Annonce

Annonce

Portrætfoto af Kirsten Holst

"Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: Icoel

Ny hjemmeside for økologi er sat op, så den tager hensyn til klima og etik

En ny vidensplatform for økologisk landbrug er udviklet ud fra både etiske og klimamæssige hensyn. Det har bl.a. betydning for måden, billeder og videoer er indlejret på samt indsamlingen af brugerdata.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug har netop lanceret en ny platform, der skal samle viden, som er relevant for økologiske landmænd og konsulenter for at udvikle det økologiske landbrug.

Et af udviklingspunkterne er at gøre driften mere klimavenlig, og det er et princip, som centret selv har fulgt i opsætningen af platformen, der findes på www.icoel.dk.

Hjemmesiden er nemlig opsat ud fra etiske og bæredygtige hensyn, hvor der bl.a. er taget hensyn til energiforbruget – f.eks. i den måde, billeder og videoer er indlejret på.

"Vi arbejder også ud fra et mål om, at siden er fri for cookies for at begrænse indsamlingen af data fra brugerne af hensyn til deres privatliv. Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i innovationscentret, i en pressemeddelelse.

Platformen blev lanceret til åbent hus i Innovationscenter for Økologisk Landbrug fredag den 10. marts. Den skal give et samlet overblik og mulighed for at dykke ned i nyheder, dyrkningsvejledninger, arrangementer og aktuel viden inden for planteavl, klima, natur, husdyr, regler og bedrift.

"Som innovationscenter er vi sat i verden for at skabe nye løsninger og vækst i økologien med særligt fokus på den økologiske landmand. Vi tror på, at det kun kan ske ved at arbejde åbent, invitere gode ideer ind, dele viden og samarbejde for at skabe inspiration. Her skal vidensplatformen være vores digitale samlingspunkt, hvor vi udforsker den økologiske viden og verden," fortæller Kirsten Holst.

Flere artikler fra samme sektion

Nu er Danmarks naturkonto i minus

Blot tre måneder inde i året har danskerne brugt, hvad der svarer til et års naturressourcer. Det ville kræve over fire jordkloder, hvis hele verden levede, som vi gør i Danmark.

28-03-2023 8 minutter Cirkulær økonomi,   Biodiversitet,   Bæredygtighed

Kæmpe naturprojekt skal skabe bedre rammer for biodiversiteten langs Kongeåen

En investering på 100 mio. kr. skal bringe Kongeåens slyngninger tilbage og forvandle 644 ha lavbundjord til et storslået naturområde i Esbjerg Kommune.

28-03-2023 5 minutter Natur

Gruppe lancerer akutpakke for klimaet: Vil have mere økologi og færre husdyr for klimaets skyld

En bred sammenslutning af miljøorganisationer har netop præsenteret en "akutpakke" for klimaet, som skal sikre, at Danmark når sit klimamål for 2025.

24-03-2023 4 minutter Klima,   Politik