Annonce
Annonce
Det går så godt med at opkøbe landbrugsjord og drive den økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond vil forsøge at udvide aktiekapitalen. Foto: Colourbox
Fond har næsten brugt alle pengene til opkøb af landbrugsjord
Danmarks Økologisk Jordbrugsfond har næsten investeret hele aktiekapitalen to år før planlagt. Nu vil man forsøge at udvide aktiekapitalen.
Det går så stærkt med at opkøbe landbrugsjord og drive det økologisk, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond næsten har brugt hele sin aktiekapitel to år tidligere end planlagt. Derfor agter fonden nu at tredoble sin aktiekapital, så den kan fortsætte investeringerne. Det skriver landbrugsavisen.dk.
Kim Qvist, der er direktør i fonden og datterselskabet Dansk Økojord A/S, siger til avisen, at man lige nu har seks-syv investeringer i proces.
"Hvis bare halvdelen af dem bliver til noget, har vi brugt hele vores aktiekapital op," siger han til avisen.
Aktierne blev udbudt i efteråret 2018, og målet var, at den tegnede kapital på 27,3 mio. kr. skulle bruges frem mod 2021. Kim Qvist håber derfor at få grønt lys til at tredoble aktiekapitalen - sagen bliver afgjort ved fondens generalforsamling den 27. maj.
Fonden blev stiftet i 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening. Datterselskabet Dansk Økojord A/S blev stiftet i februar 2018. Det har indtil videre opkøbt fem ejendomme, der skal drives økologisk.
I november fik fonden tildelt Andrups Grundvandspris til den årlige Dansk Vandkonference for at hjælpe med at beskytte grundvandet.
Flere artikler fra samme sektion
EU er tæt på at udskyde lov, der skal forhindre skovrydning
EU's varslede anti-skovrydningslov skal træde i kraft inden nytår, men nu vil et flertal have udskudt loven, og Ministerrådet bakker op. Desuden vil et flertal ændre det oprindelige lovforslag, men modstandere frygter, at det vil skabe et smuthul.
Miljøstyrelsen giver igen dispensation til forbudt pesticid, der kobles til Parkinsons
Miljøministeren vil have Miljøstyrelsen til at redegøre for, hvorfor den igen har givet dispensation til, at danske landmænd kan bruge Reglone, der er mærket som både giftigt, miljøfarligt, farligt for bier og kan give kronisk sundhedsskade
Treparten kaldes »en generationsaftale«, men det er bestemt ikke alle unge, der er enige i det
Den Grønne Ungdomsbevægelse kritiserer den grønne trepartsaftale for at tabe ungdommen på gulvet. Omvendt er de unge landmænd i LandboUngdom glade for, at aftalen endelig er sikret via et bredt forlig, og formanden er ikke skræmt over, at Danmark indtil videre går enegang på området - tværtimod.