Annonce

Annonce

Køer på græs

Det går så godt med at opkøbe landbrugsjord og drive den økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond vil forsøge at udvide aktiekapitalen. Foto: Colourbox

Fond har næsten brugt alle pengene til opkøb af landbrugsjord

Danmarks Økologisk Jordbrugsfond har næsten investeret hele aktiekapitalen to år før planlagt. Nu vil man forsøge at udvide aktiekapitalen.

Det går så stærkt med at opkøbe landbrugsjord og drive det økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond næsten har brugt hele sin aktiekapitel to år tidligere end planlagt. Derfor agter fonden nu at tredoble sin aktiekapital, så den kan fortsætte investeringerne. Det skriver landbrugsavisen.dk.

Kim Qvist, der er direktør i fonden og datterselskabet Dansk Økojord A/S, siger til avisen, at man lige nu har seks-syv investeringer i proces.

"Hvis bare halvdelen af dem bliver til noget, har vi brugt hele vores aktiekapital op," siger han til avisen.

Aktierne blev udbudt i efteråret 2018, og målet var, at den tegnede kapital på 27,3 mio. kr. skulle bruges frem mod 2021. Kim Qvist håber derfor at få grønt lys til at tredoble aktiekapitalen - sagen bliver afgjort ved fondens generalforsamling den 27. maj.

Fonden blev stiftet i 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening. Datterselskabet Dansk Økojord A/S blev stiftet i februar 2018. Det har indtil videre opkøbt fem ejendomme, der skal drives økologisk.

I november fik fonden tildelt Andrups Grundvandspris til den årlige Dansk Vandkonference for at hjælpe med at beskytte grundvandet.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening frygter, at politikerne har glemt de små landbrug

Økologisk Landsforening har erfaret, at småskalalandbrugene er fraværende i den landbrugs- og veterinæraftale, som politikerne lige nu forhandler om. Stigende gebyrer og et kontrolsystem, der er udformet til storlandbrug, går ud over de små, mener foreningen.

26-04-2024 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg,   Politik

Kritikere kalder det »en skandale«, at EU nu fjerner krav om småbiotoper i landbruget

For at imødekomme landmændenes protester rundt om i Europa har Europa-Parlamentet nu vedtaget at fjerne et krav, der skulle tilgodese dyr og planter på landbrugsarealerne.

26-04-2024 3 minutter EU,   Biodiversitet

CO2-afgiften lader til at virke

I 10 år havde de mest klimabelastende virksomheder i Danmark ikke sænket deres CO2-udledninger - lige indtil politikerne vedtog en afgift. Så faldt udledningen markant.

26-04-2024 3 minutter Klima,   Politik