at begrænse indsamlingen af data fra brugerne af hensyn til deres privatliv. Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i innovationscentret, i en pressemeddelelse.

Platformen blev lanceret til åbent hus i Innovationscenter for Økologisk Landbrug fredag den 10. marts. Den skal give et samlet overblik og mulighed for at dykke ned i nyheder, dyrkningsvejledninger, arrangementer og aktuel viden inden for planteavl, klima, natur, husdyr, regler og bedrift.

"Som innovationscenter er vi sat i verden for at skabe nye løsninger og vækst i økologien med særligt fokus på den økologiske landmand. Vi tror på, at det kun kan ske ved at arbejde åbent, invitere gode ideer ind, dele viden og samarbejde for at skabe inspiration. Her skal vidensplatformen være vores digitale samlingspunkt, hvor vi udforsker den økologiske viden og verden," fortæller Kirsten Holst.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg

Økologisk Landsforening udsætter drøftelse af NGT-planter til 2025

Økologisk Landsforenings repræsentantskab havde egentlig vedtaget en holdning til NGT i økologien, men det har en afstemning på foreningens generalforsamling ændret på.

04-04-2024 3 minutter Økologisk Landsforening,   Planteavl,   GMO og NGT

Pesticider får nu Tyskland til at anerkende Parkinsons som en erhvervssygdom i landbruget

Sammenhængen mellem pesticider og Parkinsons sygdom er ifølge den tyske regering så velbelyst, at den nu anerkender Parkinsons som en erhvervssygdom i landbruget. Det samme er allerede gældende i Frankrig.

04-04-2024 2 minutter Pesticider,   Udland