Annonce
Annonce
Ny hjemmeside for økologi er sat op, så den tager hensyn til klima og etik
En ny vidensplatform for økologisk landbrug er udviklet ud fra både etiske og klimamæssige hensyn. Det har bl.a. betydning for måden, billeder og videoer er indlejret på samt indsamlingen af brugerdata.

"Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Foto: Icoel
Innovationscenter for Økologisk Landbrug har netop lanceret en ny platform, der skal samle viden, som er relevant for økologiske landmænd og konsulenter for at udvikle det økologiske landbrug.
Et af udviklingspunkterne er at gøre driften mere klimavenlig, og det er et princip, som centret selv har fulgt i opsætningen af platformen, der findes på www.icoel.dk.
Hjemmesiden er nemlig opsat ud fra etiske og bæredygtige hensyn, hvor der bl.a. er taget hensyn til energiforbruget – f.eks. i den måde, billeder og videoer er indlejret på.
"Vi arbejder også ud fra et mål om, at siden er fri for cookies for at begrænse indsamlingen af data fra brugerne af hensyn til deres privatliv. Når vi er et innovationscenter med FN’s bæredygtighedsmål og de økologiske principper som vores grundsten, er det vigtigt for os, at hjemmesiden også afspejler de hensyn, en bæredygtig udvikling skal bygges på," forklarer Kirsten Holst, der er adm. direktør i innovationscentret, i en pressemeddelelse.
Platformen blev lanceret til åbent hus i Innovationscenter for Økologisk Landbrug fredag den 10. marts. Den skal give et samlet overblik og mulighed for at dykke ned i nyheder, dyrkningsvejledninger, arrangementer og aktuel viden inden for planteavl, klima, natur, husdyr, regler og bedrift.
"Som innovationscenter er vi sat i verden for at skabe nye løsninger og vækst i økologien med særligt fokus på den økologiske landmand. Vi tror på, at det kun kan ske ved at arbejde åbent, invitere gode ideer ind, dele viden og samarbejde for at skabe inspiration. Her skal vidensplatformen være vores digitale samlingspunkt, hvor vi udforsker den økologiske viden og verden," fortæller Kirsten Holst.
Flere artikler fra samme sektion
»Jeg bruger selvfølgelig glyphosat« - pesticider er uundværlige for Carlsbergs regenerative landmænd
Som en af Danmarks største fødevareproducenter er Carlsberg gået ind i debatten om, hvordan man skal definere regenerativt landbrug. I sin opskrift og vision frem mod 2040 er sprøjtegifte en del af ingredienserne.
Hvor blev økologien egentlig af i Den Grønne Trepart? Det spørgsmål bliver rejst i Nordjylland
På Halkær Kro torsdag aften vil repræsentanter fra hhv. landbruget, naturen, forskningen og politik diskutere, hvad der blev af økologien i Den Grønne Trepart. Debatten vil være gratis at overvære.
Greenpeace lancerer turistorganisation: ‘Kom og besøg Nordens Døde Hav’
Tourism Denmark er navnet på en ny turistorganisation, der fører kampagne i Danmark og i Europa for "Nordens Døde Hav". Bag initiativet står Greenpeace, der vil råbe EU op med budskabet om, at Danmark bryder EU’s lovkrav om at skabe et sundt vandmiljø.